Sebastian Ghita, sub control judiciar si cu un nou sechestru, in dosarul in care e acuzat ca i-ar fi dat mita o casa fostului primar Iulian Badescu

de R.M.     HotNews.ro
Marţi, 14 iulie 2015, 13:08 Dosare Anticoruptie


Sebastian Ghita
Foto: Hotnews
Procurorii au dispus marti punerea in miscare a actiunii penale fata de Iulian Badescu, fostul primar al Ploiestului, si a deputatului Sebastian Ghita, precum si sechestru asupra bunurilor celor doi in limita sumei de 3,5 milioane lei, in dosarul in care Ghita este acuzat ca ar fi dat mita o casa.

Iulian Badescu este acuzat de luare de mita si abuz in serviciu avand drept consecinta obtinerea pentru altul a unui folos necuvenit. Sebastian Ghita este acuzat de dare de mita, instigare la abuz in serviciu avand drept consecinta obtinerea pentru altul a unui folos necuvenit si spalare de bani.

De asemenea, procurorii au dispus luarea masurii controlului judiciar pe o durata de 60 de zile, fata de Sebastian Ghita, care trebuie, in aceasta perioada:
  • a) sa se prezinte la organul de urmarire, ori de cate ori este chemat,
  • b) sa informeze de indata organul judiciar cu privire la schimbarea locuintei,
  • c) sa se prezinte la organul de politie desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere intocmit de organul de politie sau ori de cate ori este chemat,
  • d) sa nu depaseasca limita teritoriala a Romaniei, decat cu incuviintarea prealabila a organelor judiciare,
  • e) sa nu se apropie de persoanele mentionate in ordonanta de dispunere a controlului judiciar si sa nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu acestea.
Daca va incalca aceste obligatii, Sebastian Ghita risca arestul la domiciliu sau arestul preventiv.

In cauza, procurorii au instituit masura asiguratorie a sechestrului asupra unor bunuri imobile ce apartin inculpatilor pana la concurenta sumei de 3.533.600 lei.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























2023 vizualizari

  • +4 (6 voturi)    
    Când oare? (Marţi, 14 iulie 2015, 13:15)

    Ochii_pe_voi [utilizator]

    Când se va sfârsi bîlciul cu acest escroc, politruc si securist ordinar, care a subt banet la greu jefuind bugetul? Ne e greata de lepadatura asta sa o vedem inca in libertate, E ODIOS, O LEPADATURA, O LICHEA fara gal. LA BULAU PE 25 de ani !!!!!
  • +3 (5 voturi)    
    Daca traiai in America (Marţi, 14 iulie 2015, 13:34)

    John M. [utilizator]

    ai fi invatat de mic principiul "nu mai sus de milioane". Dar cum esti de la Ploiesti, ai vrut si pene de paun: parlamentar si in comisia de supraveghere a SRI.
  • +3 (5 voturi)    
    Ghitza " sursele " tale ce te sfatuiesc ? (Marţi, 14 iulie 2015, 13:47)

    Plagarus [utilizator]

    " Am pus la dispoziție apartamentul pentru sechestru. Eu am aflat pe surse că urmează să se pună sechestru pe avere." Alooo ! SRI-ul !!! Se aude ? Cetatenii simpli pot afla " pe surse " cand urmeaza sa li se puna sechestru ? Si daca nu , atunci Mitomanul Ponta Viorel din ce surse a aflat ? (nicolaeb)
  • -3 (5 voturi)    
    Ma mir ca nu i-au interzis (Marţi, 14 iulie 2015, 15:07)

    xrogo [utilizator]

    iar participarea la activitatile parlamentare,sau s-au lecuit borfasii de procurori si nu mai incalca demnitatea unui ales!!!
    • -1 (1 vot)    
      Daca asta are demnitate (Marţi, 14 iulie 2015, 16:08)

      John M. [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

      Bercea Mondial ce e - sfant?!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by