Fostul ministru de interne Gabriel Berca si fostul deputat Mihai Banu, trimisi in judecata de DNA in dosarul mitei de 185.000 de euro

de G.S.     HotNews.ro
Luni, 17 august 2015, 14:42 Dosare Anticoruptie


Gabriel Berca
Foto: Agerpres
DNA Bacau a dispus trimiterea in judecata, in stare de arest preventiv, a lui Gabriel Berca - fost senator, ministru de interne si consilier prezidential -  si a fostului deputat Mihai Banu pentru trafic de influenta, informeaza un comunicat al Directiei.

Potrivit procurorilor, in perioada aprilie 2010 - ianuarie 2012, Berca Gabriel, prin intermediul lui Banu Mihai, a pretins si primit, atat pentru sine cat si pentru partidul din care facea parte, de la un om de afaceri, in mai multe transe, suma totala de 185.000 euro.

Banii ar fi fost primiti pentru ca Berca, in calitate de senator si presedinte al organizatiei judetene Bacau a PDL, sa-si foloseasca influenta personala pe langa membri ai Guvernului Romaniei, in vederea alocarii unei sume de bani catre o primarie de pe raza judetului Bacau. 

Suma de bani respectiva era necesara pentru achitarea unor lucrari de constructie, in valoare de aproximativ 5,6 milioane lei, executate de firma omului de afaceri, in beneficiul unitatii administrativ-teritoriale.

"In aceeasi perioada si in acelasi scop, inculpatul Banu Mihai, a pretins si primit, in mai multe transe, de la acelasi om de afaceri, suma de 220.000 euro, atat pentru sine, cat si pentru inculpatul Berca Gabriel si pentru partidul din care faceau parte. Din cei 220.000 euro, la solicitarea inculpatului Banu Mihai, beneficiind de complicitatea fiului sau, Banu Lucian, suma de 150.000 lei a fost remisa de catre omul de afaceri, sub pretextul achizitionarii unui teren de la o persoana indicata de Banu Mihai", scrie sursa citata

DNA sustine ca astfel, la data de 11 august 2010, intre persoana respectiva, in calitate de promitent-vanzator si firma omului de afaceri, in calitate de promitent-cumparator, s-a incheiat un antecontract de vanzare-cumparare pentru un teren arabil in suprafata de 10.000 mp., situat in extravilanul unei comune, pretul vanzarii fiind stabilit la suma de 150.000 lei. 

Aceasta suma de bani ar fi fost virata de firma omului de afaceri in trei transe, in perioada 12.08.2010- 22.07.2011, in conturile indicate de Banu Mihai si Banu Lucian.  

In cauza, procurorii au dispus instituirea masurii asiguratorii a sechestrului asupra bunurilor imobile ce apartin inculpatilor Berca Gabriel si Banu Mihai. 

Dosarul a fost trimis spre judecare Curtii de Apel Bacau cu propunerea de a se mentine masurile preventive si asiguratorii dispuse in cauza.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























887 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by