DOSARUL Iulian Hertanu: Directorul Hidro Prahova, Adrian Semcu, si omul de afaceri Gheorghe Boeru, in arest la domiciliu

de I.B.     HotNews.ro
Joi, 11 iunie 2015, 22:57 Dosare Anticoruptie


Potrivit informatiilor postate pe site-ul instantei supreme, ICCJ a respins, joi, propunerea formulata de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie - Directia Nationala Anticoruptie - Serviciul Teritorial Ploiesti, de luare a masurii arestarii preventive fata de inculpatii Adrian Emanuil Semcu si Gheorghe Boeru, potrivit Mediafax.

In schimb, instanta a dispus luarea masurii arestului la domiciliu fata de Semcu si Boeru, pentru o perioada de 30 de zile, incepand din 11 iunie 2015 pana in 10 iulie 2015, inclusiv.

Decizia instantei nu este definitiva si poate fi contestata in termen de 48 de ore.

Directorul SC Hidro Prahova, Adrian Semcu, si omul de afaceri Gheorghe Boeru au fost retinuti, miercuri dupa-amiaza, la finalul mai multor ore de audieri la sediul DNA Ploiesti, ei fiind suspecti in dosarul in care sunt inculpati cumnatul premierului Victor Ponta, Iulian Hertanu, deputatii Sebastian Ghita, Vlad Cosma si presedintele Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma.

Semcu a fost adus cu mandat la DNA miercuri, in jurul orei 10.00, iar dupa mai bine de sapte ore de audieri procurorii au emis ordonanta de retinere sub acuzatia de trafic de influenta, fapta pe care anchetatorii spun ca a savarsit-o in perioada in care detinea functia de vicepresedinte al Consiliului Judetean Prahova.

La iesirea de la DNA Ploiesti, Adrian Semcu a spus ca nu se face vinovat de faptele de care este acuzat.

"Am incredere in justitie. Orice in tara asta trebuie dovedit", spunea Semcu.

In stenogramele din documentele procurorilor, obtinute de Mediafax, apar numele unor politicieni importanti, precum Victor Ponta sau Crin Antonescu.







Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























414 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by