UPDATE Seful Directiei Anticoruptie Prahova, un ofiter din BCCO Ploiesti si adjunctul sefului Politiei Judetene Prahova, retinuti de DNA, dupa mai mult de 12 ore de audieri

de V.M.     HotNews.ro
Luni, 17 august 2015, 22:52 Dosare Anticoruptie


Seful Serviciului Judetean Anticoruptie (SJA) Prahova din cadrul Directiei Generale Anticoruptie (DGA), Constantin Ispas, si Emanuel Saghel, ofiter al Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate (BCCO) Ploiesti, au fost retinuti, luni seara, de procurorii DNA Ploiesti dupa mai multe ore de audieri, au declarat pentru Agerpres surse judiciare.

UPDATE 00.50: Seful DGA Prahova, adjunctul IJP si ofiterul BCCO, scosi incatusati din sediul DNA Ploiesti
    
Seful Serviciului Judetean Anticoruptie (SJA) Prahova din cadrul Directiei Generale Anticoruptie (DGA), Constantin Ispas, adjunctul sefului Inspectoratului Judetean de Politie (IJP) Prahova, Adrian Radulescu, si Emanuel Saghel, ofiter al BCCO Ploiesti, au fost scosi incatusati, luni seara, din sediul DNA Ploiesti, dupa ce au fost retinuti de procurori pentru mai multe fapte de coruptie.

Cei trei vor fi condusi in arestul Inspectoratului Judetean de Politie Prahova, urmand ca marti sa fie prezentati instantei de judecata cu propunere de arestare preventiva.

La iesirea din sediul DNA, Emanuel Saghel a spus, raspunzand unor intrebari, ca se astepta sa ajunga in aceasta situatie pentru ca stie "cum s-a lucrat", in timp ce adjunctul sefului IJP Prahova, Adrian Radulescu, a aratat ca nu se astepta la aceasta situatie.

UPDATE 00.20: Adjunctul IJP Prahova, Adrian Radulescu, retinut de DNA Ploiesti
    
Adjunctul sefului Inspectoratului Judetean de Politie (IJP) Prahova, Adrian Radulescu, a fost retinut, luni seara, de procurorii DNA Ploiesti, dupa mai mult de 12 ore de audieri, au declarat surse judiciare citate de Agerpres.

Potrivit acestora, Radulescu este acuzat de cercetare abuziva dupa ce el ar fi obtinut o serie de denunturi sub presiunea unor amenintari.

Conform surselor citate, Adrian Radulescu, in calitate de ofiter in cadrul Directiei Generale Anticoruptie (DGA) Ploiesti, in prezent adjunct al IJP Prahova, si Constantin Ispas, ofiter de politie cu gradul profesional de comisar sef si sef al Serviciului Judetean Anticoruptie Prahova din cadrul DGA, au folosit amenintari si promisiuni, pentru a determina trei persoane sa formuleze denunturi la adresa unor ofiteri de politie de la Serviciul de Investigare a Fraudelor Prahova, care au instrumentat un dosar penal aflat pe rolul Parchetului de pe langa Tribunalul Prahova.

Denunturile obtinute prin amenintarile celor doi s-au materializat in constituirea a doua dosare penale inregistrate la DNA - Structura Centrala, in cadrul carora ofiterii DGA Ploiesti au fost delegati sa efectueze cercetari.

Cele trei persoane retinute vor fi conduse in arestul Inspectoratului Judetean de Politie Prahova, aflat in municipiul Campina.

Potrivit surselor citate, Constantin Ispas este cercetat pentru trafic de influenta, efectuarea de operatiuni financiare, ca acte de comert incompatibile cu functia, atributia sau insarcinarea pe care o indeplineste o persoana, luare de mita, folosire, in orice mod, direct sau indirect de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, spalare a banilor si cercetare abuziva.

Ispas ar fi primit primit, in mod repetat, de la doua persoane, sume importante de bani pentru ca, prin exercitarea atributiilor de serviciu, sa initieze si sa deruleze anchete penale impotriva lucratorilor de Politie implicati in solutionarea unui dosar al Parchetului de pe langa Tribunalul Prahova, avand ca obiect savarsirea de catre cele doua persoane a infractiunii de evaziune fiscala.

De asemenea, in vara anului 2012, in calitate de sef al SJA Prahova, Ispas i-a transmis unei persoane cercetate ca urmeaza sa aiba o perchezitie domiciliara dispusa intr-un dosar al Parchetului de pe langa Judecatoria Ploiesti.

Printre acuzatiile aduse sefului SJA Prahova este si aceea ca ar fi intervenit la nivelul unor functionari cu atributii de control pentru obtinerea de avantaje patrimoniale necuvenite, pentru sine si membri ai cercului sau relational.

In acelasi dosar este urmarit penal si Emanuel Saghel, ofiter al Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate (BCCO) Ploiesti, care este acuzat de santaj, trafic de influenta, folosire, in orice mod direct sau indirect de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii si luare de mita.

Conform unor surse judiciare, Saghel ar fi constrans un jurnalist prin amenintare, direct sau prin interpusi, cu constituirea de dosare penale si luarea unor masuri preventive fata de acesta, in scopul de a-l determina sa nu mai publice materiale de presa compromitatoare la adresa sa.

Totodata, acesta a furnizat unei persoane cercetata intr-un dosar penal DIICOT Ploiesti informatii la care avea acces in virtutea functiei detinute, iar in schimbul demersului sau, acesta a pretins si primit in perioada martie - noiembrie 2014 bilete de acces (intre 5 si 30 de bilete) avand valoare nominala aferenta tribunelor 0, I si II pentru fiecare meci de fotbal disputat de catre FC Petrolul Ploiesti pe teren propriu si consumatii de bauturi alcoolice si alimente servite la una dintre lojele stadionului din Ploiesti, sustin sursele citate.

In acelasi dosar este audiat de mai multe ore si adjunctul sefului Inspectoratului Judetean de Politie (IJP) Prahova, Adrian Radulescu, el fiind acuzat de cercetare abuziva dupa ce ar fi obtinut o serie de denunturi sub presiunea unor amenintari.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1751 vizualizari

  • +2 (4 voturi)    
    Cancer (Luni, 17 august 2015, 23:28)

    Stef_and [utilizator]

    Cei care ar trebui sa ne apere de infractori, sa ne ajute sa traim mai bine sunt cei mai mari infractori, gura de la cel mai mare la cel mai mic, de la sefi cu stele de general pana la tablagii.
    • +2 (4 voturi)    
      Totusi, ... (Marţi, 18 august 2015, 5:11)

      Eu the first [utilizator] i-a raspuns lui Stef_and

      ... ti-ai fi imaginat in urma cu zece ani ca DNA o sa inceapa sa ia la puricat inclusiv procurorii corupti?

      Dupa parerea mea, de faptul ca asta a inceput sa se intample chiar ca Basescu e de vina!
  • +2 (4 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Marţi, 18 august 2015, 4:18)

    [anonim]



Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by