Andrei Chiliman va fi cercetat in libertate sub control judiciar. Aceeasi decizie a fost luata si in cazul celorlalti inculpati

de Narcis Anton     HotNews.ro
Sâmbătă, 20 iunie 2015, 0:11 Dosare Anticoruptie


Andrei Chiliman si Vlad Moisescu
Foto: Agerpres
Magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au respins, vineri noapte, cererea DNA de arestare preventiva a primarului sectorului 1, Andrei Chiliman, urmand ca acesta sa fie cercetat sub control judiciar pentru urmatoarele 60 de zile, informeaza Agerpres. Aceeasi decizie a fost luata si in cazul lui Vlad Moisescu (fost trezorier al PNL), Ioana Costescu (consilier personal al primarului) si Ion Brad (consilier local), pusi sub acuzare in acelasi dosar.

Decizia nu este definitiva si poate fi contestata de procurori.

Andrei Chiliman a fost retinut joi de procurorii DNA din Ploiesti, fiind acuzat de constituire de grup infractional organizat si complicitate la trafic de influenta in forma continuata.

Potrivit DNA, incepand cu anul 2004, dupa alegerile locale, la initiativa lui Vlad Moisescu, a fost constituit un grup infractional organizat, din care mai faceau parte Andrei Chiliman, Ioana Costescu si Ion Brad, care a avut drept scop comiterea unor fapte de coruptie, care sa genereze obtinerea unor comisioane cuprinse intre 10% si 15% din valoarea lucrarilor atribuite pe criterii clientelare unor firme.

Vlad Moisescu este cel care coordona grupul, solicita si incasa comisioanele si dispunea cu privire la modalitatea gestionarii acestora, Ioana Costescu si Ion Brad derulau activitati de determinare a platii comisioanelor si de incasare a acestora iar Andrei Chiliman garanta favorizarea societatilor agreate in cadrul procedurilor de atribuire a contractelor si, ulterior, pe parcursul derularii acestora.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























2435 vizualizari

  • +6 (18 voturi)    
    Incredibil (Sâmbătă, 20 iunie 2015, 0:32)

    veduma [utilizator]

    Cum este posibil ca un [editat HotNews.ro] sa ramana in libertate dupa tot raul facut? Judecatorii sunt orbi sau indiferenti?

    Oameni buni, coruptia este crima! Banii care "alesii" nostri ii impart intre ei ar trebui sa ajunga la spitale, scoli, drumuri etc. Daca auziti ca un spital nu are bani pentru medicamente, o scoala nu are bani pentru autobuze sau caldura iarna sau daca v-ati saturat sa mergeti prin gropi ...atunci TREZITI-VA!
    • +1 (3 voturi)    
      arestarea preventiva (Sâmbătă, 20 iunie 2015, 10:06)

      Pink Z [utilizator] i-a raspuns lui veduma

      .. are si ea niste reguli.. nu e chiar asa "ca merita".

      lasa ca oricum nu scapa !
  • +5 (11 voturi)    
    ******************** (Sâmbătă, 20 iunie 2015, 1:28)

    Clop [utilizator]

    Money talks always. Si relatiile.


    Suntem intr-o perioada foarte tulbure in tara, in care Justitia este acuzata de abuzuri de catre politicieni. Adevarul este undeva pe la mijloc, iar ambele tabere trebuiesc primenite copios.
    • 0 (2 voturi)    
      "Justitia" totdeauna nemultumeste una din (Sâmbătă, 20 iunie 2015, 9:31)

      deval [utilizator] i-a raspuns lui Clop

      parti ! Eu, ca si cetatean pot sa am nemultumiri in raport de "justitie"! Ei, cand ii inhata sau mai ales cand stiu ca vor fi inhatati incep sa aiba nemultumiri fata de aplicarea legii pe care ei au scris-o !
      Guvernul , desi acum are mijloace nu da fonduri penitenciarelor special pentru a amplifica nemultumirea cetatenilor fata de justitie ! Adevarul nu e la mijloc ! In privinta coruptiei trebuie sa fie asprite pedepsele caci (de pilda) pentru inselaciune se pot lua max 15 ani iar pentru coruptie max 7 ani !!!!!!!! Deasemeni nu recuperarea prejudiciului e solutia ci confiscarea averii !
  • -3 (3 voturi)    
    In sfarsit o hotarare inteleapta, (Sâmbătă, 20 iunie 2015, 9:21)

    xrogo [utilizator]

    arestarea este o masura exceptionala,daca sunt dovezi concludente cercetarea se poate face si in libertate!!!
    • +2 (2 voturi)    
      O HOTARARE ORWELLIANA (Sâmbătă, 20 iunie 2015, 14:14)

      Clop [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

      http://www.libertatea.ro/detalii/articol/trei-batrane-la-puscarie-pentru-o-palma-de-pamant-195257.html


      http://www.argeseanul.ro/diverse/articol/justitia-chioara-a-bagat-trei-batrane-in-puscarie.html

      LEGEA E PENTRU CATEI, NU PENTRU DULAI.
  • +3 (5 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Sâmbătă, 20 iunie 2015, 9:37)

    [anonim]

  • -1 (1 vot)    
    Re-aşezarea (Sâmbătă, 20 iunie 2015, 13:52)

    Alistar44 [utilizator]

    Fiind vorba de prea mulţi mari rechini, încep toate să se re-aşeze ajungând ca îm vremea lui Năstase când nici-un proces al marilor rechini se termina cu NUP, sau lipsă de probe. Dar începe uşor-uşor. Păcat ! Vom vedea !


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by