Laura Georgescu, Viorel Hrebenciuc, Gheorghe Stefan si Narcisa Iorga au fost trimisi in judecata

de R.M.     HotNews.ro
Vineri, 3 iulie 2015, 10:51 Dosare Anticoruptie


Laura Georgescu
Foto: Agerpres
Laura Georgescu, presedinta Consiliului National al Audiovizualului, a fost trimisa in judecata vineri, sub acuzatia de abuz in serviciu si instigare la fals, alaturi de fostul deputat PSD Viorel Hrebenciuc si de Gheorghe Stefan 'Pinalti', dar si la Narcisa Iorga (fost membru CNA).

Cine sunt persoanele trimise in judecata:

Laura Georgescu, presedinta Consiliului National al Audiovizualului (C.N.A), acuzata de abuz in serviciu, (2 infractiuni, din care una in forma continuata - 25 acte materiale) si instigarea la fals in inscrisuri sub semnatura privata, in forma continuata (25 acte materiale).

Viorel Hrebenciuc, la data faptei deputat, membru in Comitetul Executiv National al PSD, acuzat de folosire a influentei ori autoritatii in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, de catre o persoana ce detine o functie de conducere intr-un partid

Gheorghe Stefan, la data faptei primar al municipiului Piatra Neamt, persoana ce controleaza postul de televiziune GIGA TV, acuzat de instigare la infractiunea de folosire a influentei ori autoritatii in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, de catre o persoana ce detine o functie de conducere intr-un partid

Narcisa Iorga, membru al Consiliului National al Audiovizualului (C.N.A.), la data faptei, sub aspectul savarsirii infractiunii de instigare la infractiunea de folosire a influentei ori autoritatii in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, de catre o persoana ce detine o functie de conducere intr-un partid.

Care sunt acuzatiile procurorilor, potrivit unui comunicat postat pe sitelui DNA:

La data de 17 septembrie 2013, la propunerea Laurei Georgescu, presedinta CNA, autoritatea nationala in domeniul audiovizualului a decis, cu o majoritate de 7 la 4 (11 membri CNA prezenti), retragerea licentei audiovizuale pentru postul Giga Tv, controlat de inculpatul Stefan Gheorghe.

In consecinta, a fost emisa decizia nr.483/2013, in care, dupa o elaborata expunere de motive si consideratii de natura tehnica, s-a hotarat ca respectivul post TV a incalcat dispozitiile art.57 alin.1 lit.b teza 2 din Legea nr.504/2002 a audiovizualului, in sensul ca a incetat sa difuzeze serviciul de programe pentru care i s-a acordat licenta audiovizuala, mai mult de 96 de ore, pentru orice motive imputabile titularului, singura sanctiune prevazuta de lege intr-o asemenea situatie fiind retragerea licentei.

Ulterior datei de 17 septembrie 2013, inculpata Iorga Narcisa - Clementina, membru al C.N.A., l-a indrumat pe inculpatul Stefan Gheorghe sa apeleze la cunostintele sale din mediul politic, pentru a influenta votul pe care ceilalti membri ai CNA urmau sa il dea cu privire la contestatia pe care postul TV respectiv intentiona sa o formuleze.

In acest context, Iorga Narcisa a precizat pe cine anume dintre oamenii politici trebuie sa ii acceseze si capaciteze, pentru ca acestia, la randul lor, sa ii influenteze pe membrii CNA asupra carora puteau sa isi exercite influenta si autoritatea. In acest context, printre oamenii politici nominalizati de Narcisa Iorga, s-a numarat si fostul parlamentar Viorel Hrebenciuc.

Ca urmare a indicatiilor primite, inculpatul Stefan Gheorghe i-a solicitat sprijin inculpatului Hrebenciuc Viorel, astfel incat acesta sa se implice nemijlocit in realizarea de demersuri pentru a determina functionari din cadrul Consiliului National al Audiovizualului (C.N.A) ca institutia sa revina asupra deciziei prin care a fost retrasa licenta pentru postul de televiziune respectiv.

In urma solicitarii facute de reprezentantul postului TV, inculpatul Hrebenciuc Viorel s-a implicat nemijlocit in realizarea de demersuri pentru a o determina pe inculpata Laura Georgescu ca institutia pe care o conduce sa revina asupra deciziei, folosindu-se de influenta si autoritatea pe care le detinea, in calitatea sa de membru al structurilor de conducere din partidul din care face parte, respectiv membru al Comitetului Executiv National, organul de conducere si de decizie al partidului.

Ca urmare a acestor actiuni, dupa numai doua saptamani, la data de 1 octombrie 2013, s-a emis o alta decizie, nr.514/2013, prin care s-a revocat decizia anterioara (6 voturi pentru si 4 voturi impotriva, din 10 membri prezenti), precizandu-se doar ca argumentele continute in contestatia depusa de postul de televiziune sanctionat au fost admise, fara a se mai realiza o analiza tehnica sau sa se tina cont daca exista un punct de vedere al specialistilor din cadrul CNA, care sa constate daca sustinerile din contestatie sunt temeinice si legale.

