UPDATE Fostul director al ANAF Serban Pop si fosta sefa DIICOT Alina Bica au fost retinuti de DNA pentru luare de mita

de Alina Neagu     HotNews.ro
Marţi, 1 septembrie 2015, 11:22 Dosare Anticoruptie


Serban Pop, in 2008
Foto: AGERPRES
Serban Pop, fostul director al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, si Alina Bica, fost procuror sef al DIICOT, au fost retinut marti pentru 24 de ore de procurorii DNA.DNA arata, intr-un comunicat, ca Serban Pop este urmarit penal in acest dosar pentru complicitate la luare de mita, iar Alina Bica pentru luare de mita si participatie improprie sub forma determinarii cu intentie la savarsirea fara vinovatie a infractiunii de abuz in serviciu. De asemenea, omul de afaceri Horia Simu este urmarit penal pentru dare de mita. Bica si Pop sunt acuzati ca au luat mita pentru solutionarea favorabila a unui dosar DIICOT in favoarea omului de afaceri Horia Simu. Alina Bica si Serban Pop vor fi prezentati miercuri Inaintei Curti de Casatie si Justitie cu propunere de arestare preventiva pentru 30 zile.

Pop a fost citat marti dimineata alaturi de Alina Bica la sediul DNA, ei fiind audiati si apoi retinuti.

Serban Pop a fost sef al Fiscului timp de un an, in perioada 2012-2013.

Fostul sef al ANAF, Serban Pop, ar fi primit de la Horia Simu suma de 230.000 euro mita, iar Alina Bica este ar fi primit o mita de 17.500 de euro pentru a clasa un dosar in care este implicat omul de afaceri Horia Simu,sustin procurorii DNA.

Procurorii DNA arata ca "În cursul anului 2014, inculpatul Pop Serban a primit de la suspectul Simu Horia, om de afaceri, suma totală de aproximativ 230.000 euro (constând în două contracte de asistenţă juridică încheiate cu firmele acestuia din urmă şi suma de 150.000 euro cash), pentru a interveni la nivelul conducerii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, în scopul soluționării unui dosar penal care-l privea pe omul de afaceri, într-o manieră favorabilă acestuia din urmă."

De asemenea, "La data de 8 noiembrie 2014, inculpata Bica Alina Mihaela în calitate de procuror şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, a primit, pentru sine, în mod indirect, printr-un intermediar (martor denunţător în cauză), suma de 17.500 euro din totalul sumei de 20.000 euro, pe care acesta din urmă, în calitate de interpus, a primit-o de la inculpatul Pop Şerban. Suma de 20.000 euro a reprezentat o parte din totalul sumei de aproximativ 230.000 euro ce a fost dată de suspectul Simu Horia în tranşe, pe parcursul a 8 luni, în cursul anului 2014, inculpatului Pop Şerban, pentru ca acesta să o remită în scopul mentionat mai sus", arata procurorii anticoruptie.

DNA arata ca "in schimbul banilor primiti, inculpata Bica Alina Mihaela, în calitate de procuror sef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, a determinat înlocuirea procurorului de caz și a efectuat presiuni asupra unui alt subordonat de-al său (care, potrivit probelor administrate până în acest moment al urmăririi penale a acţionat fără vinovăţie), în scopul pronunţării unei soluţii de clasare în cauza în care se desfăsurau acte de urmărire penală fată de suspectul Simu Horia, lucru care s-a si întâmplat ulterior."

Potrivit declaratiilor avocatei Alinei Bica, ancheta DNA in acest caz a fost declansata in urma unui denunt facut de Ionut Florentin Mihailescu, fost consilier al Alinei Bica.

Fostul consilier Ionut Florentin Mihailescu se numara, alaturi de Alina Bica, printre inculpatii din dosarul Bica 2, el fiind arestat preventiv in acest dosar, apoi pus sub control judiciar.

