Procurorul de la Tribunalul Bucuresti prins in flagrant de DNA cand primea 2000 de euro si un telefon, trimis in judecata

de G.S.     HotNews.ro
Joi, 18 iunie 2015, 17:22 Dosare Anticoruptie


DNA a dispus trimiterea in judecata, in arest la domiciliu, a procurorului Stefan Crisu, acum suspendat de CSM, pentru trafic de influenta. Remus Nedelcu, acuzat de complicitate la trafic de influenta va fi judecat in libertate.

De asemenea, procurorii anticoruptie au dispus sesizarea Tribunalului Bucuresti cu acordul de recunoastere a vinovatiei Zenu Butaru, acuzat de cumparare de influenta.

Potrivit procurorilor, in cursul anului 2013, incepand cu luna martie, Crisu Stefan, in calitate de procuror in cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, a pretins initial, in mod direct, de la o persoana (denuntatoare in prezenta cauza) si de la inculpatul Butaru Zenu un telefon mobil marca Samsung Galaxy, iar ulterior, inculpatul Crisu Stefan a pretins de la martorul denuntator suma de 3.000 de euro si a primit in mod indirect (prin intermediul aceleiasi persoane) de la inculpatul Butaru Zenu un telefon mobil marca Samsung Galaxy model S3 (in valoare de 600 de euro), in schimbul promisiunii de a interveni pe langa procurorii competenti din cadrul DIICOT ce aveau in instrumentare un dosar penal in care fusesera dispuse masuri de ridicare, in cursul derularii unei perchezitii domiciliare, asupra unui bun (autoturism marca Mercedes Tip CLS 350), in vederea restituirii acestuia.

In contextul in care, in cursul anului 2013, nu i-au fost remisi cei 3.000 de euro, procurorul Crisu Stefan, in mod repetat, direct si indirect, prin intermediul inculpatului Nedelcu Remus, a solicitat persoanei denuntatoare sa ii remita suma respectiva, se arata in comunicatul DNA.

Banii urmau sa fie incredintati inculpatului Nedelcu Remus, in baza unei intelegeri prealabile avute cu procurorul Crisu Stefan, pentru ca ulterior sa fie remisi acestuia din urma de catre acelasi inculpat. Remiterea sumei pretinse,in aceasta modalitate nu a mai avut loc.

Ulterior, in cursul lunii mai 2015 (in contextul in care, in cursul anului 2013, autoturismul respectiv fusese restituit), inculpatul Crisu Stefan a solicitat persoanei denuntatoare, in contul "datoriei" de 3.000 de euro pretinse anterior, in conditiile sus-expuse, un telefon mobil marca Samsung Galaxy Model S6 - Edge (in valoare de aproximativ 1.000 de euro) si a acceptat sa primeasca de la aceeasi persoana, diferenta valorica in echivalent banesc (in cuantum de 2.000 de euro), sustine Directia Nationala Anticoruptie.

La data de 24.05.2015, procurorii DNA din cadrul Sectiei de combatere a infractiunilor conexe infractiunilor de coruptie au procedat la constatarea infractiunii flagrante, in timp ce inculpatul Crisu Stefan a primit banii si telefonul sus mentionat.

Potrivit DNA, in prezenta aparatorului ales, Butaru Zenu a declarat expres ca recunoaste comiterea faptei retinute in sarcina sa, ca accepta incadrarea juridica pentru care s-a pus in miscare actiunea penala, ca este de acord cu felul si cuantumul pedepsei stabilite, precum si cu forma de executare a acesteia, respectiv 2 ani inchisoare cu suspendarea executarii pedepsei, pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani si interzicerea drepturilor: de a fi ales in autoritatile publice sau in orice alte functii publice si de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat.

De asemenea, procurorii au propus, printre altele, si prestarea unei munci neremunerate in folosul comunitatii pe o perioada de 120 de zile lucratoare, in cadrul Primariei Chiajna, judetul Ilfov.

In cauza au fost luate masuri asiguratorii. 

Procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii, mai informeaza DNA.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1779 vizualizari

  • +1 (1 vot)    
    Ce gunoaie..... (Joi, 18 iunie 2015, 19:38)

    floriniulian [utilizator]

    Din cauza acestor lichele ca acest procuror de mai sus...tara asta este praf de coruptie si ultima in Europa.


    Cea mai mare prostie a fost cind le-au fost marite salariile crezind ca ii vor face incoruptibili.....fara sa faca inainte curatenie si sa scape de procurorii corupti care formau mafia din Parchete ...

    Un procuror compromis poti sa-i faci oricit de mare salariu ca tot compromis este....

    Asta se vede in realitate...justitia e praf,clocaie de coruptie,ni se arunca praf in ochi cu citeva anchete de 2 lei...insa la nivel de cetatean este DEZASTRU.

    Nimic nu s-a schimbat.


    Problema cea mai mare este ca 90% dintre procurori de la Parchetele din tara sunt corupti si compromisi.

    Cu acesti oameni nu poti lupta impotriva coruptiei...pentru ca ei sunt motivele distrugerii acestei tari.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by