ANI acuza trei mangeri de spital de incompatibilitate sau conflict de interese penal

de G.S.     HotNews.ro
Vineri, 29 mai 2015, 13:40 Dosare Anticoruptie


Agentia Nationala de Integritate
Foto: Agerpres
Agentia Nationala de Integritate a constatat existenta starii de incompatibilitate precum sau incalcarea regimului juridic al conflictului de interese in materie administrativa si penala de catre trei manageri de spital, informeaza un comunicat al institutiei.  

Este vorba de managerii de la Spitalul Judetean de Urgenta Resita, SpitalulOrasenesc Otelu-Rosu, Judetul Caras-Severin si Sanatoriul de Nevroze Predeal.

De ce sunt acuzati cei trei manageri:

Dumitru Secasean, Manager al Spitalului Judetean de Urgenta Resita 

Potrivit Agentiei, acesta s-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada 30 octombrie 2009 - 12 august 2014, intrucat a detinut, simultan cu functia de manager, si calitatea de Consilier local in cadrul Consiliului Local Resita si a obtinut venituri de natura salariala de la AQUACARAS S.A., PIETE RESITA S.R.L. si ASOCIATIA DEZVOLTATORILOR INTERCOMUNITARI - INTERCOM DESEURI CARAS SEVERIN (in calitate de reprezentant in Adunarea generala a actionarilor, in Consiliul de administratie, in Comitetul de directie si in Comisia de cenzori, potrivit fiselor fiscale aferente), incalcand, astfel, dispozitiile art. 180, alin. (1), lit. a) din Legea nr. 95/2006. 

SECASAN DUMITRU a detinut functia de manager interimar al Spitalului Judetean de Urgenta Resita in perioada 30 octombrie 2009 - 01 decembrie 2010, iar, incepand cu data de 01 decembrie 2010, detine functia de manager al spitalului. De asemenea, in perioada 19 iunie 2008 - 12 august 2014, persoana evaluata a detinut si functia de Consilier local in cadrul Consiliului Local Resita.

Alin Marius Mihaescu, Manager al Spitalului Orasenesc Otelu-Rosu, Judetul Caras-Severin

ANI afirma ca acesta se afla in stare de incompatibilitate incepand cu data de 30 august 2012, intrucat detine, simultan cu functia de manager, si functia de administrator al S.C. PACK-MONACO S.R.L., incalcand, astfel, dispozitiile art. 180, alin. (1), lit. a) si b) din Legea nr. 95/2006. MIHAESCU MARIUS ALIN a fost numit in functia de manager interimar al Spitalului Orasenesc Otelu-Rosu la data de 30 august 2012, iar, incepand cu data de 03 decembrie 2012, detine functia de manager al spitalului.

 De asemenea, incepand cu data de 05 decembrie 2007, persoana evaluata detine si functia de administrator al S.C. PACK-MONACO S.R.L.

Daniela Simona Buricea, Manager al Sanatoriului de Nevroze Predeal 

ANI o acuza de conflict de interese administrativ si penal. Conform ANI, Buricea a incalcat regimul juridic al conflictului de interese in materie administrativa, intrucat, in calitate de manager al Sanatoriului de Nevroze Predeal, a semnat contracte de executie lucrari si a aprobat achizitionarea de bunuri si servicii de la JORD MOBIL COM S.R.L., respectiv ALDREX CONS S.R.L. (societati comerciale in cadrul carora sotul acesteia detine calitatea de asociat unic si functia de administrator), precum si cu TERMO BUNEA S.R.L. si MONTANO EURO CONSTIL S.R.L. (societati comerciale in cadrul carora persoana evaluata a fost angajata in functia de contabil in perioada 01 aprilie 2008 - 01 aprilie 2013). De asemenea, in perioada 2011 - 2013, sotul persoanei evaluate a obtinut prin intermediul societatilor comerciale al caror administrator este un folos patrimonial in cuantum de 971.511,05 Lei, iar TERMO BUNEA S.R.L. si MONTANO EURO CONSTIL S.R.L., societati comerciale in cadrul carora persoana evaluata a fost angajata in functia de contabil, au obtinut un folos patrimonial in cuantum de 113.772,88 Lei. Persoana evaluata a incalcat, astfel, dispozitiile art. 180, alin. (2) din Legea nr. 95/2006. Agentia Nationala de Integritate a sesizat Parchetul de pe langa Judecatoria Sinaia cu privire la existenta indiciilor referitoare la savarsirea infractiunii de conflict de interese, prevazuta de dispozitiile art. 301, alin. (1) din Codul Penal, intrucat, in perioada exercitarii functiei de manager interimar al Sanatoriului de Nevroze Predeal, BURICEA SIMONA-DANIELA a semnat o serie de acte administrative prin care a creat un folos material rudelor sale de gradul I, respectiv fiul si sotul, in cuantum de 73.062 Lei (venituri salariale), acestia fiind angajati in cadrul sanatoriului.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























1647 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by