Nicusor Constantinescu a castigat in prima instanta procesul cu ANI

de V.M.     HotNews.ro
Marţi, 19 mai 2015, 15:55 Dosare Anticoruptie


Nicusor Constantinescu (arhiva)
Foto: AGERPRES
Presedintele suspendat al Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, a primit marti castig de cauza in prima instanta care a judecat contestatia sa fata de o decizie a Agentiei Nationale de Integritate (ANI), ce stabilise ca s-a aflat in incompatibilitate in perioada in care a ocupat functia de demnitar ales si membru al AGA la compania publica de apa (RAJA Constanta), informeaza Agerpres.

In dispozitivul decizii pronuntata de Curtea de Apel Constanta se precizeaza: "Admite in parte actiunea formulata de reclamant Constantinescu Nicusor Daniel in contradictoriu cu paratii Agentia Nationala de Integritate si Cretu Maria (inspectorul de integritate raportor n.a.) si anuleaza raportul de evaluare nr. 18330/G/II/24.04.2013 intocmit de A.N.I. De asemenea este respinsa ca neintemeiata cererea de obligare a paratilor la plata daunelor morale".

Decizia Curtii de Apel Constanta poate fi atacata cu recurs, in termen de 15 zile de la comunicare.

Agentia Nationala de Integritate stabilise in 2013 ca Nicusor Constantinescu s-a aflat in incompatibilitate din iunie 2008 pana in luna martie 2009, perioada in care detinuse simultan functia de presedinte al Consiliului Judetean Constanta si pe cea de reprezentant al judetului in Adunarea Generala a Actionarilor de la SC RAJA SA.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

734 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by