Ilie Carabulea, arestat preventiv pentru 30 de zile. Decizia poate fi contestata

de Alina Neagu     HotNews.ro
Vineri, 8 mai 2015, 17:59 Dosare Anticoruptie


Ilie Carabulea
Foto: Agerpres
Judecatorii de la Curtea de Apel Bucuresti au admis vineri cererea procurorilor DNA de inlocuire a masurii controlului judiciar cu arestul preventiv pentru 30 de zile in cazul omului de afaceri Ilie Carabulea, trimis in judecata in dosarul ASF-Carpatica, anunta Agerpres. Decizia de vineri a instantei nu este definitiva.

Ilie Carabulea a mai stat in arest preventiv, in perioadele martie - iunie 2014 si iulie - decembrie 2014, el fiind apoi plasat in arest la domiciliu, dupa care i-a fost impus control judiciar.

Motivul pentru care procurorii cer rearestarea lui Carabulea este faptul ca acesta a incalcat mai multe obligatii impuse de instanta atunci cand s-a dispus controlul judiciar.

Potrivit DNA, dupa ce, in februarie 2015, instanta a decis ca Ilie Carabulea sa fie judecat sub control judiciar, acesta a continuat sa determine diverse persoane, prin fapte cu efect vadit intimidant, sa nu dea declaratii sau sa dea declaratii mincinoase in cadrul procesului aflat in curs de judecata la Curtea de Apel Bucuresti, si prin exercitarea in continuare a unor acte de administrare, in cadrul unor societati comerciale.

Procurorii sustin ca aceste demersuri aveau rolul de a convinge acele persoane ca Ilie Carabulea este mai presus de lege, ca poate incalca oricand hotararile instantei, convingandu-le astfel ca finalitatea procesului penal va fi una favorabila acestuia.

"De asemenea, a urmarit ca persoanele ce aveau calitatea de martori in procesul penal sa fie descurajate in a declara adevarul in fata instantei de judecata, in acest sens dispunand chiar rezilierea contractului de munca al unui angajat. In demersurile sale, acesta a fost sprijinit de diversi angajati ai firmelor pe care le detine direct sau indirect", mai arata DNA.

Astfel, in intervalul februarie - martie, Ilie Carabulea a incalcat cu rea-credinta restrictiile instituite de instanta, respectiv a intervenit in administrarea activitatii economice a SC Atlassib SRL (in cadrul careia detinea, la momentul incalcarii interdictiilor, un numar majoritar de parti sociale), in administrarea activitatii SC Carpatica Asig SA (unde actionar majoritar este Atlassib SRL) - societate trimisa in judecata in dosarul ASF-Carpatica, precum si in administrarea activitatii SC Star Motors SRL (unde Ilie Carabulea are calitatea de asociat semnificativ).

Ilie Carabulea a fost trimis in judecata in aprilie 2014, pentru savarsirea infractiunilor de constituirea unui grup infractional organizat, cumparare de influenta, dare de mita, folosirea in orice mod de informatii ce nu sunt destinate publicitatii in scopul obtinerii pentru sine de foloase necuvenite, instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata, instigare la uz de fals.

In acelasi dosar, au fost deferiti justitiei fostul presedinte al Autoritatii de Supraveghere Financiara Dan Radu Rusanu, Laura Chitoiu, sotia fostului ministru al Finantelor, fost director al Directiei Avizari ASF, Marian Mirzac, fost membru neexecutiv al conducerii ASF, Radu Mustatea, membru in CA al SC Carpatica Asig si presedinte al Biroului Asiguratorilor de Autovehicule din Romania.

Potrivit DNA, in 2012, Carpatica Asig, companie specializata in emiterea de polite de asigurari, in ponderea carora cel mai mare procent il aveau asigurarile tip RCA, avea o situatie financiara precara si necesita o infuzie de capital de circa 11.000.000 euro.

Incepand cu mai 2013, Ilie Carabulea, impreuna cu Mustatea si Mirzac, au constituit un grup infractional organizat, in scopul savarsirii unor infractiuni prin care se urmarea protejarea intereselor financiare ale Carpatica Asig.

Ilie Carabulea (persoana care detine indirect si controleaza societatea de asigurari) l-a promovat, sustinut si cointeresat financiar, in mod constant, pe fostul director Marian Mirzac pentru a fi ales in conducerea ASG.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























1108 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by