Crin Antonescu, despre interceptarile din dosarul de coruptie din Prahova: Singura mea discutie cu Ponta si Semcu era legata de distribuirea candidaturilor

de I.C.     HotNews.ro
Joi, 11 iunie 2015, 17:07 Dosare Anticoruptie


Crin Antonescu
Foto: HotNews / Dan Popescu
Fostul presedinte PNL Crin Antonescu, al carui nume apare in stenogramele din dosarul Hertanu-Semcu, a declarat joi pentru Mediafax ca nu este implicat in niciun fel in dosar si ca discutiile cu Victor Ponta erau politice si vizau strict stabilirea candidatilor USL pentru alegerile locale.

"Nu are persoana mea in niciun fel legatura cu ceea ce face subiectul cercetarilor. Pasajul care este invocat din convorbirea domnului Semcu (Adrian Semcu, director al SC Hidro Prahova si fost vicepresedinte al Consiliului Judetean - n.r.) poate sa faca trimitere la o discutie care intr-adevar ar fi avut loc intre mine si dansul si in care il informam in legatura cu stadiul negocierilor pentru candidaturile la locale, in cadrul USL", a declarat Crin Antonescu,

Fostul lider al PNL a mai spus ca a avut acea discutie cu Adrian Semcu in conditiile in care acesta era presedinte al PNL Prahova si trebuia sa stabileasca listele de candidati pentru alegerile locale.

"In legatura cu contextul, n-am niciun fel idee, n-am niciun fel de legatura, nu pot sa comentez, dar singura mea discutie cu domnul Ponta si cu domnul Semcu, care, repet, inca era presedinte al organizatiei, era legata de distribuirea candidaturilor pentru alegerile locale. Domnul Semcu era presedintele organizatiei Prahova, noi negociam la Bucuresti candidaturile pe liste comune pentru alegerile locale, iar discutia la care face referire e foarte probabil legata de aceea ca eu l-am informat despre tratativele cu domnul Ponta in legatura cu candidaturile la Prahova, cine candideaza pentru presedinte la Consiliul Judetean, cine candideaza pentru primar la Ploiesti. In sensul acesta probabil eu i-am spus domnului Semcu ca ii spuneam domnului Ponta ca vrem si noi una dintre cele doua pozitii si ca, din punctul meu de vedere, era de preferat candidatura la Consiliul judetean, neavand un candidat foarte puternic pentru municipiul Ploiesti, pentru primarie", a mai spus Antonescu.

Fostul presedinte al liberalilor a mentionat ca, ulterior, dupa negocieri in cadrul USL, PNL nu a mai avut candidat la Prahova, iar la scurt timp dupa ce a avut loc discutia interceptata de procurori Adrian Semcu a fost schimbat de la sefia filialei Prahova.

Numele premierului Victor Ponta si ale fostului lider PNL Crin Antonescu au fost invocate de Adrian Semcu
, retinut de DNA intr-un dosar de coruptie din Prahova, intr-o convorbire inregistrata de procurori si prezentata in referatul de arestare preventiva. Semcu, retinut in dosarul de coruptie in care e implicat si cumnatul lui Victor Ponta, era la data faptelor vicepreședinte al Consiliului Județean Prahova, iar acum este director general al S.C. HIDRO PRAHOVA S.A.

In interceptari, Semcu relateaza o convorbire din 2011 cu Crin Antonescu, care ar fi invocat o discutie cu Victor Ponta despre contractul pe care firma cumnatului sau trebuia sa il castige in Prahova. Numele lui Tariceanu este invocat direct de procurori, care scriu despre un alt personaj implicat in dosar, retinut si el, ca "este trimisul special al lui Călin Popescu Tăriceanu".

Adrian Semcu a fost retinut miercuri de procurorii DNA Ploiesti pentru trafic de influenta. Procurorii anticoruptie l-au retinut de asemenea, in acelasi dosar, si pe presedintele companiei Romair Consulting, Gheorghe Boeru, pentru dare de mita, cumparare de influenta si evaziune fiscala.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























722 vizualizari

  • +1 (1 vot)    
    tovarășul Crin! (Joi, 11 iunie 2015, 17:38)

    vali47 [utilizator]

    Dar de ce se adresau cu //tovarășul Crin//?Ce colectivă/cooperativă funcționa acolo?


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by