ANI a descoperit incompatibilitati si conflicte de interese penale in cazurile unui fost primar si a patru viceprimari

de G.S.     HotNews.ro
Luni, 28 septembrie 2015, 11:57 Dosare Anticoruptie


Agentia Nationala de Integritate a constatat starea de incompatibilitate, precum si existenta conflictului de interese de natura penala in cazul a cinci fosti sau actuali alesi locali - patru viceprimari si un fost primar, informeaza Agerpres.

Potrivit unui comunicat al ANI, Ion Alin Neamtu, viceprimar al orasului Recas, jud. Timis, se afla in stare de incompatibilitate din 26 iulie 2012, intrucat detine simultan si functia de administrator al  SC Crival SRL. 

Inspectorii de integritate au retinut conflict de interese penal in cazul lui Toader Mihali, fost primar al orasului Borsa, judetul Maramures, pentru ca, in perioada 2012 - 2013, primaria a incheiat si derulat contracte comerciale in valoare de aproape 338.000 lei cu SC Borsa Topcad SRL, firma in cadrul careia acesta a detinut in perioada mai 2011 - iulie 2012 calitatea de asociat si functia de administrator. 

ANI a sesizat Parchetul de pe langa Judecatoria Viseu de Sus, in vederea verificarii indiciilor privind posibila savarsire a infractiunii de conflict de interese. 

In cazul lui Cristea Berechet, viceprimar al comunei Beuca (Teleorman), ANI sustine ca se afla in incompatibilitate incepand cu 21 iunie 2012, intrucat simultan desfasoara si activitatea remunerata de consilier juridic in cadrul societatii Semina Ungheni. 

Tot stare de incompatibilitate a fost retinuta si in cazul lui Stelian Zenoviu Bontea, viceprimar al comunei Paulesti (Satu Mare), pentru ca, in perioada 7 august 2012 - 21 octombrie 2014, a desfasurat si activitati remunerate de audit public intern in cadrul mai multor primarii. 

ANI mai arata ca Ilie Popescu, viceprimar al comunei Stefanesti (Valcea) s-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada 24 septembrie 2014 - 16 iunie 2015, intrucat a detinut si functia de membru in cadrul Consiliului de Administratie al Scolii Gimnaziale ''Teodor Balasel'' Stefanesti.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1438 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by