Liviu Dragnea, condamnat la un an de inchisoare cu suspendare in Dosarul "Referendumul". Sentinta nu e definitiva

de Ionut Baias     HotNews.ro
Vineri, 15 mai 2015, 7:29 Dosare Anticoruptie


Liviu Dragnea intr-una din sedintele de judecata de la Inalta Curte
Foto: Agerpres
Liviu Dragnea a fost condamnat vineri de Inalta Curte la o pedeapsa de un an de inchisoare, cu suspendare, in dosarul Referendumul. DNA il acuza pe liderul PSD, alaturi de alte 74 de persoane, de fraudarea referendumului organizat in 2012 pentru demiterea presedintelui Traian Basescu. Atat Dragnea, cat si procurorii, pot face recurs la aceste decizii. 

Aceasta prima instanta a decis si un termen de incercare de trei ani pentru Liviu Dragnea.

Reamintim ca Liviu Dragnea a declarat in urma cu cateva zile ca va demisiona din toate functiile politice daca va fi condamnat. Prin aceeasi decizie, alti peste 20 de inculpati au fost achitati.
Instanta le-a condamnat pe Adriana Vespe si Daniela Vladut la doi ani de inchisoare cu suspendare, informeaza Mediafax.

In curs de actualizare

In februarie 2014, doi dintre inculpati, Marius si Simona Predut, si-au recunoscut vinovatia, ei fiind condamnati la cate un an si patru luni inchisoare cu suspendarea executarii pedepsei.

In cadrul procesului au fost audiate sute de persoane in calitate de martori, printre care s-a aflat si premierul Victor Ponta

  • Ce contine dosarul Referendumul


Liviu Dragnea a fost trimis in judecata de procurorii DNA pe 7 octombrie 2013, pentru savarsirea infractiunii de folosire a influentei sau autoritatii de catre o persoana care detine o functie de conducere intr-un partid, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Potrivit DNA, in calitate de secretar general al PSD, Liviu Dragnea, cu ocazia organizarii si desfasurarii referendumului din 29 iulie 2012, a uzat de influenta si autoritatea sa in partid in scopul obtinerii unor foloase nepatrimoniale de natura electorala, necuvenite, pentru alianta politica din care facea parte formatiunea reprezentata de inculpat, si anume indeplinirea cvorumului de participare cu ajutorul voturilor obtinute in alte conditii decat cele legale.

In acest sens, potrivit procurorilor, Liviu Dragnea a coordonat un mecanism complex, in care a implicat mai multe persoane asupra carora avea influenta in virtutea functiei pe care o detinea, avand ca scop fraudarea rezultatelor privind participarea la vot.

"Ca un prim pas, Liviu Dragnea, in calitate de secretar general al partidului pe care il reprezenta, dar si de coordonator al campaniei electorale, a emis doua adrese, la 12 si 13 iulie 2012, destinate organizatiilor judetene de partid, respectiv presedintilor si directorilor de campanie, dar si primarilor din tara ai acelui partid, adrese prin care, pentru obtinerea participarii la vot a alegatorilor, in proportie de 60%, li se solicita sa ia masuri incriminate de Legea nr. 3/2000 (in fapt, promisiuni de foloase materiale in scopul de a determina alegatorii sa voteze) si, de asemenea, sa propuna prefectilor infiintarea de sectii de votare in statiunile turistice, care nu sunt ele insele unitati administrativ-teritoriale", arata DNA.

In paralel, el a coordonat un sistem informatic complex, prin intermediul caruia a transmis mesaje, ordine si recomandari legate de stimularea participarii cetatenilor la vot prin mijloace interzise de lege catre coordonatorii judeteni de campanie/ primarii/ activistii de partid, mai preciza DNA.

Sistemul informatic avea doua componente IT: o componenta ce permitea schimburile de mesaje tip SMS, in timp real si intre mii de utilizatori, prin apelarea numarului telefonic dedicat ''1855'' ori prin receptionarea de mesaje de la acest numar si o aplicatie internet ce dadea posibilitatea unui numar restrans de persoane (asa-numitii ''coordonatori judeteni'' sau ''coordonatori'') sa obtina in timp real informatii despre numarul de votanti si modul cum s-a votat in toate sectiile, precum si sa introduca manual astfel de date pe portalele: referendum1.psd / referendum5.psd.ro.

