Darius Valcov, inca un dosar penal: DNA il acuza ca a luat mita 2,1 milioane lei pentru atribuirea unui contract de anvelopare a blocurilor in Slatina

de Red. Stiri     HotNews.ro
Marţi, 23 iunie 2015, 12:25 Dosare Anticoruptie


Inca un dosar penal pentru Darius Valcov, al treilea in acest an. DNA a inceput urmarirea penala fata de Valcov si il acuza ca ar fi primit mita 2,1 milioane de lei in 2013 pentru atribuirea contractului de izolare termica a 131 de blocuri din Slatina.

Procurorii il acuza pe Darius Valcov ca ar fi primit mita printr-o firma intermediara. Denuntator in dosar este administratorul firmei care a castigat contractul de anvelopare a blocurilor din Slatina, unde Darius Valcov era primar la acel moment.

Comunicatul DNA:


Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus efectuarea urmăririi penale față de:


VÂLCOV DARIUS-BOGDAN, la data faptei primar al municipiului Slatina, cu privire la săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.

În ordonanța de efectuare a urmăririi penale se arată că, în cauză, există date și probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:

În perioada noiembrie-decembrie 2012, suspectul VÂLCOV DARIUS-BOGDAN i-a pretins unui denunțător, administratorul unei societăți comerciale, suma de 2.500.000 lei, reprezentând un procentaj de aproximativ 10-15% din sumele încasate de societatea denunțătorului de la Primăria Slatina, în baza unui contract semnat anterior, iar în perioada 21 ianuarie 2013-13 iunie 2013 a primit, în mai multe tranșe, de la respectiva societate, printr-o firmă intermediară, suma de 2.146.270 lei, în schimbul intervenției pe lângă factori de decizie din cadrul Primăriei Slatina, astfel încât denunțătorul să nu întâmpine probleme în derularea contractului și să primească banii la timp pentru lucrările efectuate.

Contractul avea ca obiect elaborarea studiilor de fezabilitate, proiectelor tehnice și execuția lucrărilor pentru izolarea termică a fațadelor a 131 de blocuri din municipiul Slatina, fiind în valoare de 24.833.258 lei fără TVA.

Suspectului Vâlcov Darius-Bogdan i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

În dosar se efectuează acte de urmărire penale și față de alte persoane.

Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























2398 vizualizari

  • +1 (1 vot)    
    Comentariu sters de utilizator (Marţi, 23 iunie 2015, 12:38)

    [anonim]

  • +1 (1 vot)    
    dar pe ontanu cand il ia pentru anvelopari (Marţi, 23 iunie 2015, 13:12)

    snowflake [utilizator]

    anvelopari facute la preturi de 10 ori mai mari decat in privat cu alpinisti utilitari?
    • 0 (0 voturi)    
      anvelopari facute la de 10 ori pretul, (Marţi, 23 iunie 2015, 16:51)

      anonim [anonim] i-a raspuns lui snowflake

      care este pretul, intr-o economie de piata exista cerere si oferta,
      in urma licitatiilor publice, nu cum a facut nastase cu Becthel, contractul incheiat intre parti devine lege, lege care daca nu este incalcata si lucrarile prevazute in DEVIZ sunt executate dupa proiect, atunci platesti fara probleme, problemele incep in momentul cind in valoarea devizului aprobata,apar comisioanele nejustificate, de Acte aditionele conform cu contractul incheiat,
      ai dovezi, scrie cu subiect si predicat despre problema respectiva si trimite-o la DNA si devii un bun roman, vorba reclamei,platita de stat din taxele tele,Viorel, Viorel,conturile tele-s plne,
  • 0 (0 voturi)    
    Oare ... (Marţi, 23 iunie 2015, 20:28)

    Andrei [anonim]

    Oare cat de obiective pot fi comentariile pe care le auzim zilnic, la Realitatea TV, de la sotia lui Valcov, Lavinia Sandru?


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by