Sorin Oprescu a intrebat, pe holul DNA, despre bani: "Erau marcati? " si a dat indicatii unui alt suspect (referat procurori)

de V.M.     HotNews.ro
Duminică, 6 septembrie 2015, 20:51 Dosare Anticoruptie


Primarul Sorin Oprescu l-ar fi intrebat pe un alt suspect in dosar, atunci cand a ajuns la DNA, pe holul institutiei, daca banii pe care i-a primit erau marcati si i-ar fi dat indicatii acestuia, initial sa nu faca declaratii, iar apoi sa spuna un anumit lucru, sustin procurorii anticoruptie.

Potrivit referatului cu propunere de arestare preventiva intocmit de DNA, sambata dimineata Sorin Oprescu s-ar fi intalnit cu un alt suspect din dosar si ar fi stabilit ca acesta din urma sa vina la el acasa sa ii aduca o suma de bani, in jurul orelor 19.00-19.30, citeaza Mediafax.

Anchetatorii spun ca respectivul, seful unei institutii din subordinea primarului, i-ar fi remis lui Oprescu suma de 25.000 de euro, provenind din cei 60.000 de euro remisi de denuntatori, totodata spunandu-i "25 de la Mogosoaia", in conditiile in care Primaria atribuise contracte pentru lucrari la Centrul Cultural "Palatele Brancovenesti" de la Mogosoaia.

Reactia lui Oprescu a fost aceea de a spune "Da, da, da! Multam!", sustin procurorii in referat.

Ulterior, cand ancheatorii l-au oprit in trafic, asupra lui Oprescu a fost gasita suma de 5.000 de euro, formata din trei bancnote de 100 de euro si 94 de bancnote de 50 de euro.

"Dupa momentul aducerii la sediul Directiei Nationale Anticoruptie, inculpatul Oprescu Sorin Mircea a discutat cu (.....) pe holul institutiei, indicandu-i in mod repetat ca "Nu dam declaratii...", "N-o sa dam declaratii.", "Nu dam declaratii, chemam avocatu'"", se mai arata in referat.

Procurorii sustin, de asemenea, ca, aflat pe holurile DNA, Soirin Oprescu ar fi intrebat un suspect din dosar daca banii erau marcati, dupa care ar fi incercat sa-l determine pe acesta sa faca anumite declaratii.

"Dupa acest moment, inculpatul a inceput sa-i adreseze intrebari lui (.....), menite sa afle daca acesta din urma, prezent in sediul DNA cand a ajuns primarul, a reusit sa afle probatoriul existent. Astfel, dupa ce inculpatul Oprescu Sorin Mircea a intrebat "Erau marcati?" si, afland ca (.....) nu cunoaste aceasta informatie, a stabilit strategia pe care o va urma, cerandu-i suspectului sa faca la fel: "Banii. ...(inteligibil, vorbeste in soapta)... ai venit sa... doamna (.....) cu groapa...", "De aia..", mai precis "De aia te-am chemat, cu groapa... madam (.....) ..", incercand asadar sa determine suspectul sa sustina ca motivul sosirii sale in imobilul de la (.....) nu avea legatura cu vreo suma de bani", se mai arata in referatul cu propunere de arestare preventiva.

Totodata, in documentul citat se precizeaza ca la perchezitia care a avut loc, duminica, la locuinta lui Sorin Oprescu, unde acesta ar fi primit mita, anchetatorii au gasit sumele de 31.350 de lei si 18.000 de euro.

Oprescu nu a dorit sa dea declaratii in dosar nici in calitate de suspect si nici in calitate de inculpat, mai noteaza procurorii.

Sorin Oprescu a fost retinut de DNA, in noaptea de sambata spre duminica, dupa ce ar fi primit mita 25.000 de euro.

Duminica seara, el a fost dus la Tribunalul Bucuresti cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Pana la ora transmiterii acestei stiri, in acest dosar au mai fost retinuti Cristian Stanca, fostul sofer al lui Sorin Oprescu, directoarea Centrului Cultural "Palatele Brancovenesti", Ruxandra Petroi Avasiloae, si adjunctul acesteia, Florin Supeala.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























31977 vizualizari

  • +30 (32 voturi)    
    disperare sau gafa de proportii?! (Duminică, 6 septembrie 2015, 21:06)

    lili [anonim]

    O pleasca de proportii in mana DNA!
    Prea-cinstitul S Oprescu voia sa stie daca erau marcati, adica daca merge la arestul preventiv pentru 30 de zile!
    Va merge SIGUR pentru ca ceea ce a facut poate fi un argument beton al procurorilor ca Oprescu vrea sa influenteze martori sau suspecti in dosar!!!
    Succes DNA, la puscarie cu hotii astia deveniti milionari din furat banii publici!
    • +14 (14 voturi)    
      Curatenie generala! (Duminică, 6 septembrie 2015, 22:20)

