Procurorii DNA au facut verificari la Primaria Iasi, fiind vizat un proiect cu fonduri UE, sustine viceprimarul municipiului Mihai Chirica

de I.C.     HotNews.ro
Miercuri, 20 mai 2015, 11:14 Dosare Anticoruptie


Viceprimarul municipiului Iasi Mihai Chirica a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa, ca marti, la sediul Primariei, au fost procurorii anticoruptie, care au solicitat documente privind Sistemul Managementului Integrat al Traficului, un proiect derulat cu fonduri europene, relateaza Agerpres.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) Bucuresti au facut astfel verificari la Primaria din Iasi, intr-un dosar privind aplicarea unui proiect derulat cu fonduri europene.

"Au cerut doar date. Au stat la camera 23 si au cerut doar date, contracte privind achizitia publica. Toata echipa de management a pus la dispozitia anchetatorilor ce le-a fost solicitat", a spus viceprimarul.

Conform acestuia, procurorii anticoruptie au xerocopiat documentele. Ancheta procurorilor anticoruptie, sustine acesta, nu pune in pericol finalizarea proiectului european.

"Proiectul nu e pus in pericol. Probabil cauzele sunt altele. Proiectul e in faza de finalizare. In toamna trebuie dat in functiune. Orice document solicitat este pus la dispozitia anchetatorilor. Asa e normal sa se intample", a mai explicat Mihai Chirica.

Proiectul "Sistem de management de trafic in municipiul Iasi" a fost initiat ca urmare a necesitatii imbunatatirii conditiilor de circulatie in polul de crestere Iasi si se incadreaza in categoria de proiecte care pot fi finantate prin Programul Operational Regional (POR) 2007-2013 Axa prioritara 1 - "Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor - poli urbani de crestere". Prin realizarea acestuia, municipalitatea doreste sa fluidizeze traficul rutier si pietonal, precum si sa reduca numarul de accidente si ambuteiaje, dar si sa scada poluarea datorata stationarii prelungite a vehiculelor la traversarea intersectiilor.

Proiectul Primariei Municipiului Iasi are o valoare totala de 91.182.309 lei, partea de cofinantare a municipalitatii fiind de 1.471.356 lei si avand o perioada de implementare cuprinsa intre data semnarii contractului de finantare si data finalizarii ultimei activitati de proiect de 31 luni, din care durata de realizare a lucrarilor de construire/interventie este de 24 luni.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























956 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by