Numele lui Victor Ponta, Tariceanu si Crin Antonescu apar in stenogramele dintr-un dosar de coruptie din Prahova

de Red. Investigatii     HotNews.ro
Miercuri, 10 iunie 2015, 19:26 Dosare Anticoruptie


Numele premierului Victor Ponta si ale fostului lider PNL Crin Antonescu au fost invocate de Adrian Semcu, retinut de DNA intr-un dosar de coruptie din Prahova, intr-o convorbire inregistrata de procurori si prezentata in referatul de arestare preventiva. Semcu, retinut in dosarul de coruptie in care e implicat si cumnatul lui Victor Ponta, era la data faptelor vicepreședinte al Consiliului Județean Prahova, iar acum este director general al S.C. HIDRO PRAHOVA S.A.

In interceptari, Semcu relateaza o convorbire din 2011 cu Crin Antonescu, care ar fi invocat o discutie cu Victor Ponta despre contractul pe care firma cumnatului sau trebuia sa il castige in Prahova. Numele lui Tariceanu este invocat direct de procurori, care scriu despre un alt personaj implicat in dosar, retinut si el, ca "este trimisul special al lui Călin Popescu Tăriceanu".

Adrian Semcu a fost retinut miercuri de procurorii DNA Ploiesti pentru trafic de influenta. Procurorii anticoruptie l-au retinut de asemenea, in acelasi dosar, si pe presedintele companiei Romair Consulting, Gheorghe Boeru, pentru dare de mita, cumparare de influenta si evaziune fiscala.

Semcu si Boeru au fost adusi miercuri dimineata cu mandat la sediul DNA Ploiesti, fiind audiati de procurori in dosarul in care este inculpat cumnatul premierului Victor Ponta, Iulian Hertanu.

Procurorii sustin ca in perioada august 2010 - aprilie 2011, in schimbul unei sume de bani, Semcu, folosindu-se si de influenta pe care o avea la reprezentanti ai conducerii SC HIDRO PRAHOVA SA Ploiesti si in intelegere cu inculpatul Boeru Gheorghe, reprezentantul SC ROMAIR CONSULTING SRL Bucuresti, l-a ajutat pe acesta din urma ca asocierea din care facea parte sa castige la licitatie un contract de achizitie publica, finantat in majoritate din fonduri europene.

Contractul, in valoare de 25.085.000 lei, intitulat "Asistenta tehnica pentru managementul proiectului, proiectare, supervizare lucrari" face parte din proiectul european "Reabilitarea si modernizarea sistemelor de apa si canalizare in judetul Prahova" (avand ca autoritate contractanta SC HIDRO PRAHOVA SA Ploiesti).
 
DNA sustine ca, pentru sprijinul acordat la obtinerea contractului, in luna ianuarie 2012, Semcu Adrian Emanuil a primit de la Boeru Gheorghe suma de 100.000 euro (din totalul sumei promise de 200.000 euro).

Discutia in care apar numele lui Victor Ponta si Crin Antonescu:

În ziua de 21.01.2011, la ora 11:38:25, SEMCU ADRIAN-EMANUIL, este contactat de BOZIANU NICOLETA CĂTĂLINA,  cu care poartă următoarea discuţie:
 
BOZIANU NICOLETA CĂTĂLINA: Am vorbit cu ăsta.
SEMCU ADRIAN-EMANUIL: Da?
BOZIANU NICOLETA CĂTĂLINA: Păi a zis măcar să o rezolve aşa..., jumate, adică să-i dea ree.
SEMCU ADRIAN-EMANUIL:  Aha.
BOZIANU NICOLETA CĂTĂLINA:  Şi diseară, când termină acela, că se duce nu ştiu unde, se mai întâlnesc o dată, pe seară.
SEMCU ADRIAN-EMANUIL:  Dar nu au dat încă verdictul ăia?
BOZIANU NICOLETA CĂTĂLINA:  Nu, nu.
SEMCU ADRIAN-EMANUIL:  Dar cât crezi că mai durează? Sau el ce zice?
BOZIANU NICOLETA CĂTĂLINA: Mă, el zice că deseară ar avea un răspuns mai clar. La 7, nu ştiu când are întâlnirea, a zis că,  cum termină acolo, mă sună iar şi dacă e ceva mai mult de vorbit, mâine ori mă duc până la jumatea drumului ori vine el, ori nu știu… ceva de genul ăsta.
SEMCU ADRIAN-EMANUIL: Îhî.
BOZIANU NICOLETA CĂTĂLINA: Cam aşa am discutat cu el.
SEMCU ADRIAN-EMANUIL: Am vorbit cu tovarăşul CRIN.
BOZIANU NICOLETA CĂTĂLINA: Da?
SEMCU ADRIAN-EMANUIL: L-am sunat, nu mi-a răspuns şi în 2 minute mă sună înapoi. Lejer, foarte aşa... Ştie de toate dedesubturile lui GHIŢĂ, dar el a vorbit cu PONTA. Şi i-a zis Băi, e problema voastră, la Prahova nu cedez , unul e al nostru. Nu contează care.( n.n. ulterior a fost încheiat contractul cu asocierea formată din SC GROSSMAN ENGINEERING SRL, administrată de cumnatul premierului Ponta Victor Viorel, Herțanu Iulian Cristian, şi SC EURO CONSTRUCT TRADING 98 SRL) Şi el... tot el zice...: Băi ADI,  să fiu sincer şi drept, eu cred că ar fi mai important judeţul, că la Ploieşti e CĂTĂLINA, e organizaţia, avem fieful totuşi de nivel... nu-mi fac probleme. Dar în judeţ... Exact gândirea mea. Știi?
BOZIANU NICOLETA CĂTĂLINA: Da.


