Deputatul de Iasi Constatin Adascalitei, trimis in judecata de DNA pentru afaceri incompatibile cu functia

de I.C.     HotNews.ro
Marţi, 7 iulie 2015, 18:18 Dosare Anticoruptie


Deputatul Constantin Adascalitei, cercetat sub control judiciar pentru efectuare de operatiuni financiare, ca acte de comert, incompatibile cu functia, a fost trimis in judecata de DNA Iasi, alaturi de parlamentar fiind deferit justitiei si fiul acestuia, transmite Mediafax.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Iasi au dispus trimiterea in judecata, sub control judiciar, a deputatului PSD Constantin Adascalitei, pentru efectuarea de operatiuni financiare, ca acte de comert, incompatibile cu functie, atributia sau insarcinarea pe care o indeplineste o persoane, in forma continuata (16 acte) si folosirea cu rea-credinta a bunurilor sau a creditului de care se bucura societatea.

Alaturi de acesta au mai fost trimisi in judecata, in stare de libertate, Constantin Toader, director adjunct al unei societati comerciale, si fiul lui Adascalitei, Constantin, pentru complicitate la infractiunile de care este acuzat tatal sau.

De asemenea, au fost trimise in judecata alte trei persoane, pentru rea-credinta a bunurilor sau a creditului de care se bucura societatea, in forma continuata.

In rechizitoriul intocmit de procurori se arata ca, in perioada august-decembrie 2014, in contextul in care una din firmele controlate de Constantin Adascalitei facea obiectul unui proces civil, deputatul a contactat mai multi reprezentanti ai beneficiarilor unor contracte de prestari servicii pentru a negocia incheierea acordurilor cu o alta firma administrata tot de catre el.

"De asemenea, obiectul negocierii l-a constituit si facturarea si achitarea, in numerar, atat catre inculaptul Constantin Adascalitei, cat si catre ceilalti inculpati sau persoane apropiate acestuia, a datoriilor pe care diversi beneficiari le aveau fata de firma in litigiu. In perioada iulie -decembrie 2014, inculpatul Adascalitei Constantin, beneficiind de ajutorul celorlalti inculpati, a folosit cu rea-credinta bunurile si creditul aceleiasi firme aflata in litigiu, intr-un scop contrar intereselor acesteia, urmarind, totodata, sa favorizeze alte societati la care acesta avea interese direct sau indirect", arata procurorii.

Dosarul a fost trimis spre judecare Inaltei Curti de Casatie si Justitie, cu propunerea de a se pastra masura preventiva, primul termen fiind stabilit deja pentru 9 iulie.

Intr-un alt dosar, Constantin Adascalitei a fost gasit incompatibil, printr-o decizie definitiva a instantei supreme din 23 martie, in conformitate cu raportul intocmit de Agentia Nationala de Integritate (ANI).

Agentia Nationala de Integritate a constatat, in 15 iunie 2012, ca Adascalitei, consilier judetean la Consiliul Judetean Iasi la data finalizarii raportului de evaluare, a incalcat regimul juridic al incompatibilitatilor, intrucat firma la care acesta era asociat, SC Olimpic 2000 SRL, a incheiat, in martie 2009, un contract in cuantum de 3.354 de lei cu SC Lucrari Drumuri si Poduri SA, societate comerciala al carei unic actionar era CJ Iasi, incalcand, astfel, prevederile articolului 90 din Legea 161/2003.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























536 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by