Marian Vanghelie ramane in arest preventiv

de R.M.     HotNews.ro
Marţi, 2 iunie 2015, 18:39 Dosare Anticoruptie


Marian Vanghelie a fost arestat in martie
Foto: Agerpres
Judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au decis marti ca primarul suspendat al sectorului 5, Marian Vanghelie, sa ramana in arest preventiv, in dosarul in care este cercetat de procurorii DNA pentru coruptie, potrivit Agerpres.

Magistratii au respins o contestatie a lui Vanghelie, dupa ce el primise o decizie nefavorabila pe 21 mai privind inlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu.

Marian Vanghelie a fost arestat pe 14 martie, intr-un dosar in care este acuzat de DNA de abuz in serviciu, luare de mita si spalare de bani.

'In perioada 2007 - prezent, inculpatul Vanghelie, in schimbul unor foloase materiale, a ajutat un om de afaceri sa obtina, pentru societatile pe care acesta din urma le controleaza, acordarea a numeroase contracte de lucrari publice, contracte in valoare totala de aproximativ 2 miliarde de lei (noi). Pentru atribuirea si plata contractelor de executie de lucrari publice inculpatul Vanghelie Marian-Daniel a perceput un 'comision' de aproximativ 20% din valoarea contractelor incheiate intre Primaria Sectorului 5 si institutii din subordinea acesteia, pe de o parte, si societatile controlate de omul de afaceri, pe de alta parte', sustine DNA.

'Comisionul' respectiv a fost platit de omul de afaceri Dumitru Marin lui Vanghelie, prin intermediul lui Mircea-Sorin Niculae (varul primarului) si al unei alte persoane apropiate lor, mai spun procurorii.

'Acest comision a fost platit, in parte, si sub forma unor contracte, nejustificate din punct de vedere comercial, incheiate de catre SC Premier Palace SRL (societate controlata, prin intermediul unor societati de tip off-shore, de omul de afaceri) si societati comerciale controlate, prin interpusi, de catre Vanghelie, contracte in temeiul carora cea dintai firma platea celor din urma sume semnificative de bani. Din datele existente in cauza a reiesit ca beneficiare ale unor astfel de contracte (si ale sumelor de bani aferente acestora) au fost printre altele si societatile Bucuresti SA, Fashion Brand Management SRL (la ambele asociat fiind inculpatul Niculae) si Economat Sector 5 SRL (la care director general este inculpata Ciocan)', potrivit DNA.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























299 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by