Adrian Severin, audiat la DNA: Eu nu inteleg. Nu eu am platit banii, nu eu incheiam contractele, ci asistentii mei. DNA il acuza pe fostul europarlamentar de complicitate la spalare de bani

de I.C.     HotNews.ro
Vineri, 17 iulie 2015, 12:35 Dosare Anticoruptie


Adrian Severin
Foto: Hotnews
Fostul europarlamentar Adrian Severin s-a prezentat vineri la DNA, declarand la iesire ca procurorii l-au pus sub acuzare pentru savarsirea infractiunii de complicitate la spalare de bani, in dosarul in care sunt cercetati si doi dintre fostii sai asistenti, informeaza Agerpres. Adrian Severin a mai afirmat ca nu intelege de ce este acuzat de complicitate pentru ca "nu eu am platit banii, nu eu incheiam contractele, ci asistentii mei".

Adrian Severin a explicat ca procurorii au extins urmarirea penala si l-au pus sub acuzare pentru complicitate la spalare de bani, in legatura cu modul in care au fost cheltuiti banii primiti de la Parlamentul European pe realizarea unor studii.

"Astazi s-a extins in sensul ca, de data asta, nu sunt autor, sunt complice la faptul ca cei care au primit bani pentru aceste studii au facut alte contracte cu altii, nu cu mine, si ca prin aceste contracte s-ar fi dorit sa se spele bani veniti de la mine. Eu nu inteleg. (...) Nu eu am platit banii, nu eu incheiam contractele, ci asistentii mei", a declarat Adrian Severin.

Adrian Severin a precizat ca acest dosar este o continuare a dosarului in care a fost trimis deja in judecata, iar procurorii i-au pus sechestru pe conturi.

"Culmea este ca mi-au pus sechestru si pe conturile de salarii. Voi contesta, pentru ca eu nu am venituri de sute de milioane. Toate veniturile mele sunt din activitati profesionale si in special din salarii. La ora actuala, venitul meu insumat este de aproximativ de o mie si ceva de euro, salariul de profesor. Daca o sa-mi blocheze conturile, nu mai am cu ce sa platesc intretinere, chirie", a spus Severin.

Procurorii DNA au dispus vineri extinderea urmarii penale fata de fostul europarlamentar Adrian Severin, cu privire la savarsirea infractiunii de complicitate la spalare de bani, in forma continuata.
  • Comunicatul integral transmis de DNA
Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Sectia de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie au dispus extinderea urmarii penale fata de suspectul ADRIAN SEVERIN, membru al Parlamentului European, la data faptelor, cu privire la savarsirea infractiunii de complicitate la spalare de bani, in forma continuata,

In ordonanta de extindere a urmaririi penale se arata ca, in cauza, exista date si indicii din care rezulta suspiciunea rezonabila care contureaza urmatoarea stare de fapt:

In perioada martie 2007 - noiembrie 2010, Severin Adrian a incheiat, fie in nume propriu, fie ca reprezentant al grupului politic din care facea parte, din Parlamentul European, un numar de 20 de contracte de consultanta cu mai multe firme create anume pentru a justifica prestarea unor servicii fictive, constand in realizarea unor studii.
In perioada respectiva, singurele activitati inregistrate de societatile in cauza au fost cele in relatia cu Adrian Severin, respectiv grupul politic din care facea parte.
Ulterior, societatile comerciale respective nu au mai avut nici un fel de activitate, iar in prezent toate figureaza ca fiind radiate din Registrul Comertului.
In aceeasi perioada, suspectul Adrian Severin cu intentie si in coniventa cu suspectii Juganaru Anne-Rose-Marie, Abraham Florin ¬ Leontin si o alta persoana, a actionat in vederea disimularii originii ilicite a sumelor de bani provenite din decontarile frauduloase din bugetul Parlamentului European, prin transferurile succesive ale sumei totale de 586.350 lei, efectuate de catre societatile din grup catre o fundatie, prin incheierea unor contracte fictive de pregatire si instruire a personalului.
Concret, din actele de urmarire penala a rezultat faptul ca platile efectuate in contextul de mai sus nu au la baza operatiuni reale.
Pentru a da o aparenta de legalitate transferurilor efectuate, suspectii au convenit disimularea acestora sub forma platii unor servicii de pregatire profesionala a angajatilor, desi aceeasi angajati ai societatilor in cauza au fost angajati si la fundatia respectiva, iar obiectul contractelor incheiate pentru justificarea platilor este similar.
Mai mult, numerele de ordine ale contractelor incheiate de fundatie cu societatile in cauza sunt consecutive, ceea ce indica faptul ca nu au existat contracte incheiate si cu alti potentiali beneficiari ai unor astfel de cursuri.
In plus, o parte din platile facturate de fundatia respectiva catre societatile comerciale "beneficiare" era ulterioara incheierii raporturilor de munca cu acei salariati, acestia fiind angajatii unei alte societati din grup, la momentul respectiv.