DNA mai preciza ca accesul la sistemul IT era permis coordonatorilor doar pe baza de nume de utilizator si parola primite anterior prin canalul de comunicatii SMS grupat in jurul numarului telefonic 1855, iar pentru membrii sectiilor de votare si alte persoane prin obtinerea autorizarii din partea utilizatorilor.

Acest sistem informatic asigura comunicarea in fiecare ora a prezentei la vot a cetatenilor, lucru care permitea coordonatorilor de partid sa identifice sectiile de vot cu o prezenta slaba la urne, comunicarea de mesaje, continand ordine sau recomandari coordonatorilor si/sau membrilor sectiilor de votare si altor persoane, in vederea luarii de masuri pentru cresterea artificiala a numarului de votanti in sectiile deficitare prin folosirea de mijloace interzise de lege, precum si obtinerea de informatii precise, in timpul procesului de votare (si nu dupa orele 23,00 ale zilei de 29 iulie 2012, cand votarea se inchidea) despre modul cum s-a votat in sectiile de pe tot cuprinsul tarii, respectiv cate voturi ''Da'' si cate ''Nu'' au fost exprimate.

"De altminteri, cerinta a fost indeplinita, astfel ca au rezultat un numar de circa 4.400 de comunicari de acest tip, receptionate in timpul desfasurarii votului", sustine DNA.

De asemenea, conform DNA, Liviu Dragnea a trasat sarcini unor apropiati ai sai (membri de partid din judetul Teleorman, unde indeplinea functia de presedinte al Consiliului Judetean) sa faca tot ce le sta in putinta, inclusiv prin incalcarea prevederilor legale, pentru a scoate oamenii la vot pentru indeplinirea pragului de participare care asigura validarea referendumului.

Potrivit DNA, demersul lui Dragnea a fost sustinut de 74 de persoane, presedinti si membri ai unor sectii de votare din localitati din judetele Teleorman, Vrancea, Gorj si Olt, in sarcina carora s-a retinut falsificarea, prin orice mijloace, a documentelor de la birourile electorale si introducerea in urna a unui numar suplimentar de buletine de vot decat cele votate de alegatori, infractiuni comise sub forma autoratului, complicitatii sau a instigarii.

Printre cei trimisi in judecata se afla si Daniel Raboj, primarul comunei Bragadiru, judetul Teleorman, pentru dare de mita.







Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























19793 vizualizari

  • +51 (53 voturi)    
    La Multi Ani! (Vineri, 15 mai 2015, 8:29)

    CetateanulRoman [utilizator]

    la cit mai multi!
    • -27 (39 voturi)    
      si ceilalti hoti, in care viata ii arestam (Vineri, 15 mai 2015, 9:35)

      watt [anonim] i-a raspuns lui CetateanulRoman

      marinarul? blonda cu bucle? videanu?...si toti ceilalti din pdl, pnl, ministri, prefecti, primari.
      • +12 (14 voturi)    
        logica de cocalar (Vineri, 15 mai 2015, 17:35)

        iulian [anonim] i-a raspuns lui watt

        De unde logica asta la romani ca daca e permis sa faci un rau pentru ca exista un alt rau, fara nici o legtura. Dragnea are voie sa fraudeze pt ca udrea a furat. Logica de alegator roman. Lasa ca-l pun pe plagiator sa ma conduca ca cealalt a taiat salariile.
        • 0 (2 voturi)    
          logica de analfabet (Sâmbătă, 16 mai 2015, 17:20)

          misto [anonim] i-a raspuns lui iulian

          stai prost cu topica limbii romane. mai bine exprima-te prin semne, poate ai succes.











          p
    • +35 (37 voturi)    
      Final de cariera politica? (Vineri, 15 mai 2015, 9:57)

      dr Hook and medicine show [anonim] i-a raspuns lui CetateanulRoman

      Nu-l vreau cu catuse pe snapan, dar sa-i fie anulate niste drepturi civile si sa plece din poitica cel putin 100 de ani!
      • +47 (47 voturi)    
        ... (Vineri, 15 mai 2015, 10:11)

        pathfinder [utilizator] i-a raspuns lui dr Hook and medicine show

        Io-l vreau in catuse.
        Sa furi voturi mi se pare mult mai grav decat sa furi gaini.