O investigatie a HotNews.ro din 2012 arata ca Serban Pop a acordat un imprumut de 250.000 de euro unui reprezentant al unei firme off-shore.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























11742 vizualizari

  • +8 (10 voturi)    
    Alina Bica traieste intr-o alta dimensiune (Marţi, 1 septembrie 2015, 12:45)

    mihai [anonim]

    paralela. O sa zica ca si spaga asta e inventata. Dar ma intreb, in afara de luat spagi, clasat dosare, ce facea duduia pe acolo?
    • 0 (0 voturi)    
      ... lua salariul ... (Miercuri, 2 septembrie 2015, 7:43)

      Observatore [utilizator] i-a raspuns lui mihai

      ... +prime ... .
      • 0 (0 voturi)    
        Well ... si mai slugarea la Basescu ... evident ! (Miercuri, 2 septembrie 2015, 9:41)

        Mitica Palarierul [anonim] i-a raspuns lui Observatore

        Well ... si mai slugarea la Basescu ... evident !

        "Patria si Dreptul Meu!"
        .
  • +8 (8 voturi)    
    ce oameni... (Marţi, 1 septembrie 2015, 12:51)

    Primul [utilizator]

    ce caractere deosebite...si cu astia la puscarie repede ca vin altii din urma :)
  • +12 (12 voturi)    
    ... (Marţi, 1 septembrie 2015, 13:01)

    Sarmis [utilizator]

    Ministrii de Finante si sefii ANAF intra pe rand la bulau pentru coruptie si evaziune in timp ce dau lectii de fiscalitate si redacteaza coduri fiscale.
    • +4 (4 voturi)    
      Hai DNA! (Marţi, 1 septembrie 2015, 15:07)

      andreitr [utilizator] i-a raspuns lui Sarmis

      Oameni ca ăștia doi puși să apere legea se dovedesc a fi cei mai mari corupți. Bravo DNA și la mulți ani cu executare.
    • +3 (3 voturi)    
      Iti dai seama... (Marţi, 1 septembrie 2015, 15:34)

      Alex [anonim] i-a raspuns lui Sarmis

      ...ca oamenii au expertiza vasta in domeniu - incepand de la Valcov si continuand cu dl. Agariciu la care face referire articolul... toti super-experti in fiscalitate (si cati ori mai fi...)
  • +8 (8 voturi)    
    La multi ani! (Marţi, 1 septembrie 2015, 13:02)

    Johanis [utilizator]

    atat.
  • +5 (5 voturi)    
    d-mnele ... (Marţi, 1 septembrie 2015, 16:52)

    astronaut [utilizator]

    acestea de ''catifea'' , respectiv Bica si Udrea , ies la televizor ca si cand n-ar fi mancat usturoi si nici gurita n-ar mirosi ,ele nu sunt altceva decat''vedete de puscarie'' care urmeaza sa fie condamnate ! ar fi cazul la putina decenta si mai putine fite pe sticla deoarece ,faptele lor vorbesc si fara ca ele sa recunoasca ceva !
  • +1 (1 vot)    
    cum (Marţi, 1 septembrie 2015, 21:04)

    miculescu-rucar [utilizator]

    drea cua ajuns asta mare finantist?
    pop asta a fost adus in finante de marele bastan al finantelor psdiste,tupeistul impostor tanasescu.
    ce il recomanda pe pop sa fie numarul 1 la anaf,cand el este de meserie jurist?
    nimic altceva decat faptul ca a fost coleg de facultate cu baiatul ginerelui amiralului ienciu,marele finantist tupeist habarnist arivist tanasescu!
    -deci tanasescu fostul ginere al amiralului ienciu
    -fiul sau a primit intr-un cont niste bani de la aia cu informatizarea scolilor fara calculatoare,apa curenta si canalizare(potrivit dna)
    -tanasescu il aduce in finante pe pop,coleg de facultate cu fiul sau
    -toti trei cu probleme la dna


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by