Un nou termen in dosarul lui Radu Mazare la Curtea de Apel Bucuresti

de Alina Neagu     HotNews.ro
Marţi, 16 iunie 2015, 7:02 Dosare Anticoruptie


Curtea de Apel Bucuresti judeca marti un nou termen in dosarul in care fostul primar al Constantei Radu Mazare si fostul presedinte al Consiliului Judetean Constanta Nicusor Constantinescu sunt acuzati de retrocedarea ilegala a unor terenuri. La termenul de marti, instanta ar trebui sa se pronunte asupra unor cereri ale DNA cu privire la obiectivele din expertiza tehnica evaluatoare imobiliara, potrivit Agerpres.

In prezent, Radu Mazare se afla in arest preventiv, el fiind inculpat de DNA intr-un alt dosar de coruptie. 

Pe 28 octombrie 2008, Radu Mazare a fost trimis in judecata de procurorii DNA, alaturi de alte 36 de persoane, in legatura cu restituirea si atribuirea nelegala a unor intinse suprafete de teren intravilan din Constanta, Mamaia, plaja si faleza. 

Potrivit DNA, prin faptele savarsite de cei 37 de inculpati s-ar fi cauzat un prejudiciu in valoare de aproximativ 114 milioane euro, dintre care 77,77 milioane euro reprezinta prejudiciu in dauna statului si 36,16 milioane euro - in dauna municipiului Constanta. 

DNA a dispus trimiterea in judecata a mai multor membri ai Comisiei de aplicare a Legii 10/2001 din Primaria Constantei: primarul Radu Mazare, presedintele CJ Constanta, Nicusor Constantinescu, directorul Directiei Administratie Publica, Constantin Racu, directorul Directiei Patrimoniu, Daniela Ramona Dospinescu, directorul Directiei Tehnic Investitii, Ion Marica, fostul consilier municipal Dan Miron si consilierii juridici Cristian Talpau, Nora Alina Chirca si Bogdan Ghitulescu. 

Procurorii ii acuza pe cei noua de abuz in serviciu contra intereselor publice, cu obtinerea de avantaje patrimoniale, cu consecinte deosebit de grave, in forma continuata, fals intelectual in forma continuata si asociere pentru savarsirea de infractiuni. 

Celelalte persoane trimise in judecata de DNA in acest dosar sunt functionari din Primaria Constanta, functionari in cadrul Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliara Constanta, mandatari, notari publici, mostenitori ai persoanelor indreptatite, cesionari cumparatori de drepturi succesorale (printre care si Cristian Borcea), interpusi cumparatori de terenuri si un evaluator agreat de Primaria Constanta, acuzati de procurori de savarsirea de infractiuni asimilate si in legatura directa cu infractiuni de coruptie sau de complicitate sau instigare la aceste infractiuni.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























623 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    ce pot sa zic... (Marţi, 16 iunie 2015, 10:15)

    liviu_ [utilizator]

    la multi ani! macar un 5 :)
    • 0 (0 voturi)    
      eu zic (Marţi, 16 iunie 2015, 10:34)

      caprairinucai [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

      10+ asta e jumate din cat timp a furat
      • 0 (0 voturi)    
        irelevant (Marţi, 16 iunie 2015, 15:41)

        CristianaDobrin1 [utilizator] i-a raspuns lui caprairinucai

        este complet irelevant sentinta mascariciului..in inchisoare tot pe banii nostri sta. As fi cu adevarat multumita daca s-ar recupera macar 50% din prejudiciile pe care le-a facut Mazare. Sa i se confiste tot ceea ce detine el si familia lui din momentul in care a ajuns primar si pana acum!
        Cu ce este el afectat daca sta 10 ani in inchisoare si dupa ce iese isi ia toti banii inapoi si pleaca prin Rio? E normal?


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by