        P.S. Nu cumva trebuia premiat pentru minunea de a invia mortii in cateva judete sudice?
        Sau sudiste?!? ;)
        • +15 (15 voturi)    
          Bine ca nu l-au achitat! Erau in stare! (Vineri, 15 mai 2015, 10:44)

          EdwardEugene [utilizator] i-a raspuns lui pathfinder

          Asa s-a transmis un mesaj catre cei care se vroiau a fi 7,4 milioane ca au fost fraude si ca tara e plina de prosti, dar nici atat de multi...
          • -16 (18 voturi)    
            păi (Vineri, 15 mai 2015, 11:36)

            Mazeta [utilizator] i-a raspuns lui EdwardEugene

            Unde sunt cele 2-3 milioane de voturi fraudate? adică, unde în afară de capul lui Macovei & Gordon? eh?
        • -19 (21 voturi)    
          nu a inviat morti (Vineri, 15 mai 2015, 11:05)

          NumaZic [utilizator] i-a raspuns lui pathfinder

          A chemat oamenii la referendum, spre deosebire de Basescu, care a zis sa nu mergeti la vot, ca democratia nu se face prin vot, ci prin boicot.
          • +20 (20 voturi)    
            ... (Vineri, 15 mai 2015, 11:48)

            pathfinder [utilizator] i-a raspuns lui NumaZic

            Domnu' Turciulescu, da' de motivatia aiuritoare scremuta de USL pentru referendumu' cu pricina ce ne spuneti?
            Sau democratiunea asta-i cu sens unic?
            Sau cum?!?

            Parere persona(lizata): va ramane in istorie ca un exemplu de idiotenie a unora care trebuie sa conduca destinele unei natii...

            Acu', revenind la problema in speta, matale stii domnu' Tuciureanu ca legea romaneasca interzice practicile pentru care a fost condamnat numitul "decat" Dragnea?
            Sau aia nu intra la democratie domnu' Terfelescu?!?
          • +11 (11 voturi)    
            Comment sters de user (Vineri, 15 mai 2015, 13:08)

            Lok [anonim] i-a raspuns lui NumaZic

        • +14 (14 voturi)    
          intr-adevar..... (Vineri, 15 mai 2015, 12:53)

          novator [utilizator] i-a raspuns lui pathfinder

          .....fraudarea votului echivaleaza cu tradarea interesului national si trebuie pedepsita extrem de dur si prin privare de libertate si prin interzicerea dreptului de a alege si de a fi ales dar si cu confiscarea extinsa a averii.

          In ceea ce priveste "premierea" pentru minunea de a "invia" mortii care doreau sa voteze PSD-ul, i-a fost inmanat deja de catre BOR, cu nu stiu ce ocazie.
          Probabil ca, dupa deces, va fi canonizat si astfel, telemormanul se va putea inchina la "sfantul Dragnea".
          • +8 (8 voturi)    
            ... (Vineri, 15 mai 2015, 16:26)

            pathfinder [utilizator] i-a raspuns lui novator

            Deci corect este: telemormanul se va putea inchina decat la "sfantul Dragnea".

            Pai nu?!?
    • +11 (11 voturi)    
      ...cu... (Vineri, 15 mai 2015, 11:27)

      ALTAN [utilizator] i-a raspuns lui CetateanulRoman

      ...executare...sa fie invatatura de minte pt altii,sa nu-si mai bata joc de dreptul de vot al romanilor...altfel ,vor recidiva,daca vad politrucii smenari ca nu patesc mare lucru daca fac ilegalitati...
  • +42 (44 voturi)    
    se pronunta in directia Rahova??!! (Vineri, 15 mai 2015, 8:36)

    lili [anonim]

    Acolo sa-l vedem pe Dragnea si pe Ponta vizitandu-l !
    La inceput, mai apoi sa-i vedem colegi de celula dupa ce Dragnea va incepe "sa spuna" !
    Succes DNA, la puscarie cu hotii din politica romaneasca!
  • +35 (37 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Vineri, 15 mai 2015, 8:43)

    [anonim]

  • +33 (35 voturi)    
    Lord In Chains (Vineri, 15 mai 2015, 8:44)

    Hanscecantalamitraliera [anonim]

    VREM Catushe pentru Lord Of Teleorman !!!!
  • +31 (33 voturi)    
    Mda (Vineri, 15 mai 2015, 8:44)

    pathfinder [utilizator]

    Io-i tot urez lui Dragnea "La multi ani!" si astia tot amana...

