UPDATE Sorin Rosca Stanescu, eliberat conditionat dupa ce a executat aproape noua luni din pedeapsa

de I.C.     HotNews.ro
Joi, 25 iunie 2015, 16:00 Dosare Anticoruptie


Sorin Rosca Stanescu
Foto: Agerpres
Tribunalul Ilfov a decis definitiv, joi, eliberarea conditionata a lui Sorin Rosca Stanescu, dupa ce a executat aproape noua luni din pedeapsa de doi ani si patru luni de inchisoare primita in dosarul "Rompetrol", informeaza Mediafax. Fostul senator urmeaza sa paraseasca penitenciarul.

Instanta Tribunalului Ilfov a respins astfel contestatia procurorilor si a mentinut decizia Judecatoriei Sectorului 4, dispunand ca Sorin Rosca Stanescu sa fie eliberat conditionat.

Hotararea Tribunalului Ilfov este definitiva, fostul senator Sorin Rosca Stanescu urmand sa plece din Penitenciarul Jilava dupa ce la unitatea de detentie vor ajunge documentele de la instanta privind decizia de eliberare.

In 15 mai, Judecatoria Sectorului 4 a decis ca fostul senator Sorin Rosca Stanescu sa fie eliberat conditionat, in dosarul "Rompetrol", in care a fost condamnat la doi ani si patru luni de inchisoare. Instanta a admit atunci propunerea Penitenciarului Jilava, care a stabilit ca Sorin Rosca Stanescu a executat o treime din pedeapsa si intruneste conditiile pentru a fi eliberat conditionat.

Sorin Rosca Stanescu a fost condamnat, in 7 octombrie 2014, la doi ani si patru luni de inchisoare cu executare, in dosarul "Rompetrol", pentru utilizare de informatii privilegiate si constituire a unui grup infractional organizat. Fostul senator a fost incarcerat in aceeasi zi si a executat pana in prezent aproape noua luni.

In acelasi dosar a fost condamnat si fostul ministru al Comunicatiilor Sorin Pantis, la doi ani si opt luni de inchisoare cu executare, pentru complicitate la manipularea pietei de capital si constituire a unui grup infractional organizat.

In cazul lui Dinu Patriciu, instanta a constatat incetarea procesului penal, ca urmare a decesului acestuia. Judecatorii Curtii de Apel Bucuresti au lasat nesolutionata partea civila legata de Patriciu.

Prin aceeasi decizie, Irina Mihaela Popovici, fost vicepresedinte al Comisiei Nationale de Valori Mobiliare (CNVM), a fost condamnata la trei ani de inchisoare cu suspendare pentru favorizarea infractorului, iar Gabriela Victoria Anghelache, fost presedinte al CNVM, a primit o pedeapsa tot de trei ani de inchisoare cu suspendare, pentru aceeasi fapta. Paul Gabriel Miclaus, membru al CNVM la data faptelor, a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu suspendare pentru favorizarea infractorului, iar Alexandru Bucsa, administrator si director economic al Rompetrol la data faptelor, a primit sase ani de inchisoare cu executare.

In acelasi dosar au fost condamnati Florin Iulian Aldea, agent de servicii de investitii financiare, reprezentant al SSIF Alpha Finance la data faptelor, la cinci ani de inchisoare, Claudiu Simulescu, agent de servicii de investitii financiare si reprezentant SSIF Eastern Securities la data faptelor, la patru ani de inchisoare, Petrica Grama, fost sef al Directiei Generale a Bugetului de Stat din Ministerul Finantelor Publice, la doi ani si patru luni de inchisoare, Victor Eros, fost membru CNVM, la doi ani de inchisoare cu suspendare, Cerasela Rus, agent de servicii de investitii financiare si trader la SSIF Alpha Finance la data faptelor, la trei ani de inchisoare cu suspendare.

Elena Albu, fosta sefa a Corpului de Control al CNVM, a fost achitata pentru aderare sau sprijinire a unui grup infractional organizat si pentru favorizarea infractorului.

