UPDATE Inalta Curte judeca primul termen in dosarul Turceni - Rovinari. Dan Sova: N-am niciun fel de emotie pentru ca imi voi prezenta argumentele si orice va decide judecatorul asta voi face

de I.C.     HotNews.ro
Luni, 21 septembrie 2015, 12:30 Dosare Anticoruptie


Victor Ponta si Dan Sova
Foto: Agerpres
Senatorul Dan Sova a venit, luni, la instanta suprema, unde vor fi luate in discutie masurile preventive din dosarul "Turceni-Rovinari", in care este acuzat alaturi de premierul Victor Ponta si de seful Completului Energetic Rovinari, Laurentiu Ciurel, informeaza Mediafax.

UPDATE Dan Sova, la iesirea de la tribunal: N-am niciun fel de emotie pentru ca imi voi prezenta argumentele si orice va decide judecatorul asta voi face.

Totodata, Sova a confirmat ca a contestat masura controlului judiciar , insa a refuzat sa precizeze ce motive a invocat.

Victor Ponta, intrebat la iesirea de la Comitetul Executiv al PSD de ce nu a mers la inalta Curte, a declarat ca nu a fost citat penru astazi.

Dan Sova nu a facut declaratii la intrarea in sediul Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ), unde a venit insotit de avocatul sau.

Pana la ora transmiterii acestei stiri, premierul Victor Ponta nu a venit la ICCJ, iar surse judicare spun ca acesta ar urma sa fie reprezentat de un avocat. De altfel, premierul Victor Ponta este prezent la sedinta Comitetului Executiv al PSD, in care se discuta despre situatia acestuia la conducerea Guvernului, dupa ce a fost trimis in judecata.

Judecatorul de camera preliminara de la instanta suprema ia in discutie, de la ora 12:00, masurile asiguratorii si preventive dispuse de procurori in dosarul "Turceni-Rovinari".

Judecarea dosarului "Turceni-Rovinari", in care sunt acuzati premierul Victor Ponta si senatorul Dan Sova, are loc in aceeasi zi in care in Comitetul Executiv National al PSD se va discuta, printre altele, si sustinerea premierului dupa trimiterea in judecata.

Magistratul Cristina Rotaru, de la ICCJ, care trebuia sa analizeze dosarul premierului Victor Ponta, in 18 septembrie, in camera preliminara, s-a abtinut, ea fiind judecatorul care in dosarul "Trofeul calitatii" a decis, in opinia separata, achitarea lui Adrian Nastase. Astfel, dosarul a fost din nou repartizat aleatoriu, unui alt judecator, fiind stabilit primul termen pentru 21 septembrie.

In 17 septembrie, premierul Victor Ponta a fost trimis in judecata pentru 17 infractiuni de fals in inscrisuri sub semnatura privata, complicitate la evaziune fiscala si spalarea banilor, fapte pe care le-ar fi comis in calitate de avocat, reprezentant legal al Cabinetului Individual de Avocat "Ponta Victor-Viorel".

In acelasi dosar, Dan-Coman Sova, avocat coordonator al Societatii Civile de Avocati "Sova si Asociatii", in prezent senator, va fi judecat, pentru trei infractiuni de complicitate la abuz in serviciu cu obtinere de foloase necuvenite pentru altul, fals in inscrisuri sub semnatura privata (17 infractiuni), evaziune fiscala in forma continuata si spalare de bani. Sova a fost trimis in judecata sub control judiciar.

Procurorii i-au trimis in judecata, in libertate, si pe Laurentiu-Dan Ciurel, director general al SC Complexul Energetic Rovinari SA (CER), acuzat de trei infractiuni de abuz in serviciu, cu obtinere de foloase necuvenite pentru altul, din care una in forma continuata, Dumitru Cristea, la data faptelor director general al Complexului Energetic Turceni (CET), acuzat de cinci infractiuni de abuz in serviciu, cu obtinere de foloase necuvenite pentru altul, din care una in forma continuata, si Laurentiu-Octavian Graure, la data faptelor director economic al CET, acuzat de abuz in serviciu cu obtinere de foloase necuvenite pentru altul.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























3588 vizualizari

  • +5 (7 voturi)    
    Sa speram insa,..... (Luni, 21 septembrie 2015, 13:30)

    gica43 [utilizator]

    ...ca cel ce-si zice ..premier,va fi prezent ,cat mai rapid,la PUSCARIE ! si...LA MULTI ANI (ACOLO!!)
  • +6 (8 voturi)    
    sa ii ajute Dumnezeu (Luni, 21 septembrie 2015, 13:48)

    misa2002_2006 [utilizator]

    de atata puscarie, cat a furat el si cat a mintit poporul roman! si el si familia lui in frunte cu socru-sau!
  • +5 (7 voturi)    
    Despre universul economiei (Luni, 21 septembrie 2015, 13:54)

    Martinezu [utilizator]

    Ca sa intelegem si noi.....
    Lasind la o parte micile potlogarii, care ar fi sa zicem adevarata teapa data de Puie Monta si alcolicii lui??
    Avem un combinat, regie de stat, pe scurt una din gaurile negre din economie.
    Aici statul cotizeaza cu sutele de milioane de euro din diverse motive. Nu le stim care, dar Puie Monta cred ca da.

    Se face o firma de avocati care apara interesele regiei, combinatului, ma rog gaurii negre, in raport cu statul. Corect?
    Puie Monta presteaza serviciile de avocat pentru care incaseaza cit toti angajatii regieie la un loc.
    Daca combinatul ramane fara bani de plata, el da o ordonanta de urgenta si vireaza fonduri ca sa poata fi platita firma de avocatura.
    Adica el si alcolicii lui. Adica statul, prin reprezentantii lui, Puie Monta & Co si Asociatii, ( PSD) plateste, iar tot Puie Monta si Asociatii ( casa de avocatura in acest caz) incaseaza.
    Iar combinatul , regia, Gaura Neagra mai pe scurt, se afunda in datorii si dispare in mrele neant al economiei romanesti.
    Corect?
    • -4 (4 voturi)    
      Da, e foarte corect (Luni, 21 septembrie 2015, 14:45)

      Unforgiven [anonim] i-a raspuns lui Martinezu

      Daca crezi ca un combinat poate fi pus la pamant de datorii gen 2000-3000 EUR/luna, atunci esti dus cu pluta... schizofrenie scrie pe tine.
    • +4 (4 voturi)    
      Comentariu sters de utilizator (Luni, 21 septembrie 2015, 14:57)

      [anonim] i-a raspuns lui Martinezu

  • +1 (1 vot)    
    "asta voi face".... (Luni, 21 septembrie 2015, 16:18)

    lili [anonim]

    Sper ca vei merge la puscarie, ca asta va decide judecatorul si asta vei face!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by