Marius Fecioru, fost secretar de stat responsabil cu restructurarea Postei, trimis in judecata de DNA

de G.S.     HotNews.ro
Joi, 18 iunie 2015, 13:18 Dosare Anticoruptie


DNA l-a trimis in judecata, in stare de arest preventiv, pe Marius Constantin Fecioru, fost secretar de stat in Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale, insarcinat cu restructurarea Postei Romane (CNPR), pentru instigare la abuz in serviciu, , complicitate la trafic de influenta si constituire a unui grup infractional organizat.

In fata judecatorilor au fost trimisi si Mioara Pribescu, fost director executiv in cadrul CNPR, si Olimpiu Nicolae, fost sef al directiei regionale Brasov a Postei.

Potrivit procurorilor acestia ar fi dispus distribuirea de catre Posta romana a mai multor loturi de corespondenta, provocand companiei de stat o paguba de peste 1,1 mil. lei.

De asemenea, DNA acuza ca peste 14.000 de felicitari de Craciun au fost trimise de Ministerul Comunicatiilor alegatorilor din Bacau, costurile distribuirii  fiind asumate de Posta Romana.

Comunicatul DNA:

"Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Sectia de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie au dispus trimiterea in judecata,  in stare de arest preventiv, a inculpatilor: 

FECIORU MARIUS CONSTANTIN, la data faptelor secretar de stat in Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale, insarcinat cu restructurarea Companiei Nationale Posta Romana SA (CNPR), cu privire la savarsirea infractiunilor de:
- instigare la abuz in serviciu (in forma continuata), (11 acte materiale), 
- complicitate la trafic de influenta,  
- constituire a unui grup infractional organizat, 

PRIBESCU MIOARA, la data faptelor director executiv al Directiei economice din CNPR SA, cu privire la savarsirea infractiunilor de: 
- instigare la abuz in serviciu, in forma continuata, (11 acte materiale),  
- trafic de influenta,  
- constituire a unui grup infractional organizat,  

si sub control judiciar a inculpatului NICOLAE CONSTANTIN OLIMPIU, la data faptelor directorul Directiei Regionale de Posta Brasov, cu privire la savarsirea infractiunilor de:
- abuz in serviciu, in forma continuata, (11 acte materiale)  
- constituire a unui grup infractional organizat. 

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt: 

1. Inculpatul Marius Constantin Fecioru, in calitate de secretar de stat in Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale (insarcinat "sa coordoneze, sa monitorizeze si sa ia toate masurile necesare pentru restructurarea Companiei Nationale Posta Romana SA pe centre de profit", "sa monitorizeze implementarea Strategiei de restructurare si modernizare a Companiei Nationale Posta Romana, aprobata prin hotarare de guvern"), Pribescu Mioara, director in cadrul CNPR SA si Constantin Olimpiu Nicolae, directorul Directiei Regionale de Posta Brasov, impreuna cu alte persoane, au constituit o grupare ce a pus in aplicare un mecanism prin care CNPR distribuia trimiteri postale, fara ca, pentru o parte din corespondenta prezentata de o anumita societate comerciala, sa incaseze pretul serviciului prestat. 

In consecinta, in perioada mai 2011 - martie 2012, prin incalcarea atributiilor de serviciu, Constantin Olimpiu Nicolae, la instigarea Mioarei Pribescu si a lui Marius Constantin Fecioru, a dispus distribuirea repetata, de catre Compania Nationala "Posta Romana" S.A., fara stampilare si facturare, in folosul unei anumite societati comerciale, a unor loturi de corespondenta procesate in posta hibrida (serviciu complex ce combina serviciul nonpostal de pregatire cu serviciul postal de trimitere a corespondentei comerciale). 

Loturile de corespondenta comerciala erau indicate de Constantin Olimpiu Nicolae ori de Mioara Pribescu.

Astfel a fost provocat CN Posta Romana SA un prejudiciu de 1.128.288 lei, la care se adauga dobanzi/penalitati in valoare de 38.283 lei. 

Prin dispozitiile date, Constantin Olimpiu Nicolae a exploatat nu doar ambiguitatile functionarii serviciului de posta hibrida, ci si o cutuma la care se recurge in CNPR, in situatii de exceptie (determinate de necesitatea respectarii normelor de functionare a companiei, care prevad timpi de circulatie a trimiterilor postale), cand se distribuie corespondenta fara a se numara si stampila, facturarea facandu-se in baza volumelor de trimiteri indicate de clienti.

Gruparea infractionala cunostea o anumita continuitate, colaborare, coordonare si o structura bine determinata, in cadrul careia fiecare membru si-a asumat roluri prestabilite.

2. In considerarea faptului ca a tolerat un mecanism de fraudare care avantaja o societate privata, Pribescu Mioara, in data de 21 decembrie 2011, a solicitat reprezentantilor societatii comerciale favorizate si apoi a obtinut de la acestia, avand sustinerea lui Marius Constantin Fecioru, un folos pentru altul, respectiv asumarea costurilor distribuirii de catre CN Posta Romana SA, a scrisorilor conducatorului Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale (e vorba de 14.280 de felicitari de Craciun, destinate alegatorilor din judetul Bacau).

In cauza, au fost luate masuri asiguratorii. 
Procurorii au beneficiat de sprijin tehnic si informativ din partea Serviciului Roman de Informatii - D.J.I. Brasov. 

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Brasov, cu propunere de a se mentine masurile preventive si asiguratorii dispuse in cauza. 

Facem precizarea ca aceasta etapa a procesului penal reprezinta, conform Codului de procedura penala, finalizarea anchetei penale si trimiterea rechizitoriului la instanta spre judecare, situatie care nu poate sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie."






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























1480 vizualizari

  • +2 (2 voturi)    
    Baiatul acesta e feciorul lui Feciorul? (Joi, 18 iunie 2015, 14:42)

    pedepsitorul [utilizator]

    Ce bine se evolueaza in viatza daca ai inclinatii sa dai cu bastonul!
    • -1 (1 vot)    
      Verifica (Vineri, 19 iunie 2015, 9:38)

      Nija [anonim] i-a raspuns lui pedepsitorul

      Inainte sa lansezi petarde incerca sa verifici daca este adevarat.
      • +1 (1 vot)    
        Chiar daca verific sau nu, numele e compromis! (Vineri, 19 iunie 2015, 11:08)

        pedepsitorul [utilizator] i-a raspuns lui Nija

        Este ca si cum te-ai numi Ceausescu, nu ar mai fi posibil sa fie privid admirativ acest nume in Romania !

        Sau tu, ti-ai putea boteza copilul cu prenumele Hitler, Issus sau Iuda?

        In alte culturi sigur ca se poate, dar cultura romaneasca rejecteaza si ironizeaza apelative gen Pamela, Pasat, etc ,,,

        http://viralcircus.com/23-unfortunate-but-hilarious-names/


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by