Directorul de achizitii al Apa Nova Bucuresti este audiat la DNA Ploiesti

de Alina Neagu     HotNews.ro
Marţi, 29 septembrie 2015, 10:08 Dosare Anticoruptie


Sigla Apa Nova Bucuresti
Foto: Apa Nova
Mihai Savin, directorul de achizitii al Apa Nova Bucuresti, este audiat, marti dimineata, la sediul DNA Ploiesti in dosarul in care procurorii anticoruptie efectueaza cercetari pentru infractiuni de cumparare de influenta si trafic de influenta. Mihai Savin, care este director executiv al Apa Nova si care raspunde de departamentul de achizitii din cadrul companiei, a fost citat ca martor in dosarul in care sunt urmariti penal fostul consilier personal al lui Sorin Oprescu, Costin Berevoianu si oamenii de afaceri Vlad Moisescu si Ovidiu Semenescu, scrie Agerpres, citand surse judiciare.

La sediul DNA Ploiesti urmeaza sa mai fi audiate in calitate de martor si alte persoane din conducerea Apa Nova Bucuresti, potrivit surselor citate.

  • Scandalul Apa Nova

Costin Berevoianu, fost consilier personal al primarului general al Bucurestiului, Sorin Oprescu, si oamenii de afaceri Vlad Moisescu si Ovidiu Semenescu au fost plasati saptamana trecuta sub control judiciar in dosarul Apa Nova.Ovidiu Semenescu, administrator al unor firme, este acuzat de trafic de influenta (2 infractiuni) si cumparare de influenta (2 infractiuni), iar Vlad Moisescu, sub control judiciar in alta cauza, si Costin Berevoianu, consilier personal al lui Oprescu in perioada 2008 - 2015, pentru trafic de influenta.

Concret, Moisescu s-a asigurat ca va fi aprobat un act aditional la un contract de concesiune semnat de SC Apa Nova Bucuresti SA cu Primaria Municipiului Bucuresti, privind obtinerea, de catre firma respectiva, a unor majorari extraordinare ale tarifului de alimentare cu apa, respectiv de canalizare, aspecte ce au permis operatorului bucurestean cresterea cifrei de afaceri intr-un singur an de la 493.644.646 lei la 666.912.331, potrivit DNA.

"Spre exemplu, in perioada ianuarie - aprilie 2011, Moisescu s-a asigurat ca va fi aprobat un act aditional la un contract de concesiune semnat de SC Apa Nova Bucuresti SA cu PMB privind obtinerea, de catre firma respectiva, a unor majorari extraordinare ale tarifului de alimentare cu apa, respectiv de canalizare, aspecte ce au permis operatorului bucurestean cresterea substantiala a veniturilor/profitului, de la cifra de afaceri neta - 493.644.646 lei, profit net - 85.732.079 lei in 2011, la cifra de afaceri neta 666.912.331 lei si profitul net - 118.135.449 lei in 2012. In acelasi context, Berevoianu, in calitate de consilier al primarului general al Capitalei, a sustinut din aceasta pozitie interesele grupului de firme reprezentat neoficial de Semenescu", se spune in comunicat.

La nivelul Consiliului General al Municipiului Bucuresti, toti consilierii primesc sume de bani pentru votul acordat in cadrul sedintelor unde se aproba proiecte cu miza patrimoniala sau aflate in afara cadrului legal, se mai arata in referatul procurorilor DNA prin care se cerea arestarea preventiva a lui Traian Semenescu, Vlad Moisescu si Costin Berevoianu.

"Aceasta este o practica notorie in mediu", scriu procurorii, care descriu mecanismul prin care cifra de afaceri a Apa Nova a crescut cu circa 173 de milioane de lei intr-un singur an.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1499 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by