Peste 20 de persoane care ar fi dat mita sotiei senatorului Alexandru Cordos pentru a obtine locuri de munca si-au recunoscut vinovatia, asa ca DNA cere pentru ele inchisoare cu suspendare

de G.S.     HotNews.ro
Miercuri, 24 iunie 2015, 16:30 Dosare Anticoruptie


Directia Nationala Anticoruptie anunta ca 23 de persoane, acuzate de cumparare de influenta sau complicitate la cumparare de influenta, ce i-ar fi dat bani Luciei Cordos, sotia senatorului Alexandru Cordos, pentru a fi angajate in diverse posturi si-au recunoscut vinovatia, asa ca procurorii recomanda instantei pedepse cu suspendare pentru acestea.

Potrivit DNA, in acordurile de recunoastere a vinovatiei, procurorii au retinut "ca in intervalul 2013 - prezent, Cordos Mihaiela Lucia, referent in cadrul Spitalului Clinic Judetean Cluj, a pretins si a primit direct sau prin intermediul lui Harmath Claudia Cristina, de la persoanele mai sus mentionate, foloase materiale necuvenite cuprinse intre 1.000 - 10.000 lei, pentru ca, prin influenta pe care ea si sotul sau, Cordos Alexandru o aveau asupra persoanelor cu functii de conducere din cadrul Spitalului Clinic Judetean Cluj, Inspectoratului Scolar Judetean Cluj si a altor institutii publice, sa le obtina cumparatorilor de influenta posturi/locuri de munca cum ar fi cele de: profesor suplinitor, infirmier, asistent medical, juristconsult etc."

De asemenea, procurorii au propus, printre altele, si prestarea unei munci neremunerate in folosul comunitatii pe o perioada de 60 zile. 

Dosarul de urmarire penala privind pe cei 23 de inculpati, impreuna cu acordurile de recunoastere a vinovatiei au fost trimise la Tribunalul Cluj. 

Procurorii DNA Cluj au trimis-o in judecata, in stare de arest la domiciliu, pe Mihaiela Cordos pentru trafic de influenta, iar pentru sotul ei, senatorul Alexandru Cordos, si fiica lor, Andreea, au dispus disjungerea cauzei si continuarea cercetarilor

Comunicatul DNA:

"Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Cluj au dispus sesizarea instantei de judecata, in baza dispozitiilor art.483 Cod procedura penala, cu acordurile de recunoastere a vinovatiei inculpatilor:

DANCILA DORINA si OLARIU GHEORGHE, in sarcina carora s-a retinut savarsirea infractiunii de cumparare de influenta in forma continuata, 

DOLEANU VERONICA, KERESI RALUCA LAVINIA, MICLAUS DORINA ROXANA, MOLDOVAN IOANA FELICIA, SABAU ANGELA, SZEKELY ILINCA CODRUTA, SUCIU EMILIA MARIANA, SUT ROXANA IOANA, UNGUREANU MARIANA, VIMAN VASILE, BARZ GABRIELA SIMONA, BIDIAN IRINA, CHIS MARIA, DUMA MARIA PERSIDA, LUPEA MARIANA, ROMAN DACIANA-MARIA, RUSU COSMINA LOREDANA, VLAS ADRIANA ATENA, SALANTA GHEORGHE si BARGAOANU NONA STEFANA, in sarcina carora s-a retinut savarsirea infractiunii de cumparare de influenta.

HARMATH CLAUDIA CRISTINA, in sarcina careia s-a retinut savarsirea infractiunii de complicitate la trafic de influenta, in forma continuata. 

