Radu Pricop, ginerele lui Traian Basescu, trimis in judecata de DNA

de G.S.     HotNews.ro
Duminică, 28 iunie 2015, 14:17 Dosare Anticoruptie


Ginerele lui Traian Basescu a fost trimis in judecata de procurorii anticoruptie. Avocatul Radu Pricop va fi judecat alaturi de Sergiu Lucinschi, fiul unui fost presedinte al Republicii Moldova. Cei doi sunt acuzati de santajarea unui om de afaceri cu un dosar penal, informeaza Digi24.ro.

Primul termen de judecata in acest proces va avea loc maine la Curtea de Apel Bucuresti, cand instanta va lua in discutie mentinerea sau nu a controlului judiciar, mai scrie sursa citata.

Avocatul Radu Pricop, ginerele fostului presedinte Traian Basescu, se prezentase pe 20 mai la sediul Directiei Nationale Anticoruptie unde a fost citat pentru audieri. 

Potrivit unui comunicat DNA de pe 20 mai procurorii  au dispus extinderea efectuarea urmaririi penale fata de inculpatul Pricop, avocat in cadrul Baroului Bucuresti, (cercetat sub control judiciar), cu privire la savarsirea infractiunii de instigare la infractiunea de fals in declaratii.


Ce scrie in comunicatul DNA de pe 20 mai: 

"In ordonanta procurorilor se arata ca, in cauza, exista date si indicii din care rezulta suspiciunea rezonabila care contureaza urmatoarea stare de fapt: 

In perioada decembrie 2014 - martie 2015, inculpatul Pricop Radu Petru, in contextul unor discutii, i-a oferit inculpatului Lucinschi Sergiu ca solutie pentru obtinerea unei sume de 2.

000.000 euro de la un om de afaceri, incheierea cu acesta din urma a unui contract de imprumut.

Concret, inculpatul Lucinschi Sergiu trebuia sa declare, in mod nereal, in fata notarului public ca, in perioada 2008-2010, ar fi dat omului de afaceri suma respectiva, cu titlu de imprumut.

Prin aceasta conduita, inculpatul Pricop Radu Petru l-a instigat pe celalalt inculpat sa comita infractiunea de fals in declaratii, consumata la 17 martie 2015, cu ocazia incheierii contractului respectiv.


In cauza, se desfasoara acte de urmarire penala si fata de alte persoane."






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























2248 vizualizari

  • 0 (4 voturi)    
    Foarte bine !!! (Duminică, 28 iunie 2015, 15:22)

    gica43 [utilizator]

    Pe cand si ginerele-nomina odiosa- lui ilie sarbu ????
  • 0 (0 voturi)    
    ....lui ilie sirbu, (Duminică, 28 iunie 2015, 18:00)

    anonim [anonim]

    imediat ce vine sau va fi adus in tara.
  • -1 (1 vot)    
    Inseamna ca Base (Luni, 29 iunie 2015, 8:24)

    xrogo [utilizator]

    a avut dreptate cand a sustinut ca ginerica este nevinovat!!!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by