Perchezitiile continua la sediul Consiliului Judetean Arad; presedintele CJ Nicolae Iotcu, dus la audieri la DNA Timisoara; Gheorghita Mateut, solicitat ca aparator

de V.M.     HotNews.ro
Vineri, 24 iulie 2015, 15:57 Dosare Anticoruptie


Avocatul Gheorghita Mateut participa la perchezitiile efectuate de procurorii anticoruptie la domiciliul presedintelui Consiliului Judetean Arad, Nicolae Iotcu, din comuna Vladimirescu, in calitate de aparator al acestuia, transmite Agerpres.

La ora transmiterii stirii, perchezitiile, care au inceput in jurul pranzului, se desfasoara, in continuare, atat la sediul Consiliului Judetean, cat si la domiciliul lui Iotcu. In cazul in care va fi audiat, presedintele CJ Arad va fi dus la sediul DNA din Timisoara.

UPDATE 16.50 Presedintele CJ Arad, Nicolae Iotcu, condus la audieri la DNA Timisoara

Presedintele Consiliului Judetean Arad, Nicolae Iotcu, va fi audiat vineri la sediul DNA - Structura Teritoriala Timis, fiind luat de acasa, in cursul dupa-amiezii, dupa perchezitiile care au avut loc la domiciliul sau din comuna Vladimirescu, relateaza Agerpres. Nicolae Iotcu este insotit de avocatul Gheorghita Mateut.

Presedintele Consiliului Judetean Arad, Nicolae Iotcu, a fost prins in flagrant vineri de procurorii DNA in timp ce primea 10.000 de euro mita, au declarat pentru Agerpres surse judiciare.

Sursele sustin ca acesta este acuzat de trafic de influenta pentru acordarea preferentiala a unor contracte. Aceleasi surse spun ca este vorba despre un contract de achizitii publice pentru Spitalul Judetean Arad.

Seful CJ Arad si-ar fi exercitat influenta in cadrul procedurii organizate pentru atribuirea in 2014 a contractului privind "Furnizarea in leasing de echipamente medicale pentru dotarea Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Arad" pentru castigarea de catre o asociere in participatiune a doua firme, fapt care s-ar fi si realizat, deoarece caietul de sarcini a fost intocmit in favoarea acestora, au aratat sursele.

Valoarea contractului ar fi fost estimata la peste 1.600.000 euro.

Aceleasi surse au mentionat ca, in 22 iulie, Nicolae Iotcu ar fi primit printr-un intermediar 35.000 lei, iar vineri ar mai fi primit suplimentar si suma de 10.000 euro, de la reprezentantul uneia dintre firmele castigatoare. Conform surselor, el ar mai fi urmat sa primeasca, in august, inca 20.000 euro de la reprezentantul celeilalte firme.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























1460 vizualizari

  • +4 (4 voturi)    
    BUN (Vineri, 24 iulie 2015, 16:12)

    mihnea2012 [utilizator]

    daca l-au luat aparator pe Gheorghita Mateut, condamnarea e garantata :)
  • +2 (2 voturi)    
    e clar (Vineri, 24 iulie 2015, 16:22)

    coloneze [utilizator]

    daca l a bagat avocat pe mateut isi ia cu executare. a se vedea dan voculescu, ovidiu tender. si ani multi nu gluma. are Maestru un stil de a enerva magistratii ceva de invidiat


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by