Adriean Videanu scapa definitiv de controlul judiciar in dosarul Bica 2

de G.S.     HotNews.ro
Marţi, 30 iunie 2015, 10:33 Dosare Anticoruptie


Inalta Curte de Casatie si Justitiei a revocat definitiv controlul judiciar in cazul fostului ministru al Economiei Adriean Videanu, judecat in dosarul ANRP, informeaza Agerpres.

Magistratii au respins ca tardiva contestatia DNA impotriva deciziei din 18 iunie de revocare a acestei masuri in cazul Videanu. 

Pe de alta parte, judecatorii au respins ca nefondata contestatia lui Alin Cocos privind interdictia de a lua legatura cu mama sa. 

La 18 iunie Instanta Suprema a decis inlocuirea arestului la domiciliu cu masura controlului judiciar pentru omul de afaceri Dorin Cocos si fiul acestuia, Alin Cocos, judecati pentru coruptie in dosarul ANRP. De asemenea, instanta a revocat controlul judiciar in cazul fostului ministru al Economiei Adriean Videanu. In plus, judecatorii au modificat obligatiile impuse Alinei Bica prin controlul judiciar, in sensul ca aceasta are voie sa ia legatura cu martorul Dan Iliescu. 

Dosarul ANRP, cunoscut si ca dosarul "Bica 2", a fost trimis de DNA in instanta pe data de 26 februarie, Adriean Videanu fiind acuzat de complicitate la abuz in serviciu daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, el stand in arest preventiv in perioada 31 ianuarie - 6 februarie. Videanu se afla in prezent sub control judiciar. 

Dorin Cocos este acuzat de trafic de influenta (doua fapte) si dare de mita, iar fiul acestuia, Alin Cocos, de complicitate la trafic de influenta si complicitate la dare de mita. 

Alina Bica a fost trimisa in judecata pentru luare de mita (doua fapte), abuz in serviciu (doua fapte) si favorizarea faptuitorului (doua fapte), iar Ionut Florentin Mihailescu este acuzat de complicitate la luare de mita. 

Potrivit DNA, la 14 iunie 2014, Alina Bica a primit, prin intermediul fostului sau consilier Ionut Mihailescu si in cote parti egale cu acesta, un teren in suprafata de 4.425 metri patrati in Snagov, judetul Ilfov. 

Primirea acestui teren a fost in stransa legatura cu validarea pe care Alina Bica a dispus-o la 15 martie 2011, in calitate de secretar de stat si de reprezentanta a Ministerului Justitiei in Comisia Centrala pentru Stabilirea Despagubirilor din cadrul Agentiei Nationale pentru Restituirea Proprietatilor, a unui dosar de despagubire pentru un teren din Capitala.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























541 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by