Sorin Oprescu ramane in arest preventiv; decizia este definitiva

de V.M.     HotNews.ro
Luni, 14 septembrie 2015, 20:56 Dosare Anticoruptie


Sorin Oprescu, in catuse
Foto: Mediafax
Curtea de Apel Bucuresti a respins luni contestatia primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, si a decis ca acesta sa ramana in arest preventiv, intr-un dosar in care este acuzat de DNA de luare de mita, anunta Agerpres. Decizia este definitiva.

Curtea de Apel Bucuresti a respins ca nefondata contestatia lui Oprescu si a mentinut decizia de arestare preventiva pentru 30 de zile, data pe 7 septembrie de Tribunalul Bucuresti.

Procesul a durat aproximativ sapte ore, iar la final avocatul lui Oprescu, Alexandru Chiciu, a dezvaluit ca primarul a declarat in sala de judecata ca nu a luat niciodata mita si ca a fost avertizat de foarte mult timp ca i se pregateste ceva.

"Sorin Oprescu s-a pozitionat foarte bine in cadrul procesului. S-a referit la faptul ca niciodata nu a pretins, direct sau indirect prin intermediari, mita de la niciun fel de persoana. Niciodata nu a cunoscut provenienta sumelor de bani. Sunt sustinerile domnului Oprescu din primul moment, dinainte ca noi, avocatii, sa gandim o strategie de aparare", a declarat Chiciu.

Avocatul a adaugat ca Sorin Oprescu a fost avertizat "din foarte multe surse" ca i se pregateste ceva.

"A spus-o si in sala de judecata. A aflat din foarte multe surse faptul ca i se pregateste ceva. A spus ca, de foarte mult timp, a fost avertizat sa fie atent ca i se pregateste ceva. A fost un om deschis, niciodata nu s-a ascuns. De ce nu si-a luat masuri de precautie? Un om care nu are niciun fel de legatura cu vreo fapta ilicita, de ce sa isi ia masuri de precautie. Sorin Oprescu nu s-a temut de nimic. A fost un om care a avut nevoie de niste bani, i-a cerut si a primit un imprumut", a explicat Alexandru Chiciu.

"Niciodata nu am luat mita", a spus si Sorin Oprescu in momentul in care a fost scos din duba si introdus in incinta Curtii de Apel Bucuresti.

Potrivit DNA, in perioada 2013-2015, un grup bine organizat, la care a aderat si Sorin Oprescu, a infiintat in administratia locala din municipiul Bucuresti un sistem prin care operatorii economici care doreau sa primeasca contracte din partea institutiilor publice aflate in subordinea primarului trebuiau sa remita o parte din profitul brut realizat din executia acelor contracte, cu titlu de mita, unor factori de decizie din cadrul aparatului.

"Astfel, executantul pastra pentru sine intre 30% si 33% din profitul brut, iar diferenta era remisa functionarilor din cadrul aparatului primarului municipiului Bucuresti, cu titlul de mita, un procent de 10% din valoarea contractului fiind cerut pentru Oprescu. Concret, membrii grupului, persoane cu functii de conducere din cadrul a doua institutii publice din subordinea primarului municipiului Bucuresti, facilitau castigarea contractului, vorbeau cu angajatii din subordine sa accepte documentatia de atribuire, precum si sa aprobe si dispuna efectuarea platii facturilor emise de firmele respective, foarte repede fata de momentul facturarii, totodata solicitand sume de bani pentru persoane cu functii de conducere in aparatul primarului municipiului Bucuresti, precum si pentru primar", preciza DNA.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























4728 vizualizari

  • +2 (4 voturi)    
    Sa vina dreptatea. Dar la iarna avem caldura? (Luni, 14 septembrie 2015, 21:08)

    ddutz [utilizator]

    Ca asta a furat tot si a lasat RADET-ul cu 900 milioane euro datorii.
    E groasa pentru noi, bucurestenii.
  • +3 (5 voturi)    
    Gogosi de-ale apararii... (Luni, 14 septembrie 2015, 21:10)

    George [anonim]

    Avocatul lui Oparescu, Chiciu, e lamentabil... Pai sa ne explice avocatul ce cauta inculpatul Oparescu cu bani marcati la el... Si ce cauta o asa mare suma de bani in propria-i casa... Eu inteleg ca avocatii cauta cea mai buna aparare, dar sa ne vanda gogosi de genul celor pe care incearca sa le vanda Chiciu, e de-a dreptul nerusinare. Oricum, sunt sigur ca nici avocatul nu crede ceea ce spune... Oparescu e corrupt pana in maduva oaselor. Restul sunt povesti.

    P.S. Cine l-a avertizat pe Oparescu? Are avocatul curaj sa ne spuna si noua? Avocatul omite sa ne spuna ca Oparescu a fost avertizat sa nu mai ia spaga, ca sa nu fie prins... Iar avertizarea asta e simplu de dedus cam din ce directie a serviciilor vine... A celor care i-au tot asigurat protectie acestui primar corupt.
    • +2 (2 voturi)    
      Cine l-a informat?....... (Marţi, 15 septembrie 2015, 9:15)

      vasile [anonim] i-a raspuns lui George

      Stimabile SRI-ul face note informative, note care ajungeau de la parlament in jos, inclusiv la primarul general, fara presedentie, informatie aparuta in presa cu modelul de NOTA.
  • +3 (5 voturi)    
    Te-ai "operat " singur precum un felcer tampit (Luni, 14 septembrie 2015, 21:15)

    Plagarus [utilizator]

    Lacomia din sistemul rosu de dinainte de anii 90 te-au doborat !
  • +2 (4 voturi)    
    Puscaria pentru acest individ nu este suficienta ! (Luni, 14 septembrie 2015, 21:17)

    SRA [anonim]

    Un borfas !!!

    Fiu de securist, ordinar si prost crescut parvenit in politica de iLIESCU !

    Avertizat nu a putut sa se abtina de la educatia din familie !

    tatal sau ca ofiter de Securitate cu misiuni in perchezitiile anilor 50 punea cate o carte sau ceva in casa perchizitionatului pentru a-i decide arestarea cu probe !!!

    Acest oPRESCU, are o retea mafiota periculoasa si daunatoare statului de drept !

    prelungirea mandatului este necesara se impune trimiterea in judecata sub arest si condamnarea imediata sa nu mai auzim de asemenea mafioti !!!
  • +4 (4 voturi)    
    Este bun si arestul preventiv,dar... (Luni, 14 septembrie 2015, 21:32)

    gica43 [utilizator]

    ....vreo 6-7 ani cu executare ar fi si mai bine-cati ani a fost primar - tot atitia la puscarie !!
  • +1 (3 voturi)    
    un shpagar P$D merita (Luni, 14 septembrie 2015, 21:39)

    un domn [utilizator]

    cel putin ....10 ani..langa Felix...cu siguranta vine cotoiul de Moskva.....Cucuveaua..Mai Draga..si..uite asa Bee Gees...romanian reloaded..will...REopen....who deep is your loveeee
  • +4 (4 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Luni, 14 septembrie 2015, 22:45)

    [anonim]

  • +3 (3 voturi)    
    Am aflat (Marţi, 15 septembrie 2015, 5:58)

    CititorulComentator [utilizator]

    De ce tine botul asa...ca sa nu-i cada placa!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by