Procurorii DNA au extins urmarirea penala impotriva senatorului PSD Alexandru Cordos

de R.M.     HotNews.ro
Vineri, 17 iulie 2015, 12:54 Dosare Anticoruptie


Procurorii DNA au decis vineri extinderea urmaririi penale impotriva senatorului PSD Alexandru Cordos, acuzat de trafic de influenta, in forma continuata, si a omului de afaceri Dorin Dumitru Muresan, acuzat de cumparare de influenta, si evaziune fiscala.

Procurorii sustin ca, in perioada 2013 - 2015, Cordos Alexandru, in calitate de senator, in schimbul unor foloase necuvenite a pretins fata de Muresan Dorin Dumitru ca are influenta asupra unor persoane din conducerea Companiei de Apa Aries si Sucursalei de Intretinere si Servicii Energetice Transilvania Nord (SISETN) si ca va interveni pe langa acestea pentru castigarea de catre firmele administrate de omul de afaceri a unor licitatii avand ca obiect inchirierea de utilaje.

Ulterior, firmele respective au castigat procedurile de achizitie publica organizate de SISETN si Compania de Apa Aries.

Pentru "sprijinul" acordat, "Muresan Dorin Dumitru i-a remis in repetate randuri suspectului Cordos Alexandru, cu titlul de foloase necuvenite, diverse sume de bani al caror cuantum nu a putut fi stabilit in mod cert pana in prezent", se arata intr-un comunicat al DNA.

In plus, omul de afaceri a angajat la una dintre firmele sale o ruda a lui Cordos Alexandru, incepand cu data de 19.11.2013, cu un salariu inscris pe statul de plata de 900 lei. Procurorii spun ca respectiva persoana nu a prestat pana in prezent niciun fel de activitate la respectiva firma.

De asemenea, Muresan Dumitru este acuzat ca ar fi inscris in contabilitate achizitii fictive, pentru a reduce valoarea TVA.

Prejudiciul estimat adus bugetului general consolidat al statului de catre firma administrata de Muresan Dorin Dumitru este de 238.327 lei, din care TVA 142.996 lei si impozit pe profit 95.330 lei.

Sotia acestuia, Mihaiela Cordos, a fost trimisa in judecata pentru trafic de influenta, fiind acuzata ca ar fi primit bani pentru a ajuta o persoana sa se angajeze la un spital.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1216 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    Alt mafiot (Vineri, 17 iulie 2015, 12:59)

    Ochii_pe_voi [utilizator]

    Incet, incet toti parlamentarii PSD vor ajunge la bulau, in frunte cu plagiatorul invinuit penal. Un partid care e alcatuit doar din mafioti si corupti nu se poate astepta la alta soarta
  • 0 (0 voturi)    
    Noile puscarii (Vineri, 17 iulie 2015, 13:33)

    mos ion roata [utilizator]

    trebuie sa fie organizate pe niveluri-Camera Deputatilor si Senat.
  • 0 (0 voturi)    
    Va trebui infiintata sectiunea (Vineri, 17 iulie 2015, 14:29)

    Bogdan_100 [utilizator]

    PSD puscarie. Cei mai influenti membri ai partidului sunt acolo si e pacat sa nu aiba un cuvant de spus in strategia partidului
  • 0 (0 voturi)    
    e doar o mica parte (Duminică, 19 iulie 2015, 12:13)

    exact [anonim]

    Va mai dau un pont = Firma Green Security . Tot Cordos in prim plan, tot Compania de Apa furnizorul miliardelor . La felca si Tamipur , cifra de afaceri 6000 pe an , apoi, in urma contractului, zeci de miliarde 9vechi)


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by