    Si Varanului i-am urat, au amanat, i-am urat, au amanat, si tot asa.
    Pana la urma se pare ca s-au adunat urarile in anii primiti... ;)
  • +39 (41 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Vineri, 15 mai 2015, 8:45)

    [anonim]

  • +34 (36 voturi)    
    Sper să fie condamnare cu executare. (Vineri, 15 mai 2015, 8:47)

    vali47 [utilizator]

    M-am săturat de hoți ajunși în Parlament furând voturi și pe urmă fură banul public și ne sfidează.Justiția trebuie să de condamnări cu executare pentru furturi în procesul electoral,pentru a relansa procesul democratic/.Altfel nu mai are rost să mergem la vot.
  • +28 (30 voturi)    
    demisia! (Vineri, 15 mai 2015, 9:09)

    tontu [anonim]

    Nenea asta mai face parte din guvern ?
  • +15 (17 voturi)    
    desigur ca isi va pastra toate functiile (Vineri, 15 mai 2015, 9:10)

    artistul [anonim]

    ...
  • +31 (33 voturi)    
    O condamnare la 1 an cu suspendare...... (Vineri, 15 mai 2015, 9:11)

    8736 [utilizator]

    .......de capatul unei sfori cred ca era mult mai potrivita.
    • +11 (11 voturi)    
      .... (Vineri, 15 mai 2015, 10:48)

      Ando1971 [utilizator] i-a raspuns lui 8736

      ...eu zic ca o pedeapsa de 30 minute cu suspendare ...."la capatul unei sfori era la fel de potrivita.
      Nu de alta dar 1 an este prea mult si incepe sa puta prea tare.
  • +5 (19 voturi)    
    articol publicat la 07:29 (Vineri, 15 mai 2015, 9:13)

    un cititor [anonim]

    Acest articol a fost publicat vineri 15 mai la ora 07:29. Conform articolului, sentinta a fost data vineri 15 mai. La ce ora s-a dat sentinta ? La 06:30; 07:00 ?
    • +16 (16 voturi)    
      ... (Vineri, 15 mai 2015, 10:13)

      pathfinder [utilizator] i-a raspuns lui un cititor

      Au facut update.
      Titlul initial era ceva de genul: urmeaza sentinta....
  • +27 (29 voturi)    
    Jenant (Vineri, 15 mai 2015, 9:14)

    Hanscecantalamitraliera [anonim]

    Chiar nu se poate trei ani cu executare ?
  • +30 (32 voturi)    
    un an cu suspendare? (Vineri, 15 mai 2015, 9:14)

    IancuJianu [utilizator]

    Păi asta e invitație oficială la jaf organizat....
  • +26 (28 voturi)    
    Vreo demisie ceva! (Vineri, 15 mai 2015, 9:15)

    EuSiCuMine [utilizator]

    Omul asta dezvolta Romania? Ba mai vrea sa faca si descentralizare, pardon baronizare! Demisia ca esti condamnat penal!
    • +6 (6 voturi)    
      Asa a promis, ca demisioneaza (Vineri, 15 mai 2015, 11:52)

      midufi [utilizator] i-a raspuns lui EuSiCuMine

      Intre timp o fi uitat.
      S-o fi molipsit de la prietenul si colegul pm
  • +27 (29 voturi)    
    huo (Vineri, 15 mai 2015, 9:17)

    cristi [anonim]

    la ce pedeapsa a primit, nici n-o sa-si dea vreo demisie. sper ca la recurs sa ia cu executare, macar 2-3
    • +3 (3 voturi)    
      nu cred ca vrea recurs..... (Vineri, 15 mai 2015, 12:20)

      baimarean [utilizator] i-a raspuns lui cristi

      e OK un an suspendat.....revine inainte de 2016, "aöes", "votat", etc.
      Intre timp lucreaza "retras"......cam ca Iliescu (cu care cred eu ca seamana cel mai mult)
      • +3 (3 voturi)    
        ...recurs ... (Vineri, 15 mai 2015, 18:30)

