Evaluare MCV: Reprezentantii CE atrag atentia asupra mentinerii stabilitatii cadrului normativ in materie penala

de R.M.     HotNews.ro
Joi, 21 mai 2015, 20:32 Dosare Anticoruptie


Reprezentantii Comisiei Europene s-au intalnit joi cu ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, in cadrul unei misiuni de evaluare a Mecanismului de Cooperare si Verificare, si au atras atentia asupra 'necesitatii mentinerii stabilitatii cadrului normativ in materie penala si a sustinerii luptei impotriva coruptiei'.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Justitiei citat de Agerpres, in perioada 19-21 mai, a avut loc misiunea de evaluare a progreselor inregistrate de Romania in domeniile reformei justitiei si luptei impotriva coruptiei, in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare (MCV).

In cadrul intalnirii de la Ministerul Justitiei, au fost abordate aspecte referitoare la implementarea noilor coduri, inclusiv stadiul adoptarii de catre Parlament a amendamentelor propuse de reprezentantii sistemului judiciar si ai forului legislativ, finalizarea planului de actiuni aferent Strategiei de dezvoltare a sistemului judiciar, adoptata de Guvern la 23 decembrie 2014, implicarea sistemului judiciar in procesul de revizuire a Constitutiei, procedura de selectie a sefilor parchetelor, recuperarea creantelor provenite din infractiuni.

La discutiile referitoare la procedura de numire a sefilor parchetelor au participat si presedintele, precum si vice-presedintele CSM.

Potrivit comunicatului citat, pe parcursul discutiilor, ministrul Justitiei a apreciat 'onestitatea cu care se deruleaza dialogul cu Comisia Europeana', ilustrata inclusiv in interventiile pe care oficialii europeni le-au sustinut in Parlamentul European.

'La randul lor, reprezentantii CE au apreciat si cu aceasta ocazie progresele inregistrate de justitia din Romania, dar au atras atentia asupra necesitatii mentinerii stabilitatii cadrului normativ in materie penala si a sustinerii luptei impotriva coruptiei', arata sursa mentionata.

Aceasta este prima misiune de evaluare derulata de catre Comisia Europeana in Romania in anul 2015.

Pe parcursul celor trei zile, echipa de evaluare a avut intrevederi cu reprezentanti ai Parlamentului, Curtii Constitutionale, Consiliului Superior al Magistraturii, Inspectiei Judiciare, Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Curtii de Apel Bucuresti, Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Directiei Nationale Anticoruptie, Agentiei Nationale de Integritate, Consiliului National de Integritate.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























569 vizualizari

  • 0 (4 voturi)    
    Capisci Viorele ? (Joi, 21 mai 2015, 21:50)

    Plagarus [utilizator]

    Limpede precum apa de izvor,, asa ca lasati-o mai moale cu modificarile codului penal !!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by