Vicepresedintele ANAF Romeo Nicolae si-a inaintat demisia premierului Ponta

de R.M.     HotNews.ro
Joi, 10 septembrie 2015, 16:32 Dosare Anticoruptie


Vicepresedintele ANAF Romeo Nicolae si-a inaintat demisia din functie premierului Victor Ponta, dupa ce procurorii DNA au inceput, in urma cu o zi, urmarirea penala impotriva sa, anunta Agerpres.

Acesta este suspectat de trafic de influenta, dupa ce ar fi primit in 2010 echivalentul a 5.000 de euro pentru a reduce penalitatile impuse de ANAF unei societati comerciale.

'Subsemnatul Romeo Nicolae Florin, numit prin decizia (...) in functia de vicepresedinte, cu rang de subsecretar de stat, al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, coordonator al Directiei Generale Antifrauda Fiscala, avand in vedere contextul implicarii mele intr-o cauza penala de competenta Directiei Nationale Anticoruptie, inteleg sa-mi prezint demisia de onoare din aceasta functie'', se arata in documentul transmis de Romeo Nicolae premierului Ponta.

''Va asigur, dl prim-ministru, de neimplicarea mea in savarsirea de fapte penale si de faptul ca mi-am depus intreaga energie in constructia si operationalizarea Directiei Generale Antifrauda Fiscala, structura in care cred si voi crede pana la capat. Multumindu-va pentru ocazia pe care mi-ati acordat-o de a fi investit in aceasta demnitate, va asigur, dl prim-ministru, de respectul meu'', precizeaza Romeo Nicolae.

Miercuri seara, Florin Nicolae a fost pus sub control judiciar cu interdictia de a-si exercita functia, el parasind sediul DNA Ploiesti dupa noua ore de audieri si perchezitii.

"Ma consider nevinovat", a afirmat directorul din ANAF, la iesirea din sediul DNA.

Potrivit unui comunicat postat pe site-ul DNA, acesta este cercetat pentru o fapta care ar fi fost comisa in perioada in care era consilier superior in cadrul A.N.A.F., Directia Generala de Coordonare Inspectie Fiscala.

Astfel, in vare anului 2010, Nicolae Romeo-Florin ar fi pretins si primit echivalentul in lei al sumei de 5.000 euro de la un denuntator, reprezentant al unei societati comerciale, lasand sa se inteleaga ca are influenta asupra factorilor de decizie din cadrul A.N.A.F. pentru solutionarea favorabila a unei contestatii formulate de societatea respectiva impotriva unei decizii de impunere.

Decizia de impunere privind obligatii fiscale suplimentare de plata la bugetul statului in valoare totala de 13.034.043 lei fusese emisa ca urmare a unei inspectii fiscale, de catre reprezentantii Directiei Generale a Finantelor Publice Prahova.

Ulterior, decizia de impunere a fost desfiintata partial de A.N.A.F.- Directia Generala de Solutionare a Contestatiilor, in sensul diminuarii obligatilor de plata de la bugetul statului, de la suma de 13.034.043 lei la suma de 1.097.923 lei.

Acesta a fost audiat miercuri la sediul DNA Ploiesti, unde a spus, raspunzand unor intrebari, ca nu a facut 'niciodata' ceva ce sa i se poata reprosa, potrivit corespondentului Agerpres.

Demisia sa fusese ceruta si de presedintele ANAF, Gelu Diaconu.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























1729 vizualizari

  • +1 (1 vot)    
    Pai de ce? (Joi, 10 septembrie 2015, 16:48)

    ouyang [utilizator]

    N-a vazut ca tovarasul prim-ministru e relaxat?
  • +1 (1 vot)    
    Comentariu sters de utilizator (Joi, 10 septembrie 2015, 16:55)

    [anonim]

  • +1 (1 vot)    
    Comentariu sters de utilizator (Joi, 10 septembrie 2015, 17:42)

    [anonim]

  • +1 (1 vot)    
    adio romeo (Joi, 10 septembrie 2015, 19:17)

    beeeeeenar [utilizator]

    erai baiat bun


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by