Avocat: Udrea nu are cum sa-si cumpere produse igienico-sanitare la Targsor, pana marti

de I.C.     HotNews.ro
Vineri, 1 mai 2015, 3:41 Dosare Anticoruptie


Elena Udrea
Foto: Agerpres
Unul din avocatii Elenei Udrea, Alexandru Chiciu, a declarat joi pentru Mediafax ca aceasta a fost luata prin surprindere de mutarea sa la Targsor, unde pana marti, cand ii va putea fi alimentat cardul de penitenciar, nu isi va putea cumpara nimic de la magazinul inchisorii.

Alexandru Chiciu a declarat, joi, pentru Mediafax, ca si-a vizitat clienta la Penitenciarul Targsor si ca starea generala a acesteia este una de mahnire si surprindere totodata.

"Starea de spirit a Elenei Udrea este schimbata, impactul ei cu mediul penitenciar este unul evident, are o reala problema in a se gandi ca in perioada urmatoare va fi vizitata de catre membrii familiei sau cunostinte in alte conditii decat cele in arest preventiv, respectiv fiind separata de acel geam protector specific mediului de penitenciar, este evident un alt stil si un alt tratament pe care il are, specific deja persoanelor condamnate, pentru ca vorbim de un penitenciar, iar impactul pe care l-a avut mutarea ei in penitenciar este unul foarte important", a precizat Chiciu, adaugand ca personalul penitenciarului s-a comportat pana la acest moment ireprosabil fata de clienta sa.

Avocatul a precizat ca atat Udrea, cat si apararea ei sunt surprinse de aceasta mutare deoarece ea nu a fost anuntata. Din datele cunoscute de ei, Udrea nu figura miercuri pe lista de transfer, a spus Chiciu.

"A fost anuntata ca va fi transferata rapid, in secret. Toata aceasta chestiune a impactat-o, prezenta ei era necesara in arest, si nu la Penitenciarul Targsor, la peste 70 de kilometri de Bucuresti, tinand cont ca ea este cercetata intr-un dosar disjunct. Totul a fost absolut surprinzator", a mai aratat avocatul.

Potrivit lui Chiciu, Udrea a fost luata practic peste noapte doar cu lucrurile pe care le avea la ea in acel moment si transferata la Targsor desi prezenta ei era mult mai necesara in arestul Politiei Capitalei, dat fiind faptul ca marti are termen la instanta si ca cel mai probabil va fi adusa si la DNA pentru noi audieri.

Intrebat daca Udrea a mai fost vizitata si de alte persoane de la momentul stabilirii ei la Targsor, avocatul a raspuns ca nu, el fiind primul vizitator, dar ca in cursul zilei de vineri cu siguranta va primi vizita apropiatilor.

Avocatul a atras atentia ca "pana marti Elena Udrea nu are bani si posibilitatea sa-si achizitioneze nimic, precum apa, produse igienice, pentru ca nu se pot alimenta cardurile de penitenciar, avand in vedere faptul ca nu se lucreaza in zilele de sarbatoare".

Avocatul a mentionat ca, totusi, apropiatii ii pot aduce Elenei Udrea produse precum apa, dar nu si produse de igiena sau sanitare precum deodorant, pasta de dinti, sapun, sampon sau altele de acest gen.

Chiciu a precizat ca astfel de produse pot fi achizitionate doar de la magazinul penitenciarului si doar cu bani de pe cardul pe care Udrea il primeste la momentul inmatricularii in unitate.

Intrebat cu cine sta in camera la acest moment, avocatul a spus ca Udrea se afla in perioada de carantina, iar potrivit regulamentelor sta cu maximum alte trei persoane, intre care se afla si Ingrid Mocanu, arestata in dosarul ANRP.

El a mentionat ca, dupa perioada de carantina, Udrea va fi mutata intr-o camera de minim opt persoane.

Joi dupa-amiaza, Elena Udrea a ajuns la Penitenciarul Targsor, unde urmeaza sa stea 21 de zile in carantina in sectia speciala, conform procedurilor standard, au declarat reprezentanti ai penitenciarului.

Ulterior, Udrea va fi transferata pe sectia destinata femeilor aflate in arest preventiv, au precizat sursele citate.

Elena Udrea se afla in stare de arest preventiv din 25 februarie in dosarul "Gala Bute", iar in 21 aprilie a fost trimisa in judecata. Ea a fost transferata la penitenciar dupa ce DNA a notificat Arestul Central al Politiei Capitalei ca a incheiat actele procedurale in cazul sau.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























528 vizualizari

  • -1 (1 vot)    
    minciuni... (Vineri, 1 mai 2015, 7:53)

    lili [anonim]