Suspectului Adrian Severin, i s-au adus la cunostinta calitatea procesuala si acuzatiile, in conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedura penala.

Facem precizarea ca inceperea urmaririi penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, avand ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, in nici o situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.



DNA a anuntat joi ca Anne Rose Marie Juganaru, secretar de stat in Ministerul Mediului, si Florentin Leontin Abraham, nepot al avocatului Pavel Abraham, au fost pusi sub acuzare de DNA pentru spalare de bani, infractiune savarsita pe vremea cand erau asistenti ai europarlamentarului Adrian Severin.

Potrivit, in perioada martie 2007 - noiembrie 2010, Adrian Severin a incheiat, fie in nume propriu, fie ca reprezentant al grupului politic din care facea parte din Parlamentul European, 20 de contracte de consultanta cu mai multe firme create anume pentru a justifica prestarea unor servicii fictive, constand in realizarea unor studii.

In aceeasi perioada, Anne Rose Marie Juganaru, Florentin Leontin Abraham si o alta persoana au actionat in vederea disimularii originii ilicite a sumelor de bani provenite din decontarile frauduloase din bugetul Parlamentului European, prin transferurile succesive ale sumei totale de 586.350 lei, efectuate de catre societatile din grup catre o fundatie, prin incheierea unor contracte fictive de pregatire si instruire a personalului.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























6978 vizualizari

  • +13 (13 voturi)    
    saracu', si-asta e curat, cinstit si urmarit penal (Vineri, 17 iulie 2015, 12:52)

    lili [anonim]

    Ca toti PSDieii penalului Ponta!
    Succes DNA, la puscarie cu hotii astia!
  • +33 (33 voturi)    
    Inocentul (Vineri, 17 iulie 2015, 12:54)

    smc [utilizator]

    Aceasta domnisoara neprihanita nu intelege cum este posibil ca sa fie acuzat, desi a folosit interpusi. Daca nici asa nu se mai poate, pai cum sa mai fure cineva un ban gramada?
  • +12 (12 voturi)    
    E de asteptat (Vineri, 17 iulie 2015, 13:00)

    Ochii_pe_voi [utilizator]

    Asta afost FSN-ist si a sfarsit ca PSD-ist. Deci hot si corupt.
  • +15 (15 voturi)    
    Hoțul o face pe prostul. (Vineri, 17 iulie 2015, 13:08)

    vali47 [utilizator]

    Adrian Severin procedează ca toți borfașii evazioniști care au angajat boschetari pe post de administratori de firme.
  • +13 (13 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Vineri, 17 iulie 2015, 13:12)

    [anonim]

  • +11 (11 voturi)    
    Ne ducem la vale (Vineri, 17 iulie 2015, 13:18)

    EMP [utilizator]

    Tara asta se duce de rapa. Nu mai exista nici macar proverbiala cinste a hotilor!
    Sincer, mai tare decat acuzatiile ma dezgusta faptul ca incearca sa dea vina pe niste oameni care, cel mai probabil, au actionat la ordinele lui.
  • +12 (12 voturi)    
    CORECT!!!! (Vineri, 17 iulie 2015, 13:24)

    Johanis [utilizator]

    Domnul Severin nu a platit, nu a incheiat contractele. Domnia sa doar A INCASAT.
  • +6 (6 voturi)    
    Negare! (Vineri, 17 iulie 2015, 13:42)

    obvious [utilizator]

    Pt un fost parlamentar cocotat intr-un post tocmai la Bruxelles, dnul Severin NU intelege cam multe!
    Un om cu valori morale fte scazute.
  • +6 (6 voturi)    
    Pai daca el nu a facut nimic (Vineri, 17 iulie 2015, 14:39)

    LiviuX [utilizator]

    De ce mai era nevoie de el in functie? Ca sa ia salar degeaba? Si oricum, nu trebuia sa controleze ce fac subalternii? Asa nici Hitler nu a executat pe nimeni, doar a dat ordine, deci e nevinovat, nu?
  • +6 (6 voturi)    
    Sunday Times (Vineri, 17 iulie 2015, 15:31)

    KostasP [utilizator]

    Pt cine a uitat, acelasi personaj a cerut in 2010 mita de 100.000€/an plus alte beneficii de la niste jurnalisti care rulau o investigatie sub acoperire pt "sunday times". E curat ca lacrima.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by