DNA extinde, din nou, urmarirea penala pe numele sefei CNA Laura Georgescu

de I.C.     HotNews.ro
Vineri, 24 aprilie 2015, 14:57 Dosare Anticoruptie


Laura Georgescu
Foto: Agerpres
Procurorii DNA au dispus o noua extindere a urmaririi penale fata de Laura Georgescu, presedinta Consiliului National al Audiovizualului (CNA), acuzand-o de abuz in serviciu si instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata (cate 3 acte materiale).

Procurorii arata in ordonanta ca, in calitatea sa de presedinte al CNA, Laura Georgescu ar fi instigat in perioada 2013 - 2014, la intocmirea unor sesizari cu date nereale, in vederea inregistrarii unor lucrari ce au intrat in analiza plenului CNA si care au fost solutionate prin sanctionarea posturilor de televiziune respective.

DNA sustina ca Laura Georgescu, posibil urmarind diferite interese de natura personala sau capacitata de entitati juridice din domeniul audiovizualului sau de persoane ce detin diferite functii publice, ar fi impus mai multor functionari din cadrul C.N.A., sa intocmeasca sesizari ce contin date nereale, iar ulterior ar fi sustinut respectivele sesizari false prin demararea unor proceduri administrative care au avut ca finalitate sanctionarea cu amenda a unui numar de 7 posturi TV, unele dintre aceste posturi fiind sanctionate de mai multe ori.

In cazul sesizarilor identificate cu privire la cele 7 posturi TV, s-ar fi inserat date nereale referitoare la identitatea persoanei care face sesizarea (nume, prenume, adresa de domiciliu, date de contact, etc.), sau chiar cu privire la momentul sesizarii. In continutul unei astfel de sesizari, ar fi fost inserate abaterile pe care a considerat presedinta CNA, Laura Georgescu ca ar fi suficiente pentru a putea sustine ulterior sanctionarea respectivului post, chiar daca in unele situatii faptele erau mai vechi si ar fi putut fi prescrise (se aplica termenul general de prescriptie in materie contraventionala - 6 luni), informeaza DNA.

Procurorii subliniaza ca, dupa redactare, aceste sesizari cu date nereale ar fi fost printate si inregistrate ca si cum ar fi fost preluate de pe email-ul institutiei, desi acestea, in mod evident nu erau transmise pe email, insa asta ar fi reprezentat modalitatea prin care Laura Georgescu pastra aparenta de legalitate a acestor sesizari.

Un alt aspect, rezultat in timpul urmaririi penale, este acela ca, in cazul unora dintre aceste sesizari false, momentul conceperii lor si al inregistrarii, este anterior derularii efective a programului in legatura cu care se reclama abaterea de la legea audiovizualului. In aceste conditii este evident ca se urmarea grila, se stabilea care program ar putea fi sanctionabil si se proceda la redactarea sesizarii, insa din neglijenta nu se modifica ora si ramanea mentionata ora redactarii care, asa cum s-a precizat, era anterioara difuzarii respectivului program, sustin procurorii anticoruptie.

"Dupa extinderea anterioara urmaririi penale (aspecte mediatizate la 2 aprilie 2015), a continuat efectuarea cercetarilor. In acest context, o parte din operatorii TV sanctionati cu amenda ca urmare a demersurilor efectuate de presedinta CNA, suspecta Georgescu Laura, in baza sesizarilor false realizate chiar la instigarea acesteia, au comunicat date utile anchetei", se arata in comunicatul DNA.

Procurorii informeaza ca, printre datele comunicate de operatorii TV, au fost identificate noi sesizari care contineau date false, fiind promovate de Laura Georgescu si care au avut ca rezultat sanctionarea cu amenda.

"In final, luand in considerare si infractiunile/starea de fapt mediatizate prin comunicatul 662 din 2 aprilie 2015 si cele prezente, in sarcina suspectei Georgescu Laura, savarsirea a doua infractiuni de abuz in serviciu (20 acte materiale) si instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata (20 acte materiale) - cu referire la sesizarile falsificate care au stat la baza sanctionarii cu amenda a 7 posturi TV", mai arata DNA.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























3551 vizualizari

  • +17 (19 voturi)    
    Latrina 3 (Vineri, 24 aprilie 2015, 14:59)

    un domn [utilizator]

    declansheaza Jihadul
  • +16 (18 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Vineri, 24 aprilie 2015, 15:06)

    [anonim]

  • -10 (20 voturi)    
    Să extindă urmărirea penală până se crapă dosarul (Vineri, 24 aprilie 2015, 15:49)

    DNABOY [anonim]

    Totul este teatru radiofonic și televizat.
    În timp ce unora li se termină rechizitoriul în timp record, altora li se extinde urmărirea penală, dar fără ”zornăit de cătușe”.

    Să solicităm o nouă licență de la CNA, pentru postul DNA TV.
    • +9 (11 voturi)    
      Te referi cumva la Udrea? (Vineri, 24 aprilie 2015, 17:33)

      , AlwaysToTheRight, NeveRed! [utilizator] i-a raspuns lui DNABOY

      Nu credeam sa vad latrinist murind de dorul blondei!
  • +17 (19 voturi)    
    Prea multe cercetari (Vineri, 24 aprilie 2015, 16:08)

    Ochii_pe_voi [utilizator]

    Madame e o pesedista de cea mai joasa speta, deci o mafiota complice la jaful Romaniei prin distorsiunile pe care le-a produs in media. Asa ca poate fi arestata fara nici un dubiu.
  • +10 (12 voturi)    
    Mai repede ! (Vineri, 24 aprilie 2015, 19:20)

    adrian88000 [utilizator]

    Arestata si condamnata in regim de maxima urgenta. Merita , pentru dezastrul din televiziuni,pentru manipularea opiniei publice , pentru promovarea abjectiei si a minciunii ,ea este principala vinovata.
  • +4 (6 voturi)    
    "Specialista" lu' peste prajit ! (Vineri, 24 aprilie 2015, 20:15)

    coposz [anonim]

    O duduie hoata. Asta e !
    Cine a pus-o in postul respectiv ? Aveti grija ca si ala e hot, si mai mare !
    Mi-ar place un comentariu al specialistului CTP.
  • +2 (2 voturi)    
    Jigodie (Sâmbătă, 25 aprilie 2015, 10:14)

    miohaiham [utilizator]

    Ca toată Gașca de fapt!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by