Prin actiunea sa, Georgescu Laura a contribuit la cauzarea unei tulburari insemnate a activitatii C.N.A., prin exercitarea necorespunzatoare a atributiilor de serviciu si incalcarea dispozitiilor legale din domeniul audiovizual, ceea ce a permis functionarea, in continuare, a unui post de televiziune caruia ii fusese retrasa in mod corect licenta.

Astfel, au fost afectati implicit si ceilalti operatori de televiziune, atat sub aspectul concurentei neloiale, cat si a increderii in corectitudinea desfasurarii activitatii de catre singurul organism abilitat sa monitorizeze domeniul audiovizual si sa aplice legislatia specifica.

In perioada 2013 - 2014, in calitatea sa de presedinte al C.N.A., inculpata Laura Georgescu a fost cea care a instigat la intocmirea a 25 de sesizari cu date nereale, in vederea inregistrarii unor lucrari ce au intrat in analiza plenului C.N.A. si care au fost solutionate prin sanctionarea a 11 posturi de televiziune.

In acest sens, in perioada respectiva, presedinta C.N.A. Laura Georgescu a impus mai multor functionari din cadrul institutiei pe care o conduce, sa intocmeasca sesizari ce contin date nereale, iar ulterior a sustinut respectivele sesizari false, prin demararea unor proceduri administrative care au avut ca finalitate sanctionarea celor 11 posturi TV, unele dintre acestea fiind sanctionate de mai multe ori.

In unele cazuri, sesizarea a fost redactata si inregistrata inainte ca emisiunea reclamata sa fi avut loc.

In cazul unuia dintre posturile tv sanctionate, la momentul analizarii cererii de prelungire a licentei, in cursul anului 2014, contrar metodologiei de pana la acel moment, la dosarul constituit pentru prelungirea licentei, din dispozitia inculpatei Laura Georgescu, au fost anexate mai multe sesizari false, anterioare acelui moment si care deja fusesera solutionate prin sanctionarea cu amenda, ceea ce a condus la o amanare a deciziei de prelungire pentru mai multe saptamani. In tot acest timp, in spatiul mediatic s-a transmis ca postul respectiv a ramas fara licenta, ceea ce a afectat in mod direct activitatea acestuia.

Urmare a sanctionarii repetate si a neprelungirii licentei, in conditiile prezentate anterior, postului tv respectiv i-au scazut incasarile din publicitate cu peste 600.000 lei.

Pana in prezent, posturile TV afectate de deciziile inculpatei Georgescu Laura - Corina s-au constituit parte civila in cauza cu suma totala de 2.296.200 RON.

In cauza, procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurator asupra bunurilor mobile si imobile ce apartin inculpatei Georgescu Laura - Corina.

In cauza, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii.  

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucuresti, cu propunere de a se mentine masurile asiguratorii dispuse in cauza.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























6883 vizualizari

  • +23 (25 voturi)    
    Acum e acum (Vineri, 3 iulie 2015, 10:58)

    Absurdistanul [utilizator]

    Laura ti-a venit in sfarsit randu! Dupa atata sprijin catre baietii care iti dadeau mai mult, uite ca trebui sa povestesti cum primeai. Ordine normal, ca de altceva nu aveai cunostinte necesare!

    Politruca obedienta si fara principii morale!

    De ailalti doi, sunt sigur ca nu li se vor termina dosarele aici, vor mai gasi si altele facute de ei. Doare erau esalonul de viitor la momentul Decembrie 1989.
  • +22 (24 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Vineri, 3 iulie 2015, 11:12)

    [anonim]

    • +1 (9 voturi)    
      ASTEA SÎNT LIMITELE JUSTIȚIEI (Vineri, 3 iulie 2015, 12:11)

      pointless man [utilizator] i-a raspuns lui

      sau, cum spune Hannah Arendt:

      „...oamenii sînt incapabili de a ierta ceea ce nu pot pedepsi și nu pot pedepsi ceea ce se dovedește de neiertat...”

      Pentru exemplificarea dilemei (NU ÎN SENS PLEȘU & Comp.) vezi și procesele de la Nűrnberg.
  • -2 (4 voturi)    
    Paianjenii fanarioti (Vineri, 3 iulie 2015, 12:15)

    Simeone [anonim]

    https://www.youtube.com/watch?v=svKyoEAAv_Y
  • +8 (8 voturi)    
    Comunistă,ce mai ! (Vineri, 3 iulie 2015, 12:52)

    vali47 [utilizator]

    Laura Georgescu stă pe funcție până moare.Nu se dă dusă individa.
  • +7 (7 voturi)    
    Si-au cautat-o (Vineri, 3 iulie 2015, 13:25)

    Ochii_pe_voi [utilizator]

    La bulâu cu ei. O merită cu prisosinta.
  • +10 (10 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Vineri, 3 iulie 2015, 13:37)

    [anonim]



Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by