        ALTAN [utilizator] i-a raspuns lui baimarean

        ...sa faca DNA...altfel ,este tot o bataie de joc de legile tarii si fata de noi cei de buna credinta care nu suntem smenari,hoti,plagiatori...
  • +25 (27 voturi)    
    cât? (Vineri, 15 mai 2015, 9:17)

    silviust [utilizator]

    Un an, şi ăla cu suspendare? Doar pentru agramatismul din celebra frază "Aveţi decât 38% prezenţă în Alexandria" merita mai mult.
    • -9 (17 voturi)    
      numai pentru aia, nu! (Vineri, 15 mai 2015, 9:51)

      hot news [utilizator] i-a raspuns lui silviust

      In primul rand, evident ca o astefle de exprimare ma zgarie la ureche, dar nu merita un an de pushcarei numai pentru asta!
      In al doilea rand, oricat l-as detesta pe Dracnea cu mortii lui ce ies la vot, sincer nu cred ca el personal este chiar atat de agramat. Pur si simplu a vrut sa se exprime pe intelsul poprului, sa arata ca este "d-ai nostrii, dintre noi, poentru noi!"
      O exprimare corecta grammatical ar fi indepartat electoratul-tinta al pedesereului ...
      • +16 (16 voturi)    
        ... (Vineri, 15 mai 2015, 10:15)

        pathfinder [utilizator] i-a raspuns lui hot news

        Dragnea nu e nici pe departe la primul "decat" folosit aiurea.

        Citeste te rog "articolul" despre decatizarea Romaniei si-ai sa vezi cat de grava e problema...
  • +29 (33 voturi)    
    Mai bine eliminam votul! (Vineri, 15 mai 2015, 9:18)

    Mirceaio [anonim]

    Votul isi arata inutilitatea: manipulare, furt, cheltuieli inutile si muult praf in ochi.

    Ei fac tot ce vor. Mai bine eliminam votul si il lasam pe Dragnea si Ponta sa ne conduca pentru totdeauna!

    Super! Poti fura voturile romanilor si nu patesti nimic! Tot inainte mandri PSD isiti, aveti cale libera sa fraudati si alegerile viitoare! 1 an cu suspendare e ca si cum n-ar fi! Cat de important e votul nostru !? 0
  • +32 (34 voturi)    
    jenant (Vineri, 15 mai 2015, 9:21)

    simplu_cetatean [utilizator]

    Cei care și-au recunoscut vina au primit cate un an si patru luni, iar hotul asta doar un an.
    Sunt ferm convins ca are acoperire in SRI, altfel era de mult luat.
    O mizerie!
  • +37 (37 voturi)    
    Democratia a murit, suntem terminati. (Vineri, 15 mai 2015, 9:29)

    Comentatorul-x [utilizator]

    Inalte Curte a dat dovada de lasitate. Atacul la democratie este de o gravitate extrrema, iar un an cu suspendare este o mizerie de sentinta.
    Rusine judecatorilor. Ati distrus ideea de baza a unei democratii. libertatea optiunii de vot.
    E clar, justitia se duce in cap, e intimidata si cedeaza. Suntem terminati.
    • +21 (21 voturi)    
      Corectie (Vineri, 15 mai 2015, 9:55)

      Ochii_pe_voi [utilizator] i-a raspuns lui Comentatorul-x

      Nu e un atac la democratie. Ei nu democratie vor, sci sa fure cit pot si sa scape de Justitie. Mafia rosie de asta a pus mina pe putere = ca sa poata fura (cu UDMR alaturi, desigur)
  • +30 (30 voturi)    
    Sînteţi răi: (Vineri, 15 mai 2015, 9:30)

    victor L [utilizator]

    Seful lui este plagiator de teza de dottorat, a incalcat Constitutia ca procuror acceptind sa fie un timp ofiter acoperit..
    Dece e mai vinovat sotul lu` dna Bombonica? uneori, chiar ca Justitia e oarba si dusa de "mina" cuiva.
    Pentru proasta (intentionat) organizare a alegerilor din toamna in diaspora nu raspunde nimeni?
  • +25 (27 voturi)    
    Comment sters de user (Vineri, 15 mai 2015, 9:32)

    polonyca [anonim]

    • +17 (17 voturi)    
      ai ghicit , doar nu credeai ca justitia e libera (Vineri, 15 mai 2015, 9:38)

      linarel [utilizator] i-a raspuns lui polonyca

      si neaservita. Decizia fost luata demult .