Potrivit DIICOT, activitatea infractionala a inculpatilor a fost analizata sub doua aspecte: creanta Libia (primele trei infractiuni ale lui Patriciu, precum si cele de care sunt acuzati Grama si Bucsa) si manipularea pietei de capital.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























4323 vizualizari

  • +16 (16 voturi)    
    WOW! (Joi, 25 iunie 2015, 16:06)

    mr_mojo [utilizator]

    9 luni întregi? Cred ca i-a fost tare greu. Și joci măcar n-a scris nimic; las' că scrie dupa...
    Țara lu' "cu suspendare" și a lu' "înainte de termen".
    Turcu' plătește!
    • +9 (9 voturi)    
      ai uitat si a prescritiei prescriptia (Joi, 25 iunie 2015, 16:44)

      mnicku [anonim] i-a raspuns lui mr_mojo

      orice infractor are DREPTUL cica legal sa-i fie prescrise faptele, ca deh are si el onoare.

      ia anulati prescriptia la toate infractiunile !!!!!!!!!!!!
    • 0 (2 voturi)    
      ba, de scris a scris, nu fiti rau-voitor! (Joi, 25 iunie 2015, 18:12)

      Europiu [utilizator] i-a raspuns lui mr_mojo

      Mi se pare ca zilnic ii aparea cate un articolas nou prin "ziua"...

      Daca nici asta nu e scris si "conectare la viata cetatii", atunci ce mai trebuie sa faca un amarat de infractor? :)
  • +12 (14 voturi)    
    Asa mult? (Joi, 25 iunie 2015, 16:20)

    Ochii_pe_voi [utilizator]

    In Romania, excrosii ies mai repede. Mai ales daca ai fost turnator securist sau aparatnic, senator (=hot), corupt si santajist. Unul dintre jegurile presei rpomanesti e din nou liber. Atit
  • +7 (7 voturi)    
    Cine-i smecher si-nvarteste.. (Joi, 25 iunie 2015, 17:04)

    obvious [utilizator]

    Deci LIBER LA ESCROCHERII SI LA FURAT!
    Executati cateva luni asa "de ochii lumii" si sunteti aranjati pe viata.
    Doar fraierii muncesc pt salariu !
  • +7 (7 voturi)    
    Pai?? (Joi, 25 iunie 2015, 17:05)

    Carcalete [utilizator]

    Doar atat??

    Pai nu merita sa faci 9 luni de parnaie pt o caruta de bani??
    • 0 (6 voturi)    
      nu merita! (Joi, 25 iunie 2015, 17:33)

      minos [utilizator] i-a raspuns lui Carcalete

      Nu merita sa faci nicio zi de puscarie pentru o caruta de bani. Poate asa gandeste unul ca Rosca Stanescu, dar nu un om normal. Am prieteni care spun asta, ca si ei ar face 2-3 ani de puscarie daca ar sti ca au undeva catvea milioane ascunse, cu care pot trai linistiti pana la sfaristul vietii. Acest tip de gandire nu este ok, furtul este furt.
  • 0 (4 voturi)    
    Mai mare deranju', pentru 9 luni. (Joi, 25 iunie 2015, 17:24)

    danduta [utilizator]

    Mai bine-l lasau dr..cului si nu mai pierdeau timpul cu el.
  • +1 (1 vot)    
    Revenim la normal (Vineri, 26 iunie 2015, 10:42)

    Bubico [utilizator]

    Adica, incet-incet, ies toti borfasii, pe rand...Dupa ce ca nu le-au luat banii, acum ii scot la aer curat, sa ne rada-n nas.
  • 0 (0 voturi)    
    Alta gafa a justitiei,sa-l eliberezi pe SRS (Vineri, 26 iunie 2015, 12:19)

    andreesanu [utilizator]

    Jigodia ,mafiotul si derbedeul asta care a speculat,a santajat toata viata sa fie pus in libertate dupa doar 9 luni e curata bataie de joc.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by