    Inca de joi dimineata a aparut stirea ca E Udrea va fi transferata la Targsor!
    Mint si avocatii ei, ca niste ordinari, asa avocati, asa clienta...
    O sa-i treaca socul, o sa se obisnuiasa, de la luxul din bani furati o sa treaca la puscaria care o sa o aduca cu picioarele pe pamantul romanesc...
    Milioane de romani saraci lipiti nu au nici macar conditiile de la Targsor, Alina Bica a zis chiar ca a fost foarte multumita de conditiile de la Targsor!
    Acolo-i este locul la penala asta, succes DNA, speram sa stea ani grei prin puscariile patriei la cati bani a furat!
    Cred ca T Basescu va continua atacul furibind zi de zi la Justitie, poate asta o va mai consola pe E Udrea, vazandu-l pe T Basescu alaturi de ea!
    Consolare, nu?!
    • 0 (0 voturi)    
      ba, chiar de miercuri seara ! (Vineri, 1 mai 2015, 10:48)

      lili [anonim] i-a raspuns lui lili

      Uite aici stirea pe Hotnews!!
      Uite ce scria Hotnews miercuri seara:

      "Elena Udrea va sta in arest la Penitenciarul Targsor - surse
      de V.M. HotNews.ro
      Miercuri, 29 aprilie 2015, 20:16 Dosare Anticoruptie

      Elena Udrea, arestata preventiv in dosarul "Gala Bute", va fi mutata din Arestul central al Politiei Capitalei la Penitenciarul Targsor, dupa ce a fost trimisa in judecata, au declarat pentru Mediafax surse judiciare.

      DNA a notificat Arestul central al Politiei Capitalei ca a incheiat actele procedurale in cazul Elenei Udrea, care, avand in vedere ca a fost trimisa in judecata, poate fi transferata la penitenciar.

      Transferul ar urma sa se faca joi, au precizat sursele citate.

      Elena Udrea a fost trimisa in judecata, in 21 aprilie, in dosarul cunoscut sub numele de "Gala Bute".

      http://anticoruptie.hotnews.ro/stiri-anticoruptie-20042143-elena-udrea-sta-arest-penitenciarul-targsor-surse.htm
  • 0 (0 voturi)    
    "aceasta chestiune a impactat-o" (Vineri, 1 mai 2015, 8:21)

    mnicku [anonim]

    serios ? in lipsa de vocabular merge si asa !!!!!
    • 0 (0 voturi)    
      Cred ca "a impactat-o" !! (Vineri, 1 mai 2015, 10:39)

      lili [anonim] i-a raspuns lui mnicku

      Pentru ca, probabil, E Udrea si avocatii ei se asteptau ca, dupa astea 2 luni de arest preventiv cu WC turcesc in celula, ea sa mearga la Paris la Ritz Hotel de 5 stele sa se relaxeze si sa uite de WCul turcesc!
      Sa ai atatia bani(furati, e-adevarat!!) si sa stai la beciul domnesc si apoi la Targsor cu detinutele patriei nu-i de "neimpactat", nu?!
      Succes DNA, la puscarie cu penalii, milionari din bani furati, din politica romaneasca!
  • 0 (0 voturi)    
    E Udrea poate merge cu vacile la pascut !! (Vineri, 1 mai 2015, 19:56)

    lili [anonim]

    Sa mai treaca timpul!!
    Uite ce va putea face E Udrea la Targsor, povesteste o fosta detinuta!!
    Distractie mare!

    "O femeie care şi-a petrecut 21 de luni în penitenciarul în care a fost dusă, joi, Elena Udrea, a vorbit, în cadrul unei emisiuni de la Kanal D, despre condiţiile acestei închisori. Printre altele, fosta deţinută spune că a asistat la multe scene pasionale între femei.
    "Sunt şi trei persoane care dorm în două paturi. Eu am avut neşansa, după ce am ieşit din carantină, să intru într-o cameră în care se iubeau două fete. Cazurile acestea sunt la vedere, nu sunt izolate. Femeile se ţin de mână, se sărută. Au totuşi bun simţ, se duc noaptea la baie.
    E bine ca noaptea să dormi, să nu vezi ce e în stânga şi în dreapta. Cei din arestul preventiv stau împreună cu cei condamnaţi definitiv.

    E greu, eşti tu cu tine, trebuie să te gândeşti ce să faci ca să ieşi de acolo. Există o biserică sfântă, cu har de la Dumnezeu. Nu o să aibă dreptul la muncă, pentru că e arestată preventiv, deci în regim închis. Are voie să meargă la coafor să se tundă, o dată pe lună. Există o curte unde se întind rufele şi tot acolo se face şi plimbarea.

    La Târgşor au vaci, există deţinute care se duc cu vacile la păscut. Nu poţi să mănânci tot meniul. Există o baie cu WC turcesc, care are uşă. Apă se dă două ore, de două ori pe săptămână, timp în care trebuie să se spele 25 de femei. Şobolani nu sunt, dar am văzut soricei", a spus fosta deţinută, care şi-a petrecut aproape doi ani în Penitenciarul de la Târgşor.
    Mai mult: http://www.libertatea.ro/detalii/articol/conditii-penitenciar-udrea-lesbiene-534402.html#ixzz3YuFifUeb


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by