ANI a sesizat DNA in cazul primarului comunei Jilava, pentru aproape un milion de euro pe care acesta nu ii poate justifica in declaratia de avere

de Alina Neagu     HotNews.ro
Marţi, 12 mai 2015, 12:48 Dosare Anticoruptie


Agentia Nationala de Integritate a sesizat Directia Nationala Anticoruptie in cazul primarului comueni Jilava, Adrian Mladin, care nu poate justifica o diferenta de 4.057.629,97 Lei (aproximativ 963.807 Euro) intre averea dobandita si veniturile realizate in perioada 2008-2011. ANI cere procurorilor DNA sa verifice indicii privind posibila savarsire, de catre primarul comunei Jilava, a infractiunii de luare de mita.

"Agentia Nationala de Integritate a constatat existenta unei diferente nejustificate, in cuantum de 4.057.629,97 Lei (aprox. 963.807 Euro), intre averea dobandita si veniturile realizate in perioada 2008-2011, de catre MLADIN ADRIAN, Primar al Comunei Jilava, Judetul Ilfov. Avand in vedere cele de mai sus, Agentia Nationala de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curtii de Apel Bucuresti, in vederea inceperii actiunii de control cu privire la modificarile patrimoniale intervenite si veniturile realizate de catre MLADIN ADRIAN, in perioada exercitarii functiei publice."

"De asemenea, in urma procedurilor de evaluare au rezultat indicii cu privire la savarsirea infractiunii de luare de mita de catre MLADIN ADRIAN, dat fiind faptul ca mai multe depuneri de numerar efectuate de catre  diverse persoane fizice, in conturile bancare ale persoanei evaluate, sunt nejustificate. Prin urmare, Agentia Nationala de Integritate a sesizat Directia Nationala Anticoruptie in vederea verificarii indiciilor privind posibila savarsire de catre MLADIN ADRIAN a infractiunii de luare de mita, prevazuta de art. 289, alin (1) din Legea nr. 286/2009 privind Codul penal, coroborat cu art. 6 din Legea 78/2000 privind prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie", se arata intr-un comunicat al ANI.

Primarul comunei Jilava, Adrian Mladin, a fost condamnat, in martie 2014, de Curtea de Apel Bucuresti la sapte ani de inchisoare cu executare, intr-un dosar in care si fostul edil din Snagov, Apostol Musat, a primit o pedeapsa de cinci ani de inchisoare, intr-un dosar in care ambii sunt acuzati de fapte de coruptie, insa sentinta nu este definitiva. In 14 februarie 2012, Adrian Mladin si Apostol Musat fusesera trimisi in judecata pentru o mita de milioane de euro ceruta in cazul parcelarii unor terenuri. Procurorii l-au acuzat pe Adrian Mladin de luare de mita, fals intelectual in forma participatiei improprii, instigare la infractiunea de spalare a banilor si asociere pentru savarsirea de infractiuni de coruptie.







Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























2257 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    Pentru numai un milion?! (Marţi, 12 mai 2015, 13:57)

    Johanis [utilizator]

    Pai cel din Chiajna ar trebui arestat de 100 de ori daca se coboara stacheta atat de mult! Asta are mii de apartamente pe numele altora si alte zeci de hectare de teren.
  • 0 (0 voturi)    
    s-a trezit si ANI ? (Miercuri, 13 mai 2015, 10:57)

    Gobelin [utilizator]

    sa sesizeze DNA la 3 ani de cand DNA l-a trimis deja in judecata pentru luare de mita? bai frate !


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by