In acordurile de recunoastere a vinovatiei, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt: 
In intervalul 2013 - prezent, inculpata Cordos Mihaiela Lucia, referent in cadrul Spitalului Clinic Judetean Cluj, a pretins si a primit direct sau prin intermediul inculpatei Harmath Claudia Cristina, de la persoanele mai sus mentionate, foloase materiale necuvenite cuprinse intre 1.000 - 10.000 lei, pentru ca, prin influenta pe care ea si sotul sau, Cordos Alexandru o aveau asupra persoanelor cu functii de conducere din cadrul Spitalului Clinic Judetean Cluj, Inspectoratului Scolar Judetean Cluj si a altor institutii publice, sa le obtina cumparatorilor de influenta posturi/locuri de munca cum ar fi cele de: profesor suplinitor, infirmier, asistent medical, juristconsult etc.

In prezenta aparatorilor alesi, inculpatii au declarat expres ca recunosc comiterea faptelor retinute in sarcina lor, accepta incadrarea juridica pentru care a fost pusa in miscare actiunea penala si sunt de acord cu felul si cuantumul pedepsei aplicate, precum si cu forma de executare a acesteia, respectiv:

- 3 ani inchisoare cu suspendarea executarii pedepsei, pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani si o luna inchisoare si interzicerea, pe o durata de 1 an, incepand de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare drepturilor: de a fi ales in autoritatile publice sau in orice alte functii publice si de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat, in cazul inculpatului Harmath Claudia Cristina,

- 2 ani si 4 luni inchisoare cu suspendarea executarii pedepsei, pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani si 4 luni inchisoare si interzicerea, pe o durata de 1 an incepand de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare, a drepturilor: de a fi ales in autoritatile publice sau in orice alte functii publice si de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat, in cazul inculpatului Olariu Gheorghe, 

- 2 ani si o luna inchisoare cu suspendarea executarii pedepsei, pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani si o luna inchisoare si interzicerea, pe o durata de 1 an incepand de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare, a drepturilor: de a fi ales in autoritatile publice sau in orice alte functii publice si de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat, in cazul inculpatei Dancila Dorina, 

- 2 ani inchisoare cu suspendarea executarii pedepsei, pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani si o luna inchisoare si interzicerea, pe o durata de 1 an incepand de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare, a drepturilor: de a fi ales in autoritatile publice sau in orice alte functii publice si de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat, in cazul inculpatilor: Doleanu Veronica, Keresi Raluca Lavinia, Moldovan Ioana Felicia, Miclaus Dorina Roxana, Sabau Angela, Szekely Ilinca Codruta, Suciu Emilia Mariana, Sut Roxana Ioana, Ungureanu Mariana, Viman Vasile, Barz Gabriela Simona, Bidian Irina, Chis Maria, Duma Maria Persida, Lupea Mariana, Roman Daciana-Maria, Rusu Cosmina Loredana, Vlas Adriana Atena si Bargaoanu Nona Stefana. 

De asemenea, procurorii au propus, printre altele, si prestarea unei munci neremunerate in folosul comunitatii pe o perioada de 60 zile. 

Dosarul de urmarire penala privind pe cei 23 de inculpati, impreuna cu acordurile de recunoastere a vinovatiei au fost trimise la Tribunalul Cluj. 

Facem precizarea ca aceasta etapa a procesului penal reprezinta, conform Codului de procedura penala, finalizarea anchetei penale, situatie care nu poate sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie."






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1763 vizualizari

  • +3 (3 voturi)    
    friptura a la D.N.A. (Miercuri, 24 iunie 2015, 16:59)

    bubaru [anonim]

    Se ia o bucata de faptuitor - dare de mita (a se citi cumparatori de influenta), se freaca cu sare, piper si usturoi (i se arata probele care il incrimineaza si pe el), se introduce in cuptor la foc mic (i se propune un targ in care el scapa cu suspendare). Dupa ce se fragezeste bine, se scoate din cuptor si se pune pe masa (judecatorie). Dupa gusturi se poate servi cu salata (alti martori care vor fi si ei mancati).
    Daca se respecta reteta, nu vor fi probleme (cu dosarul) si musafirul de vaza va fi foarte multumit (infundat).
    Pofta buna!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by