UPDATE Un politist din Constanta, prins luand mita pentru a interveni in dosarul incendiului de la restaurantul Beirut

de V.M.     HotNews.ro
Miercuri, 8 iulie 2015, 19:06 Dosare Anticoruptie


Un politist din Garda de Coasta Constanta a fost prins in flagrant, miercuri, de procurorii DNA, luand mita 22.000 de euro pentru a interveni, prin intermediul unui var procuror si al altor persoane, in dosarul patronului restaurantului Beirut, care a ars anul trecut.

Surse judiciare au declarat pentru Mediafax ca Cicerone Dinca, politist de frontiera in Garda de Coasta Constanta, i-a promis lui George Karam, patronul restaurantului Beirut cuprins de un incendiu in aprilie anul trecut, in care si-au pierdut viata trei angajate ale localului, ca va interveni pentru o solutie favorabila acestuia in dosarul in care omul de afaceri este cercetat pentru ucidere din culpa, de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ).

Interventia urma sa se faca prin intermediul unui var al lui Dinca, procuror la Galati, care la randul sau urma sa intervina prin alte persoane influente de la Bucuresti.

In schimbul interventiei, Dinca i-ar fi pretins lui Karam, cu ocazia mai multor vizite la domiciliul omului de afaceri, in cursul lunii iunie, suma de 22.000 euro, pentru a fi remisa procurorului si intermediarului, si obiecte de mobilier in valoare de aproximativ 6.000 de euro pentru sine.

Miercuri, politistul de frontiera a fost prins in flagrant, primind cei 22.000 de euro, si ridicat de procurorii DNA Constanta.

In incendiul in care a ars restaurantul Beirut din centrul Constantei, in 5 aprilie 2014, si-au pierdut viata trei tinere - o cantareata si doua dansatoare ale localului -, iar alte patru persoane au fost ranite. Focul, care a afectat o cladire cu doua etaje in care mai functionau un pub si un cazino, a fost stins de pompieri dupa mai mult de cinci ore.


Dosarul deschis in urma incendiului a fost preluat, in 8 aprilie 2014, de procurorii PICCJ.

George Karam, patronul restaurantului, si Constantin Pavel, patronul firmei care a facut lucrari la acest local, sunt urmariti penal pentru ca nu au respectat normele tehnice privind stabilitatea si rezistenta cladirii, a anuntat Parchetul instantei supreme.

Procurori ai Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul PICCJ au dispus, pe 3 iunie 2014, punerea in miscare a actiunii penale fata de George Karam, SC Middle East Partners SRL, Constantin Pavel si SC Tinel Cristi SRL, sub aspectul savarsirii infractiunii prevazute de art. 31 din Legea nr. 10/1995, privind calitatea in constructii.

"Constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 5 la 10 ani si interzicerea unor drepturi proiectarea, verificarea, expertizarea, realizarea unei constructii ori executarea de modificari a acesteia, fara respectarea reglementarilor tehnice privind stabilitatea si rezistenta, daca acestea ar putea produce una sau mai multe dintre urmatoarele consecinte: pierderi de vieti omenesti, vatamare grava a integritatii corporale ori a sanatatii uneia sau mai multor persoane, distrugerea totala sau partiala a constructiei, distrugerea ori degradarea unor instalatii sau utilaje importante, ori alte consecinte deosebit de grave. Fapta (...) se pedepseste cu inchisoare de la 10 la 20 de ani si interzicerea unor drepturi, in cazul in care a avut drept urmare distrugerea totala sau partiala a constructiei, moartea sau vatamarea grava a integritatii corporale ori a sanatatii uneia sau mai multor persoane, distrugerea ori degradarea unor instalatii sau utilaje importante, ori alte consecinte deosebit de grave", prevede Legea 10/1995, la articolul 31.

PICCJ precizeaza ca din probatoriul administrat pe parcursul urmaririi penale rezulta suspiciunea rezonabila ca, in perioada ianuarie 2013 - februarie 2014, in lipsa oricaror proiecte, avize, autorizatii, fara respectarea reglementarilor privind stabilitatea si rezistenta in constructii, George Karam - in calitate de administrator si asociat majoritar al SC Middle East Partners SRL, precum si Constantin Pavel, in calitate administrator si asociat unic al SC Tinel Cristi SRL, au modificat prin supraetajare (mansardare) o constructie din lemn - ridicata anterior in curtea unui imobil din Constanta - si au amenajat Restaurantul Beirut, folosind solutii si metode de construire adoptate de catre cei doi administratori (care nu aveau studii si cunostinte temeinice de specialitate), cu consecinta decesului a trei persoane, a vatamarii corporale a altor doua si distrugerea imobilului modificat, in urma incendiului produs.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1089 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by