Contextul in care procurorii amintesc numele lui Calin Popescu Tariceanu:

În acest sens, SEMCU ADRIAN – EMANUIL, prin intermediul celor două persoane arătate, l-a susţinut pe BOERU GHEORGHE, pe parcursul derulării procedurilor de achiziție, până la stabilirea finală a câștigătorului, anterior iniţierii procedurilor de evaluare a ofertelor (prin determinarea furnizării unor date tehnice necesare adaptării documentaţiei și adaptarea acesteia pentru caștigarea contractului de achiziție publică), în timpul derulării procedurilor de atribuire a contractului (prin determinarea desemnării unor persoane obediente în comisia de evaluare a ofertelor), precum şi ulterior, după stabilirea câștigătorului până la momentul soluționării definitive a contestațiilor și acțiunilor în instanță ( prin creearea posibilității pentru S.C.ROMAIR CONSULTING S.R.L. de a gestiona răspunsurile la căile de atac formulate de către participanții la licitație nemulțumiți, precum și prin intervenţii la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor – CNSC și la Curtea de Apel Ploiești , pentru a menţine decizia de atribuire a contractului către SC ROMAIR CONSULTING SRL).

Boeru Gheorghe este trimisul special al lui Călin Popescu Tăriceanu şi acesta din urmă fiind prieten bun cu Semcu Adrian.

 Semcu Adrian a afirmat că Boeru Gheorghe are susţinerea necesară şi acces la factorii de decizie şi trebuie să se ocupe de managementul proiectului cu finanţare europeană ce urma să se deruleze în judeţul Prahova şi care viza realizarea instalaţiei de canalizare. Acest lucru se impunea tocmai pentru a nu exista blocaje în acordarea finanţării şi implementarea proiectului.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























9134 vizualizari

  • +24 (26 voturi)    
    coruptie la cel mai inalt nivel, (Miercuri, 10 iunie 2015, 19:51)

    anonim [anonim]

    ... acum ce dracu mai spuneti? ma refer la sustinatorii infractorilor din usl, autorii loviturii de stat din 2012,si la aducerea ciumei rosii la putere, pentru a continua devalizarea tarii inceputa de ilustrul nastase(eruditul),
    • -13 (19 voturi)    
      Comment sters de user (Miercuri, 10 iunie 2015, 20:51)

      Reticentul [anonim] i-a raspuns lui anonim

      • +8 (8 voturi)    
        Asa zici tu? (Joi, 11 iunie 2015, 2:28)

        Alius [anonim] i-a raspuns lui Reticentul

        Stenograme falsificate? Au mai fost cazuri? Daca da, ne dai si noua niste exemple?

        Deocamdata, stenogramele alea falsificate nu sunt contestate.
      • 0 (0 voturi)    
        procurorul si CEDO, (Joi, 11 iunie 2015, 7:13)

        anonim [anonim] i-a raspuns lui Reticentul

        D-le Reticient, constat ca ce scriu(uneori cu greseli) te face sa iei atitudine dar cu ingaduinta dvs.o sa incerc sa va explic in principiu ca nu aveti dreptate:
        1.Procurorul/ii, dupa caz verifica o infomatie despre....., aduna probe si trimite in judecata repectiva persoana/e in stare da arest preventiv, arest la domiciliu sau sub control judiciar.
        2.Judecatorul de caz, analizeaza inscrisurile depuse, asculta cele doua parti, acuzator-procuror, avocat aparator, nu-ti permiti avocat(mateut este scump), primesti unul din avocatii de serviciu si in urma audierilor HOTARASTE.
        3.Daca persoana/ele, vorbesc la telefon despre cum sa actioneze pentru....., convorbile normale sunt ascultate si este normal, in celelalte cazuri de interdictie daca tu nu repecti intelegerea cu judecatorul te priveste personal si demonstreaza nivelul de pregatie pe care il ai.
        4.Apropo: cunosti un caz concret de incalcarea legii?, trimite o sesizare la organele abilitate si sa vezi ca ai sa fii chemat pentru verificari, daca mentii cele scrise si aduci si probe vei vedea ca se declanseaza procedura legala.
        5.Si o ultima problema, dar nu ultima, dvs. chiar credeti bazaconia cu "DOSAR POLITIC" sau ca stenogramele sunt trunchiate? in cazul de fata este vorba de cca 5 milioane de euro.
  • +24 (26 voturi)    
    Legi (Miercuri, 10 iunie 2015, 20:01)

