Rechizitoriul DNA: Discutiile dintre Radu Pricop si Sergiu Lucinshi se purtau intr-un limbaj codat

de Alina Neagu     HotNews.ro
Luni, 29 iunie 2015, 19:50 Dosare Anticoruptie


Ginerele lui Traian Basescu, avocatul Radu Pricop, se ferea sa negocieze cu omul de afaceri Sergiu Lucinschi la telefon, pentru a nu putea fi incriminat pentru complicitate la santaj, astfel ca cei doi discutau intr-un limbaj codat, potrivit procurorilor DNA, informeaza Digi 24. Radu Pricop si Sergiu Lucinschi au fost trimisi in judecata, sub control judiciar, fiind acuzati ca l-au santajat pe un fost partener de afaceri al fiului fostului presedinte al Republicii Moldova.

Omul de afaceri Sergiu Lucinschi a fost trimis in judecata pentru:
- santaj,
- trafic de influenta,
- fals in declaratii,
- participatie improprie in forma instigarii, la infractiunea de fals intelectual,

Radu Pricop, avocat in cadrul Baroului Bucuresti, a fost trimis in judecata pentru
- complicitate la santaj,
- instigare la infractiunea de fals in declaratii.

In fata anchetatorilor, Radu Pricop a declarat ca se considera nevinovat, iar in relatia cu Sergiu Lucinschi a respectat legea care reglementeaza relatia avocat-client. Pentru a-si sustine apararea, a invocat chiar interceptarile facute de procurori. "Inculpatul Radu Pricop manifesta o deosebita grija in convorbirile telefonice pentru ca organele judiciare, in situatia in care ar fi efectuat interceptari telefonice, sa nu aprecieze ca acesta ar fi avut vreo implicare in cazul Lucinschi", se arata in rechizitoriul DNA.

Martorii si alte interceptari arata insa implicarea directa a lui Radu Pricop, sustin procurorii.


Interceptari in dosarul lui Radu Pricop (Sursa: rechizitoriul DNA):


Sergiu Lucinschi: Deci eu vin maine. Pe avocatul meu poate il cunosti. Nu stiu daca il cunosti. Radu Pricop.

Denuntator: Nu-l cunosc, nu.

Sergiu Lucinschi: Ginerele lui Basescu. Acum a devenit faimos el. Adica el e principalul, ceilalti nu conteaza. El e om de incredere, ne asezam si facem.

Sursa: rechizitoriul DNA

O discutie purtata cu omul de afaceri moldovean, imediat dupa ce acesta il convinsese pe denuntator sa ii dea o parte din suma de bani, demonstreaza, spun procurorii, ca avocatul era la curent cu actiunile clientului.

Interceptari in dosarul lui Radu Pricop:

Sergiu Lucinschi: Merci, merci, am terminat. Stai asa! Chiar in momentul asta. Hu! Ma pregatesc, ma pregatesc. Ha, ha, ha!

Radu Pricop: Foarte bine!

Sergiu Lucinschi: Pentru incasari.

Radu Pricop: Ha! Doamne ajuta!



La finalul lunii martie, procurorii anticoruptie l-au retinut pe fiul fostului presedinte al Republicii Moldova, Petru Lucinschi. Instanta a decis insa atunci cercetarea lui sub control judiciar. Radu Pricop a fost si el pus sub acuzare. Procesul va fi judecat de Curtea de Apel Bucuresti.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1874 vizualizari

  • +2 (2 voturi)    
    ce mai gineri are si T Basescu.. (Luni, 29 iunie 2015, 20:12)

    lili [anonim]

    Asta este anchetat penal pentru santaj, adica un escroc si santajist ordinar !
    Radu Pricop asta a primit de la statul roman o despagubire de 1 Milion de Euro de la ANRP, intr-un dosar celebru - numele ginerelui lui T Basescu figurează printre puţinele persoane care au primit despăgubiri de la statul român, "afacerea" fiind catalogată ca a doua la nivel naţional.

    Iar alalaltul, Bogdan Ionescu - sotul EBEi - a realizat conform Declaratiei de avere a EBEi din Iunie 2013 depusa la PE un venit de 14.436 lei(!!!!) în calitate de director la SC Syd Consult SRL.
    Asta nu are nimic in comun cu uriasa avere a celor 2, uite aici ce avere are EBA si sotul ei Bogdan Ionescu cu venit de aproape 1200 Roni/luna!!!

    http://www.mediafax.ro/politic/declaratia-de-avere-a-elenei-basescu-impreuna-cu-sotul-are-patru-conturi-in-valoare-totala-de-peste-450-000-euro-10967988

    De fapt, cele 2 analfabete prezidentiale nu puteau gasi ceva mai bun, adica soti educati, pentru ca nici ele NU sunt !!!
  • 0 (2 voturi)    
    psst psst psst (de trei ori) (Luni, 29 iunie 2015, 20:12)

    Dedalus [anonim]

    "Radu Pricop: Foarte bine!

    Sergiu Lucinschi: Pentru incasari.

    Radu Pricop: Ha! Doamne ajuta!"
    -------

    Ce cod o fi identificat DNA in "Doamne ajuta!" ?!

    Ma rog. Doamne fereste!
    (sau poate nu ar fi trebuit sa spun asta...)
  • +1 (1 vot)    
    Ciudat (Luni, 29 iunie 2015, 21:13)

    Marcel Ionita [utilizator]

    Niciun comentariu care sa laude lupta anticoruptie cand vine vorba de familia fostului prezidentiabil?

    Galusca cu "din vanzari anterioare" a inghitit-o votantul basescian, asa cu noduri, dar a inghitit-o.

    DNA pana la capat!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by