DNA face verificari la o firma controlata de deputatul Nicolae Paun, suspectat ca a cerut bani de la romi pentru a sustine legea amnistiei fiscale

de Alina Neagu     HotNews.ro
Marţi, 21 iulie 2015, 12:23 Dosare Anticoruptie


Nicolae Paun
Foto: Agerpres
Directia Nationala Anticoruptie a facut un control al firma la SC Niky Scorpion Alcom SRL, ce ar fi controlata de Nicolae Paun, deputat din grupul minoritatilor nationale. In urma verificarilor de marti, DNA ar fi gasit circa 800.000 de lei care nu pot fi justificati, au declarat surse judiciare citate de Agerpres. Potrivit Agerpres, Nicolae Paun le-ar fi cerut bani cetatenilor de etnie roma pentru ca ar fi sustinut in Parlament legea amnistiei fiscale. Reamintim ca Nicolae Paun este initiator al proiectului legii amnistiei si gratierii din celebra Marte Neagra.

Activitatile de control au fost demarate marti, iar perioada avuta in vedere pentru verificari este 1 ianuarie 2014 - pana in prezent, arata sursele.

Aceleasi surse au precizat ca a fost gasita, pana la acest moment, in casieria SC Niky Scorpion Alcom SRL o suma de peste 800.000 lei care nu poate fi justificata.

Nicolae Paun este deputat afiliat la grupul minoritatilor nationale si s-a remarcat, in anul 2014, prin initierea, alaturi de Madalin Voicu, a unei legi privind amnistia si gratierea colectiva a celor condamnati la pedepse cu inchisoarea intre unul si cinci ani.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























3665 vizualizari

  • +11 (11 voturi)    
    O simpla logica (Marţi, 21 iulie 2015, 12:56)

    Ochii_pe_voi [utilizator]

    Deci, daca e deputat, musai trebuie controlat. In parlament sunt doar mafioti, penali, corupti si complici de-ai lor. Un om onest nu ar putea fi complice cu acesti escroci, ar demisiona...
  • +12 (12 voturi)    
    discriminare (Marţi, 21 iulie 2015, 13:00)

    Cata79 [utilizator]

    clar discriminare
  • +10 (10 voturi)    
    TIGAN (Marţi, 21 iulie 2015, 13:04)

    747 [utilizator]

    ... ca la noi la nimeni...
    ... ca la usa cortului...
  • +9 (9 voturi)    
    SACOU PORTOCALIU ?! (Marţi, 21 iulie 2015, 13:48)

    pointless man [utilizator]

    Se vede cît de colo distincția tip Savile Row.

    ”Gentleman”, ce aia mă-sii !
  • +4 (4 voturi)    
    Sageata a mafiei tziganesti imPaunatul asta ! (Marţi, 21 iulie 2015, 16:56)

    Plagarus [utilizator]

    Penalul Niky Scorpion-Paun Nicolaie se proptea de zor pt. o iniţiativă legislativă privind graţierea persoanelor condamnate până la şase ani de închisoare, inclusiv !?
    Iniţiativa mai prevedea şi graţierea pedepselor cu amendă, aplicate de instanţă, în timp ce faptele pedepsite cu privarea de libertate până la 4 ani inclusiv sau amendă ar urma să fie amnistiate.
    SC Niky Scorpion Alcom SRL,controlată de parlamentarul Păun era tartora peroanelor din gara ce Nord in anii 90 ( fara case de marcat si evaziune de 99 % )
    Deputat din partea Partidei Romilor "Pro Europa " in calitatea atît de președinte, cît și de membru fondator, deruleaza proiecte în valoare de 40.000.000 RON prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, finanțat de UE.
    Unul se numea „Acces pe piața muncii. O șansă pentru tine“ și avea valoarea totală de 19.766.000 RON.
    Al doilea era „Antreprenoriatul social, o șansă pentru comunitățile de romi“ și rula 20.812.000 RON.
    Conform legii și Agenției Naționale de Integritate, ambele proiecte trebuiau menționate în declarația de interese a lui Păun.
    Conform lui Păun însă, nu era cazul: „Declarația asta de interese mă vizează în mod direct, eu trebuia să am un interes, or eu n-am nici un interes, nu am nici o calitate în aceste proiecte care se derulează, decît cea de reprezentant oficial“.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by