      La infractiuniel facute si la functia detinuta trebuia cu executare.
  • +16 (16 voturi)    
    /// (Vineri, 15 mai 2015, 9:38)

    hmara [utilizator]

    Avem cumva 2 minusuri de la mazeta si fa-evoque?
    Dar unde sunt lasii cu minusuri?
    Vrem sa citim comentariile lor.
    Marcheaza doar terenul si tac ?
    • +12 (12 voturi)    
      ... (Vineri, 15 mai 2015, 10:17)

      pathfinder [utilizator] i-a raspuns lui hmara

      Ceva de genul.
      Au si ei o parere da' nu-i a lor.
      Unde mai pui ca-i secreta.
      Adica nu o stiu nici ei!?! :)
  • +26 (26 voturi)    
    UN ANNNNN???? (Vineri, 15 mai 2015, 9:40)

    timp tamp [utilizator]

    Țăranu de Teleorman trebuia să capete câte un an pentru fiecare mort adus la secția de votare plus un bonus de un an pentru fiecare turist la secțiile de votare.
  • +23 (23 voturi)    
    CAm putin (Vineri, 15 mai 2015, 9:53)

    Ochii_pe_voi [utilizator]

    Sa furi de 20 de ani tara ca acest membru al MAfiei Rosii si sa iei un an cu suspendare e cam putin. PSD este un grup infractional pust pe furt. Toti trebuie judecati si condamnati. Un om cinstit nu poate face parte din aceasta banda de mafioti
    • +8 (8 voturi)    
      Nu conteaza ca-i putin!!! (Vineri, 15 mai 2015, 10:27)

      Mariicaialbastri [utilizator] i-a raspuns lui Ochii_pe_voi

      Conteaza palma morala pe obrazul PSD (nu ca ailalti ar fi cu mult mai breji)!
      E condamnarea unui mod de a face politică care e același de cînd s-a scos votul cenzitar în România: in perioada interbelica era cu cazanul de țuică și cu parul, acum e cu zahar, votcă, găleți de plastic, pâine, etc...
      Intr-o localitate limitrofă Bucureștiului unde am fost observator la prezidențiale, o patroană de băcănie a stat cu telefonul lipit de ureche de la 7.00-21.00 si a chemat toți amărîții din sat la vot. După ce votau se duceau in spatele unui bloc de unde luau cîte 10-15 pâini de familie. Trimiteau și mașini după ei dacă aveau un bătrân mai greu transportabil. Bineânțeles că după vot îi lăsau să plece pe jos...
    • +7 (7 voturi)    
      modelul bombonel (Vineri, 15 mai 2015, 11:10)

      nash pandelica [utilizator] i-a raspuns lui Ochii_pe_voi

      hoti mair, ca bombo, fenechiu, bekalea, iau cativa ani, fac cel mult doi, inside, dupa care rod linistiti la ce'au agonisit prin...munca cinstita.
      mai norocosi, ca dragnea, se pot retrage la..afaceri.
      a fost linistit, n'a dat cu copita, a aratat respecta fata de justitie .. ! :)

      varanu fu o exceptie, datorata coltzului si limbii ascutite. a suparat casta(sleahta ?!) juzilor prin tembeliziunea de casa.

      presimt ca nici doftorasu' nu va gasi prea multa clementa, ajuns in fata unor juzi mai ..ranchiunosi.

      in rest, la noi, ..ca la noi ! ...gradina Maicii Domnului !
      noi suntem rrromani !!
  • +20 (20 voturi)    
    nu cred ca va pleca din PSD... (Vineri, 15 mai 2015, 10:06)

    lili [anonim]

