Arest la domiciliu pentru primarul aradean si un om de afaceri, acuzati de fraudarea fondurilor UE

de I.B.     HotNews.ro
Joi, 28 mai 2015, 0:44 Dosare Anticoruptie


Primarul localitatii aradene Zabrani, Marian Toader, si omul de afaceri Radu Viorel Popa au fost plasati in arest la domiciliu in dosarul de fraudare a unor fonduri europene, cu un prejudiciu de trei milioane de euro, decizia nefiind definitiva, potrivit Mediafax.

Judecatorii Tribunalului Timis au decis, miercuri seara, ca primarul localitatii Zabrani, Marian Toader, si omul de afaceri Radu Viorel Popa sa fie arestati la domiciliu, in timp ce oamenii de afaceri Valer Popa si Jean Cirja sa fie cercetati sub control judiciar, toti fiindt cercetati intr-un dosar de fraudare de fonduri europene, cu un prejudiciu de trei milioane de euro.

Decizia Tribunalului Timis nu este definitiva si a fost deja contestata de DNA Timisoara.

Oamenii de afaceri sunt acuzati de constituire de grup infractional organizat si fraudare de fonduri europene, iar primarul Marian Toader este acuzat de abuz in serviciu si constituire de grup infractional.

Marti dimineata, procurorii DNA din Timisoara au descins la locuintele unor oameni de afaceri din judetul Arad si la locuinta primarului din localitatea Zabrani, intr-un dosar de evaziune fiscala si fraudare de fonduri europene, cu un prejudiciu estimat la trei milioane de euro.

Conform unor surse judiciare, oamenii de afaceri vizati au obtinut fonduri europene pentru infiintarea unei culturi de vita-de-vie in judetul Arad, acestia intrand in parteneriat public - privat si cu primaria din Zabrani.

Potrivit proiectului european, terenul pe care trebuia plantata vita-de-vie urma sa fie mai intai curatat, apoi ar fi trebuit sa fie plantati butasii care fusesera cumparati de la un om de afaceri italian.

Oamenii de afaceri nu ar fi respectat insa aceste conditii prevazute in proiect si, in plus, au implicat o firma cu care ar fi fraudat fondurile europene.

Drept recompensa pentru aceasta afacere, primarul din Zabrani, Marian Toader, urma sa primeasca 50 de hectare de teren cultivat cu vita-de-vie, afirmau anchetatorii.







Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























729 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by