UPDATE INTERCEPTARI Ioan Adam: "Daca scot banii astia Schweighoferii astia, macar 200.000 de euro.(...) Si 500.000 de euro sa puna sau 200.000 de euro, numai sa puna ceva!"

de Red. Stiri     HotNews.ro
Vineri, 15 mai 2015, 9:28 Dosare Anticoruptie


O serie de date si interceptari din dosarul 278/1/2015, aflat pe rolul Curtii Supreme de Justitie in care au fost trimisi in judecata 17 inculpati in legatura cu fapte de coruptie legate de atribuirea unor mari suprafete de teren forestier in judetul Bacau scot la iveala legaturile dintre firma austriaca Schweighofer Holzindustrie si lideri ai PSD, unii chiar foarte apropiati la acea vreme de premierul Victor Ponta, scrie Sorina Matei pe blogul sau.

In dosar, firma Schweighofer Holzindustrie apare de fiecare data mentionata si introdusa in discutie de catre Ioan Adam (PSD), iar intr-o serie de inregistrari sunt mentionate diferite sume de bani.

Potrivit documentelor aflate in dosar, inregistrarile au fost facute de Paltin Sturza si au fost realizate in luna Aprilie 2013.

Paltin Sturdza, Ioan Adam, Viorel Hrebenciuc, Andrei Hrebenciuc au fost retinuti si ulterior arestati de procurorii DNA Brasov pentru fapte de coruptie in Octombrie 2014 iar pe 22 Ianuarie 2015, alaturi de sotia lui Ioan Adam, de seful Romsilva, Adam Craciunescu si de Tudor Chiuariu, toti au fost trimisi in judecata inclusiv pentru constutuire de grup infractional organizat.

In dosar apare mentionat si Ilie Sarbu, socrul premierului Victor Ponta, urmarit penal inca de pe 15 Octombrie 2014 pentru infractiunea de folosire a influentei de catre o persoana care indeplineste o functie de conducere intr-un partid in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite si pentru sprijinire a unui grup infractional organizat, speta disjunsa din dosarul cauzei.

In dosarul aflat pe rolul Curtii Supreme sunt incluse si interceptari in legatura cu amendamente depuse in Parlament de Tudor Chiuariu, este mentionat de terti si numele premierului Victor Ppnta, dar este de cateva ori invocata de Ioan Adam si "o firma". Influenta socrului lui Victor Ponta, Ilie Sarbu pe langa seful Romsilva, Adam Craciunescu, fost subordonat al sau, este si ea reflectata in interceptari.

UPDATE Sorina Matei precizeaza ca, dupa publicarea articolului, premierul Victor Ponta i-a trimis un mesaj SMS:

"Stimata Doamna! Dl Ioan Adam a fost deputat de Brasov- NICIODATA nu a fost consilier al meu ( am verificat si va punem la dispozitie toate actele Guvernului)! E clar ca ati fost dezinformata! Sunt convins ca veti fi corecta si veti face aceasta precizare pe blogul dvs. Multumesc"

"I-am raspuns premerului Victor Ponta, tot printr-un mesaj tip SMS urmatoarele:

'Stimate domnule Prim Ministru. Tin sa va precizez ca Ioan Adam, deputat PSD de Brasov, tinea sa se prezinte in emisiunile pe care le-am moderat si in care a participat drept consilier al dumneavoastra. In plus, in aceasta calitate a fost trimis in emisiuni uneori chiar de consiliera dumneavoastra Anca Alexandrescu. Atunci nimeni nu a venit cu aceste precizari. Tind sa cred ca e mai mult vorba de o neintelegere intre dvs si colegii ( fosti) dvs de partid de care nu ma fac raspunzatoare. Evident ca voi fi corecta si voi face precizarile necesare. Va multumesc. Cu aceeasi apreciere, Sorina Matei'

Premierul Victor Ponta a mai precizat ca este dispus sa-mi puna la dispozitie Monitorul Oficial si a spus ca el crede ca "glumesc", pentru ca nu stie ce spunea "cineva in emisiuni". I-am transmis premierului Victor Ponta ca sunt de parere ca problema trebuie rezolvata chiar cu Ioan Adam si stafful dansului, nu cu jurnalistii, asigurandu-l inca o data ca voi face toate precizarile necesare.