    Probabil ca-si va da demisia dupa ce sentinta va fi definitiva, dar din PSD eu nu cred ca va pleca..
    Penalii colcaie in toate partidele romanesti asta de ce ar pleca?!
    Nu cred ca va pleca, sila!
    Oricum, astept reactia lui Ponta si a PSDistilor!
    • +5 (5 voturi)    
      vrei sa zici ca (Vineri, 15 mai 2015, 11:17)

      nash pandelica [utilizator] i-a raspuns lui lili

      speri ca nu pleaca....:)

      nu pleaca.
      poate o mica vacanta, la vila sa de pe coasta...

      nici bonbon n'a plecat. e nuamai un pesedizd...sub acoperire. de feisbuk.

      nu cred ca livius are suficiente abilitati intelectuale sa devina ...netzian.
      he'll be back ! :))
  • +9 (9 voturi)    
    Nedreptate scandaloasa! (Vineri, 15 mai 2015, 10:21)

    hotnewsfil [utilizator]

    Numai un an cu suspendare? Este scandalos de putin!
    Pe drept cuvant, Dragnea se considera jignit profund, acest "dar" fiind mult prea mic, avand in vedere serviciul imens pe care l-a facut, in 2012, lui Felix si tuturor celor de la Grivco.
  • +7 (7 voturi)    
    Ce-i mai grav? (Vineri, 15 mai 2015, 10:40)

    mcv [utilizator]

    Ce este mai grav: sa furi 1milion de euro, sau sa furi 1 milion de voturi?
    Cand majoritatea cetatenilor/instantelor vor raspunde corect la aceasta intrebare, atunci inseamna ca tarisoara va mai avea o sansa. Pana atunci, vom trai cum traim acum...
  • +6 (6 voturi)    
    Praf in ochi (Vineri, 15 mai 2015, 10:47)

    Seele [utilizator]

    Sistemul informatic nu contravine cu nimic legii, stimularea materiala si votul multiplu sau introducerea buletinelor de vot ale unor persoane care nu au votat sunt problemele mari. Mi s-ar parea normal ca, dispunand de destule resurse, STS-ul sa poata pune la dispozitie un sistem similar, transparent, la dispozitia BEC, pentru a putea sti in timp real NUMARUL votantilor, nu ce au votat, desi nu stiu daca procurorii au reusit sa explice cum si daca s-a aflat asa ceva. Toate partidele au folosit ani de-a randul aceleasi mecanisme. Ceea ce ma sperie, insa, este ca ne apropiem de luna iunie, nu vad modificarea legilor electorale, orice altceva este praf in ochi. Il condamna pe Dragnea-sentinta deocamdata nu este definitiva, il ancheteaza pe Frunzaverde, ei si? Anul viitor tot dupa sistemul "original" falimentar, creatorul unui parlament plin de incompetenti, vom vota?Se apropie vara, toata lumea va dormi.....noiembrie bate la usa.
  • -5 (9 voturi)    
    Dosar Politic (Vineri, 15 mai 2015, 11:10)

    Velma Kelly [utilizator]

    Punct.
    Va castiga in recurs. Si daca nu va castiga, romanii stiu ca-i dosar politic indiferent cati ciudati in robe spun altfel.

    Start la minusuri, asta-i adevarul.
    • +2 (4 voturi)    
      sigur ... (Vineri, 15 mai 2015, 12:06)

      haddess [utilizator] i-a raspuns lui Velma Kelly

      ai scris commentul asta la misto', nu?
      "ciudati in robe"????! defapt, nu r trebui sa ma mire. voua tot ceea ce pentru lumea civilizata inseamna normalitate vi se pare "ciudat"
      oricum, bun commentul: demonstreaza (inca o data) nivelul vostru de gandire si cum intelegeti fuctionarea justitiei. bravo si la mai mare!
  • +7 (7 voturi)    
    DNA (Vineri, 15 mai 2015, 11:23)

    vezi [utilizator]

    ...cand se va interesa cum dna Bombonica a luat hotelul ?!....si cum a scapat si de datoriile la stat !!!
  • +11 (11 voturi)    
    atat valoareaza democratia intr-un stat de drept? (Vineri, 15 mai 2015, 11:27)

    ..13 [utilizator]

    Cine a fost in completul de judecata?

