Inalta Curte: Contestatia lui Andrei Chiliman fata de sechestrul instituit de procurori, admisa; instanta modifica suma

de V.M.     HotNews.ro
Joi, 2 iulie 2015, 15:22 Dosare Anticoruptie


Andrei Chiliman
Foto: AGERPRES
Magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au admis, joi, contestatia formulata de primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, impotriva ordonantei privind luarea masurii asiguratorii emise de DNA Ploiesti, instanta desfiintand in parte dispozitia procurorilor doar sub aspectul sumei pana la concurenta careia s-a dispus sechestrul in privinta bunurilor acestuia, anunta Agerpres.

Potrivit deciziei ICCJ, magistratii au desfiintat in parte ordonanta contestata de Chiliman doar in ceea ce il priveste pe primarul Sectorului 1 si doar sub aspectul cuantumului sumei pana la concurenta careia s-a dispus sechestrul in privinta bunurilor acestuia si in privinta dispozitiei de poprire a veniturilor nete lunare ce urmeaza a fi incasate in contul bancar cu titlu de drepturi salariale de catre acelasi inculpat.

"Modifica cuantumul sumei pana la concurenta careia s-a dispus luarea masurii asiguratorii constand in indisponibilizarea bunurilor inculpatului Chiliman Andrei Ioan, la suma de 11.634.446 lei (reprezentand procentul de 30% din sumele de 300.000 lei si 38.481.488 lei)", se arata in decizia ICCJ.

De asemenea, magistratii de la Curtea suprema au dispus ca veniturile nete lunare ce vor fi incasate de catre Chiliman in contul bancar cu titlu de drepturi salariale sa fie poprite in cuantum de o treime, mentinand celelalte dispozitii ale ordonantei contestate in ceea ce-l priveste pe primarul Sectorului 1.

Decizia ICCJ este definitiva.

Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, a afirmat, pe 22 iunie, la iesirea din sediul DNA Ploiesti, ca procurorii au instituit sechestru pe averea sa.

In cursul aceleiasi zile, surse judiciare au declarat pentru Agerpres ca procurorii DNA Ploiesti au dispus luarea masurii asiguratorii constand in indisponibilizarea prin instituirea sechestrului pana la concurenta sumei de trei miliarde lei, echivalent a 670 de milioane euro, pe bunurile primarului Andrei Chiliman si ale celor trei apropiati ai sai - Vlad Moisescu, Ioana Costescu si Ion Brad.

In ultima declaratie de avere postata in 2014, Andrei Chiliman a mentionat ca detine terenuri in Bucuresti, Predeal, Eforie Sud, comuna Vernesti (Buzau) - 11 ha forestier, Snagov, comunele Capreni (16 ha) si Ciorari (Gorj); iar sotia sa are terenuri in Bucuresti, Sinaia si Comuna Falciu (Vaslui).

De asemenea, cei doi copii ai familiei Chiliman au in proprietate terenuri in Bucuresti, Predeal si comuna Vernesti (Buzau) - 14,5 ha arabil, 16,34 ha vie, 1,1 ha intravilan.

La capitolul cladiri, Chiliman are un apartament (400 mp) si o casa (847 mp) in Bucuresti, sotia sa - doua case in Bucuresti (663 mp si 1.897 mp), iar cei doi copii - o casa in Bucuresti (1.200 mp), casa de vacanta in Brasov (267 mp), un apartament in Bucuresti (210 mp), o casa la tara in judetul Buzau (1.827 mp).

Familia Chiliman mai detine doua masini, bijuterii evaluate la 20.000 euro si obiecte de arta de 150.000 euro, iar in conturile bancare sumele totale de 180.000 lei, 87.000 euro, 67.000 dolari si 10.000 franci elvetieni.

Andrei Chiliman a fost pus sub acuzare de procurorii DNA Ploiesti pentru constituire de grup infractional organizat si complicitate la trafic de influenta in forma continuata, intr-o cauza conexata la dosarul cumnatului premierului, Iulian Hertanu.

Potrivit DNA, incepand cu anul 2004, dupa alegerile locale, la initiativa lui Vlad Moisescu, a fost constituit un grup infractional organizat, din care mai faceau parte Andrei Chiliman, Ioana Costescu si Ion Brad, care a avut drept scop comiterea unor fapte de coruptie, care sa genereze obtinerea unor comisioane cuprinse intre 10% si 15% din valoarea lucrarilor atribuite pe criterii clientelare unor firme.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























2862 vizualizari

  • +1 (1 vot)    
    Nu-i mai... (Joi, 2 iulie 2015, 22:57)

    MyGame [utilizator]

    Nu va mai satura nimeni si nimic... .Tot in pamant ajungi Chilimane....


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by