Deseori, emisiunile pe care le-am moderat la RTV cat si la B1 TV si in care a participat Ioan Adam, deputat PSD de Brasov, acesta s-a prezentat ca si consilier al premierului Victor Ponta, vorbind in numele premierului si al Executivului Romaniei.", scrie Sorina Matei, pe blogul ei.







Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























12505 vizualizari

  • +9 (9 voturi)    
    traiasca justitia... (Vineri, 15 mai 2015, 10:00)

    astronaut [utilizator]

    la racoare cu EI , ca altfel transpira !
    • -11 (15 voturi)    
      Comentariu sters de utilizator (Vineri, 15 mai 2015, 10:08)

      [anonim] i-a raspuns lui astronaut

      • +1 (1 vot)    
        mafia sri? (Sâmbătă, 16 mai 2015, 10:15)

        freejack [utilizator] i-a raspuns lui

        cred ca ai vrut sa scrii despre mafia psd si ti-a iesit altceva. poti sa te corectezi. greseala recunoscuta e pe jumatate iertata.
  • +6 (6 voturi)    
    Romania (Vineri, 15 mai 2015, 10:03)

    Trojan.H [utilizator]

    Daca institutiile menite sa protejeze Romania de gangsteri au fost ele insele infestate, nu ramine decit ca Poporul sa-i treaca prin foc si sabie pe toti.La figurat, evident. In cele din urma, nu exista nici Constitutie, nici Lege, nici Institutii. Nu ele fac oamenii ci oamenii le fac pe ele. Din pacate, lucrurile astea clare si de bun-simt, sunt permanent blocate de a ajunge la constiinta oamenilor de catre cei care controleaza canalele de influentare.
    Un lucru este limpede: Romania nu mai are demult patrioti. Are doar smecheri.
    • +3 (3 voturi)    
      de ce la figurat? (Vineri, 15 mai 2015, 10:28)

      Europiu [utilizator] i-a raspuns lui Trojan.H

      Trecutul prin foc si sabie ar trebui facut o data si bine, la propriu! :)
  • +6 (8 voturi)    
    ia zi tu, Ponta! (Vineri, 15 mai 2015, 10:10)

    lili [anonim]

    Imediat apare Ponta si o ataca pe Sorina Matei, o sa aflam ca de fapt Sorina e omul SchH !!
    Cum arata azi Romania: coaliia penala a lui Ponta fura, modifica legi ca sa-si scape penalii si tot Ponta urla acuzand opozitia(slaba,e-adevarat!!) la toate televiziunile, care de fapt ii sunt de partea lui!
    Sila!
    Ganditi-va bine, ce naiba votam in 2016?!
    Pe cine vom vota?!
    Toti o apa si-un pamant!
    • 0 (0 voturi)    
      Despre care opozitie e vorba. De cea (Vineri, 15 mai 2015, 16:39)

      Kecske [utilizator] i-a raspuns lui lili

      a pnl-ului, frate de hotie cu psd si pina mai ieri impreuna in usl. Sa fim seriosi. Si nu tine figura cu "corb la corb", astia chiar au vrut sa rada tot. Norocul nostru a venit din alta parte si asta-i doare cel mai mult.
  • +4 (4 voturi)    
    Ve Ponta (Vineri, 15 mai 2015, 10:25)

    Ochii_pe_voi [utilizator]

    Un plagiator atit stie: sa minta si sa fure. Nu degeaba a fost pus in fruneta mafiei rosii, demn urmas al puscariasului Nastase. PONTA trebuie sa infunde inchisoarea pentru furt intelectual si participare la jaful general al Româneie. PSD interzis pentru inata tradare. Sunt urmasii comunistilor si ai securistilor. Iliescu = criminal
  • +5 (5 voturi)    
    de-aia urla naparca (Vineri, 15 mai 2015, 11:36)

    io [anonim]

    si-l acuza pe presedinte de apropiere de austrieci, ca sa distraga atentia de la faptul ca "mortul e in familia lui"?
    tipic pentru Puie Monta.
  • 0 (0 voturi)    
    Cauza (Vineri, 15 mai 2015, 19:52)

    SaS [anonim]

    Toti isi pun intrebarea de ce majoritatea celor anchetati in cazurile de coruptie sunt membri PSD.Pentru ca nici dracu nu i-a pus sa incalce legea ci numai constiinta lor bolnava de ticalosi.Am spus majoritatea ca unii au si alte "culori politice" asta pana sa treaca la costumul versace de rahova, adica zeghea.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by