    Vidoq [anonim]

    Parchetari ! Arestati in stanga si-n dreapata , fara grija ca gresiti si fara mila . La toti din politica functioneaza prezumtia de vinovatie . Fara nicio indoiala . Succes !
  • +19 (21 voturi)    
    Mare-i bulgarele ce vine la vale peste penalii (Miercuri, 10 iunie 2015, 20:01)

    Plagarus [utilizator]

    ... Popescu T. & Ponta Viorel
  • +13 (13 voturi)    
    Moliceanu (Miercuri, 10 iunie 2015, 20:10)

    antrax [utilizator]

    Acu inteleg de ce ii tot da cu Ponta inainte. Ca doar stia ca-l ajunge din urma scheletul din dulap...la pariu, cate saptamani mai trec pana cere DNA ridicarea imunitatii? Eu zic ca maxim 2, exact cand se relaxeaza Ponta un pic.
  • +13 (13 voturi)    
    Ponta s-a legat de scaunul de Premier si nu pleaca (Miercuri, 10 iunie 2015, 20:27)

    lili [anonim]

    "Victor Ponta a sustinut o conferinta de presa pe aleea din fata Palatului Victoria.
    Are legatura actualul Prim-Ministru:
    Ponta s-a legat de scaunul de premier si nu vrea sa paraseasca Palatul Victoria.
    Declaratie:
    “1.Nu il cunosc pe Dan Sova. Mi s-a spus ca este un tantalau bisericos, care are freza ca a lui Badea.
    Nu l-am vazut in viata mea!

    2.Nu este adevarat ca tin cu orice pret de scaunul meu de Premier. Nu este adevarat ca m-am legat de el!
    Am rugat-o pe Daciana.

    3.Nu am cumparat cele doua apartamente, care valoreaza 900 000 de euro, din bani de la Sova.
    Intr-o zi, m-am intalnit cu o batranica la paine si mi le-a facut cadou. Tamara parca o chema.

    3. Nu vreau sa raman fara serviciu. Daca demisionez va trebui sa stau acasa o vreme si sa vorbesc cu Daciana si cu tata socru. Nu am mai vorbit cu ei de cativa ani buni.
    Vreau sa ma bagati direct la inchisoare.

    4.Romanii s-au strans in fata Palatului Victoria si au inceput sa strige si sa fluiere.
    Vedeti cat de multi ma iubesc?

    5. Stiu ca Frumoasa din Padurea Adormita mi-a cerut astazi la Cotroceni demisia.
    Nu raspund decat in fata marii Adunari a Parlamentului, nu ma intereseaza ce zic toate printesele!

    6. Daca Marea Adunare ma va demite, va rog sa nominalizati in locul meu, asa cum v-am mai spus, pe unul dintre cei doi prieteni buni. Sunt singurii capabili sa conduca Guvernul.
    Domnul Xerox Apatru sau doamna Minolta Cartus."

    http://www.revistatango.ro/la-zi/cronici-pe-bune/ponta-s-a-legat-de-scaunul-de-premier-si-nu-vrea-sa-paraseasca-palatul-victoria-9251.html
    • 0 (0 voturi)    
      Ti-am citit comentariul, (Joi, 11 iunie 2015, 10:53)

      xrogo [utilizator] i-a raspuns lui lili

      imi vine sa hahaiesc !!!
  • 0 (0 voturi)    
    in Romania libera sunt stenograme extinse!! (Joi, 11 iunie 2015, 7:47)

    lili [anonim]

    PSDistii si PNlistii din fosta USL se ceratu pe contracte, le imparteau intre ei, PSDul lua prin cumnatul lui Ponta, Iuliu Hateganu iar PNL lua contracte prin acest Adrian Semcu, iar la partide ajungea 10% din valoarea contractului!!
    Uite aici in Romania libera interceptari din stenograme extinse!
    Furat in draci din banii publici!

    http://www.romanialibera.ro/special/dezvaluiri/numele-lui-antonescu-si-ponta-apar-in-interceptarile-din-dosarul-lui-iulian-hertanu-381502
  • 0 (0 voturi)    
    Pai daca apar, (Joi, 11 iunie 2015, 10:54)

    xrogo [utilizator]

    trebuie neaparat saltati, sigur e conflict de interese!!!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by