Vicepresedintele Camerei Deputatilor Dan Motreanu, audiat la DNA

de I.C.     HotNews.ro
Joi, 9 iulie 2015, 10:25 Dosare Anticoruptie


Dan Motreanu
Foto: Camera Deputatilor
Deputatul PNL Dan Motreanu, vicepresedinte al Camerei Deputatilor, s-a prezentat joi la sediul Directiei Nationale Anticoruptie, informeaza Agerpres. Dan Motreanu a fost pus sub acuzare saptamana trecuta pentru savarsirea infractiunilor de folosire a influentei si autoritatii conferite de functia de conducere intr-un partid politic, in scopul obtinerii pentru altul a unui folos necuvenit si spalarea banilor.

Deputatul este cercetat in dosarul in care este urmarit penal George Scutaru, fost consilier prezidential, pentru complicitate la luare de mita si spalare de bani.

Potrivit DNA, in cursul anului 2008, o persoana cu functie de conducere in administratia locala - denuntator in dosar - a pretins si primit de la o alta persoana suma de aproximativ un milion de euro, cu titlu de mita, in schimbul sprijinirii acestuia din urma in demersurile de punere in posesie cu suprafete de teren aflate pe raza municipiului Buzau.

"Din banii primiti, aproximativ 700.000 euro, conform unei intelegeri anterioare, persoana denuntatoare i-a dat lui George Scutaru, la data faptelor deputat si membru cu functie de conducere intr-un partid (inculpat in prezenta cauza), suma de 170.000 euro, iar suma de 250.000 euro i-a fost remisa lui Dan Motreanu, ambele sume fiind date in acelasi scop, respectiv pentru finantarea campaniei electorale din 2008 (alegeri locale si generale) a candidatilor partidului din care fac parte cei doi. Exista date ca provenienta si modul in care s-au obtinut banii erau cunoscute exact de cei doi beneficiari ai sumelor de bani", sustin procurorii






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























1035 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by