Prahova: Finantatorii Petrolului Ploiesti, pusi sub control judiciar in dosarul de evaziune fiscala

de V.M.     HotNews.ro
Vineri, 26 iunie 2015, 23:33 Dosare Anticoruptie


Finantatorii clubului de fotbal Petrolul Ploiesti, fratii Daniel si Nicolae Capra, dar si alti inculpati in dosarul de evaziune fiscala de peste 15 milioane de euro, au fost pusi, vineri, sub control judiciar de instanta care judeca dosarul pe fond, decizia nefiind definitiva, informeaza Agerpres.

Potrivit portalului instantelor de judecata, magistratii de la Tribunalul Prahova au dispus inlocuirea masurii arestului preventiv cu cea a controlului judiciar, pentru o perioada de 60 de zile, in cazul fratilor Daniel si Nicolae Capra, finantatori ai FC Petrolul Ploiesti, dar si in cazul altor trei inculpati din acest dosar, intre care si directorul general al clubului, Marius Bucuroiu.

De asemenea, instanta a inlocuit, in cazul altor doi inculpati, masura arestului la domiciliu cu cea a controlului judiciar, pentru o perioada de 60 de zile.

Decizia nu este definitiva, ea putand fi contestata in termen de 48 de ore de la comunicare.

Procurorii DIICOT Ploiesti au trimis in judecata, in luna decembrie a anului trecut, 16 persoane, printre care principalii actionari ai FC Petrolul Ploiesti, respectiv fratii Daniel si Nicolae Capra, dar si directorul general al clubului, Marius Bucuroiu, intr-un dosar de evaziune fiscala cu un prejudiciu de 15,4 milioane de euro, in care SC FC Petrolul si alte 13 societati comerciale figureaza ca parti responsabile civilmente.

Potrivit DIICOT, in cauza exista suspiciunea ca o parte dintre membrii gruparii, in calitate de administratori ai SC Fotbal Club Petrolul SA Ploiesti, au initiat, in anul 2012, o grupare infractionala organizata la care au aderat si ceilalti membri, in vederea crearii unor lanturi infractionale care sa favorizeze firmele administrate de membrii grupului, respectiv in scopul preluarii si finantarii SC Fotbal Club Petrolul SA Ploiesti. Astfel, au fost efectuate operatiuni nereale prin emiterea de documente si facturi fictive, in scopul deducerii TVA si diminuarii bazei de impozitare (impozit pe profit).

De asemenea, in scopul crearii unor relatii comerciale inexistente intre firmele implicate in activitatea infractionala, cu clubul sportiv, au fost facturate diferite servicii si livrari de marfuri, sumele astfel obtinute fiind insusite de catre membrii gruparii, in scopul preluarii si finantarii clubului, prin creditari succesive.

Daniel Capra este denuntator in dosarul in care fost primar al Ploiestiului, Iulian Badescu, a fost trimis in judecata pentru mai multe fapte penale comise atat in mandatul de primar, cat si in cel de senator, unele dintre acestea avand legatura cu premierea din bugetul local a echipei de fotbal Petrolul Ploiesti.

De asemenea, Nicolae Capra a fost trimis in judecata la inceputul lunii iunie si in dosarul Romprest, care vizeaza fapte de evaziune fiscala, spalare de bani si constituire de grup infractional organizat.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























329 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    Foarte bine... (Sâmbătă, 27 iunie 2015, 0:23)

    liviu@ideveloper.ro [utilizator]

    Sper sa se desfiinteze si echipa. In Ploiesti nu sunt bani pentru spitale si scoli, dar se finainteaza echipa de fotbal din bani publici.
    • 0 (0 voturi)    
      Petrolul nu moare!!! (Sâmbătă, 27 iunie 2015, 10:01)

      MoiseSorin1 [anonim] i-a raspuns lui liviu@ideveloper.ro

      In Ploiesti sunt bani destui daca ar fi bine gestionati, dar bugetul orasului este macelarit de o mafie cu legaturi in Politica de la centru... Echipa Petrolul Ploiesti cu o istorie de 90 de ani, o echipa iubita de un oras intreg, unde chiar cand era condusa pe teren propriu cu 1-5 fanii care au umplut un stadion cantau, nu trebuie sa aibe legatura cu mafia si politica... Municipalitatea trebuie doar sa castige bani pentru folosirea stadionului, si sa realizeze ca daca echipa face o figura buna in Europa si orasul devine cunoscut si poate atrage investitii!!!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by