      Alex [anonim] i-a raspuns lui lili

      Actiunea DNA trebuie sa continue in aproape toate Primariile, mai ales in cele care sunt in orasele resedinta de judet! Mafia si golaniile sunt puternice in multe primarii!
  • +14 (14 voturi)    
    PSD-ul se clatina, rau (Duminică, 6 septembrie 2015, 21:43)

    Kaladin [utilizator]

    De fapt o iau la vale toti prostalanii astia tinuti in brate de partid. Stiu ca Oparescu se pretinde independent...dar in Romania fara sustinere de la Mafie nu ai cum sa ajungi in asemenea fctii. El nu a fost altceva decat un cotizant independent, o veriga babana in Lantul Mafiei.
  • -11 (15 voturi)    
    blestem (Duminică, 6 septembrie 2015, 22:33)

    Alin [anonim]

    Blestemul cateiulor vagabonzi . Atat zic .
    Asteptam ASPA !
  • +9 (9 voturi)    
    surprindere? (Duminică, 6 septembrie 2015, 22:39)

    ticu [anonim]

    Un om respectat in sistem?
    Sa renunti la medicina pentru politica?
    Ori esti dedicat umanitatii ori spaga nu era
    suficienta!
    Ne-ai dezamagit doctorasule?
    Dar totusi la milioanele manipulate in sistem
    sa te manjesti pe 25 000 euro pare o mizerie.
    Puscarie usoara si sper sa ai grija de cei existenti sa
    iasa la termen si sa se bucure de o sanatate de fier.
    Condamnati pe 5 ani, 10 ani ies in 2, 3 luni.
    Cam mult circ. Probabil se lasa greu mulsi dar pana la urma toti o fac...
    • +3 (3 voturi)    
      Si pe mine m-a surpins asta! (Luni, 7 septembrie 2015, 11:12)

      hot news [utilizator] i-a raspuns lui ticu

      Nu, nu m-a surprins de loc ca a fost arestat, sau ca era corupt, dar faza cu shpaga mizera pe care a luat-o "cu mintuntza lui" este greu de inteles!
      Cu ceva ani in urma, un edil de nivel mult mai mic decat Primarul Capitalei sunea ca pentru numai 10.000 Euro nici macar nu se scoala din pat ...
  • +7 (7 voturi)    
    #FreeBucharest (Duminică, 6 septembrie 2015, 22:51)

    ..13 [utilizator]

    Nice!
  • +9 (9 voturi)    
    cand s-a trezit era deja fedeles (Duminică, 6 septembrie 2015, 23:15)

    MosTeaca_ [utilizator]

    Felicit SRI.
  • +8 (8 voturi)    
    "justitia" (Duminică, 6 septembrie 2015, 23:23)

    MosTeaca_ [utilizator]

    Mega gangsterul Apostu a facut mult mai mult decat scrie in Incheierea penala, micul roman cu 65 pagini.
    Pedeapsa de 4 ani e o sfidare majora la adresa cetetenilor tarii !
    Miile de zile "necesare" finalizarii dosarelor, din manseta din dreapta, arata ce hal de "justitie" izbeste Romania !
    Felicit HotNews pentru oribila sinteza ! Ca sa stim mai bine pe ce lume traim, si cine, cu ce apa infectata, ne hraneste ! Adica, nici macar cu apa rece, nu incearca sa ne imbete !
  • +7 (7 voturi)    
    Nu-i fezandat inca pt.injectia letala si va scrie (Luni, 7 septembrie 2015, 3:43)

    Plagarus [utilizator]

    Famiglia PSD nu mai poate trage sfori in justitie !
    " Cariera " politica inceputa de Oprescu Sorin Mircea in 1990,debut de consilier al ministrului Sanatatii, Iulian Mincu, celebru ministru ceausist care inventase programul de infometare al romanilor, botezat pompos „Program de alimenta- tie stiintific”
    Nici rubedeniile nu mai sunt ce-au fost ca influenta :
    Tatal Mircea Oprescu. General de Securitate. Unul dintre sefii Serviciului D- Dezinformare, directie speciala in cadrul Departamentului Securitatii Statului din cadrul Ministerului de Interne comunist ;
    Fratele Dorin Oprescu, fost director al OPSNAJ militar, adjunct al sefului Directiei Generale Medicale din MAI ;
  • +4 (4 voturi)    
    Mistocarul șef (Luni, 7 septembrie 2015, 9:19)

    CititorulComentator [utilizator]

    Mișto cât dă prost poa' să fie :)


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by