    Vreau sa stiu.
  • +11 (11 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Vineri, 15 mai 2015, 11:29)

    [anonim]

  • +6 (6 voturi)    
    bon... (Vineri, 15 mai 2015, 12:10)

    liviu_ [utilizator]

    deci e vinovat. nu conteaza daca e cu suspendare sau nu.
    e VINOVAT!
    asteptam DEMISIA !!! si nu ar fi rau sa vina si demisia guvernului pentru asta. cand iti conduce campania unu condamnat pentru furt de voturi decizia corecta este DEMISIA !
  • -5 (5 voturi)    
    Cate zeci de dosare o avea marinarul (Vineri, 15 mai 2015, 12:28)

    Corni [anonim]

    Cate zeci de dosare o avea marinarul, vom vedea in episodul urmator. Tineti aproape!
    • +4 (4 voturi)    
      si totusi... (Vineri, 15 mai 2015, 14:03)

      liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui Corni

      aici vb. de dragnea, nu de base...
  • +3 (3 voturi)    
    imi fac partid, pun mortii sa ma voteze (Vineri, 15 mai 2015, 12:56)

    yellowdog [utilizator]

    castig alegerile, pun mana pe resursele tarii, imi fac rost de 20 mil de sclavi sa imi plateasca taxe si impozite, iar daca am ghiniounul sa fiu prins, 1 AN CU SUSPENDARE????
    Borfasilor
  • +6 (6 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Vineri, 15 mai 2015, 13:57)

    [anonim]

  • +3 (3 voturi)    
    Dar vinovatii pt. alegerile prezidentiale di diasp (Vineri, 15 mai 2015, 16:27)

    dimu [anonim]

    Cand vor fi trimisi in judecata vinovatii pt. organizrea defectuasa (sabotarea alegerilor) din diaspora ? Sper sa nu fie si ei condamnati tot cu suspendarea pedepsei !
  • +3 (3 voturi)    
    (In)Justitia (Vineri, 15 mai 2015, 18:43)

    Hohey [utilizator]

    Inca o plama data iluziei ca justitia functioneaza in tara asta. Condamnari (la Inalta Curte) doar cu suspendare intr-un dosar in care se devoaleaza mecanismenle care duc la fraudarea unor alegeri ar trebui sa ne dea de gindit...
  • +1 (1 vot)    
    Justitie ca la noi. (Vineri, 15 mai 2015, 19:16)

    dezamagitul [anonim]

    V-ati pierdut timpul degeaba atata timp cu anchete si termene in insanta iar la sfarsit rezultat nul.
    Votati voi mortilor incontinuare ca justitia este cu voi.
    Iar toti procurori si judecatori sa dea frumosii banii luati in aceasta perioada inapoi , fiindca nu se vede niciun rezultat . Cei morti si vii manipulati de dragnea si ai lui nu mai pot de ras pentru pedeapsele primite ,vor fura voturile in continuare halal democratie instasurata prin fraudare de la inceput pana acum si doar pentru pungasi nu pentru cei cinstiti.
    Decat asa justitie care macina in gol si pe la televiziuni mai bine de loc , cel putin economisim niste bani.
    Doamne iarta-i ca noi nu putem .
  • +3 (3 voturi)    
    Doar atat? (Vineri, 15 mai 2015, 19:25)

    SaS [anonim]

    SE pare ca legea este blanda cu acest politician care se simte un nevinovat(el) miel de sacrificiu.
  • +1 (1 vot)    
    deplorabil (Vineri, 15 mai 2015, 20:20)

    mistydo [utilizator]

    Condamnat fiind, încearcă să manipuleze populatia prin a sustine ca el a fost pedepsit pentru că a chemat lumea la vot! Nu spune că a făcut asta în ziua votului!
  • 0 (0 voturi)    
    D. Voiculescu vinovat (Luni, 18 mai 2015, 8:20)

    Mirceaio [anonim]

    Toti cei care au urmat ambitiile "schizofrenice" ale lui Dan Voiculescu isi merita soarta. Singurul care a avut curajul sa il infrunte pe acest securist a fost Traian Basescu. Mencinicopschi e in puscarie datorita lui Dan Voiculescu. Tot raul din Romania de dupa revolutie se datoreaza acestui individ care este dupa parerea mea bolnav psihic. Ponta cu TVA ii urmeaza sfatul lui Voiculescu. La paine s-a incercat acelasi lucru dar pretul in unele cazuri s-a scumpit. Sa vedem ce urmeaza!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by