Dan Voiculescu pierde procesul in care reclama modul de numire al judecatorilor din dosarul ICA

de R.M.     HotNews.ro
Joi, 9 aprilie 2015, 14:36 Dosare Anticoruptie


Dan Voiculescu
Foto: Agerpres
Dan Voiculescu a pierdut procesul in care a contestat raportul Inspectiei Judiciare din CSM, care a stabilit ca cei doi judecatori care au solutionat dosarul in care omul de afaceri a fost condamnat la 10 ani de inchisoare au fost repartizati corect in completul care a dat sentinta definitiva, potrivit Mediafax.

Decizia a fost luata joi de magistratii de la Curtea de Apel Bucuresti.

"Respinge ca inadmisibila actiunea formulata de reclamantul Voiculescu Dan in contradictoriu cu parata Inspectia Judiciara din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii", au decis judecatorii.

Hotararea poate fi atacata cu recurs in termen de 15 zile de la comunicare.

Contestatia lui Dan Voiculescu a fost inregistrata in 26 august 2014 la Curtea de Apel Bucuresti.

Inspectia Judiciara din Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a stabilit, in urma verificarilor, ca dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetari Alimentre (ICA), in care Dan Voiculescu a fost condamnat la 10 ani de inchisoare, a fost repartizat in mod legal completului format din judecatorii Camelia Bogdan si Alexandru Mihalcea.

Avocatii lui Dan Voiculescu au reclamat faptul ca repartizarea dosarului la acest complet de judecata nu a fost facuta in mod corect. Mai mult, Dan Voiculescu a reclamat la CSM de mai multe ori acest aspect, motiv pentru care Consiliul Superior al Magistraturii a sesizat Inspectia Judiciara sa verifice mai multe aspecte referitoare la desfasurarea procesului privind privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare, inclusiv cel referitor la o eventuala repartizare nelegala a dosarului.

"In urma verificarilor efectuate, prin rezolutia din 11 august 2014, Inspectia Judiciara a constatat legalitatea indeplinirii procedurii de repartizare a dosarului, avand in vedere aplicarea dispozitiilor art. 22 alin.2 din Regulamentul de ordine interioara al instantelor si Hotararea nr. 187din 26.06.2014 a Colegiului de conducere al Curtii de Apel Bucuresti. Astfel, s-a constatat ca este de competenta colegiului de conducere al instantei sa aprobe, in mod exceptional, schimbarea membrilor completelor de judecata, in cazurile in care, din motive obiective se impune acest demers", potrivit CSM.

Conform sursei citate, motivele care au determinat modul de repartizare a dosarului au fost obiective. Este vorba, in primul rand, despre suspendarea din exercitarea functiei de judecator a lui Stan Mustata, pensionarea judecatorului Florica Duta, precum si promovarea la Inalta Curte de Casatie si Justitiei a judecatoarei Anca Alexandrescu, titulari ai completului la care a fost repartizat dosarul ICA, la data de 24 ianuarie 2014, respectiv inlocuitorul judecatorului suspendat Stan Mustata.

"Pe parcursul perioadei in care au avut loc inlocuirile in cadrul completului de judecata, cu judecatorii din lista de permanenta (29 aprilie - 10 iunie 2014), Consiliul Superior al Magistraturii a validat examenul de promovare in functii de judecatori, la curtile de apel. Doamna Carmen Bogdan si domnul Mihai Alexandru Mihalcea s-au aflat printre judecatorii promovati la Curtea de Apel Bucuresti", arata CSM.

Astfel, cei doi magistrati au fost judecatorii care, potrivit Hotararii colegiului de conducere, au schimbat membrii completului, din care unul fusese suspendat, iar ceilalti nu mai functionau la acea instanta.

Curtea de Apel Bucuresti i-a condamnat definitiv, in 8 august 2014, in dosarul privatizarii ICA, pe Dan Voiculescu la 10 ani de inchisoare, pe Gheorghe Mencinicopschi, fost director ICA, la opt ani, si pe Sorin Pantis, fost ministru, la sapte ani de inchisoare.

Dosarul privind privatizarea ICA a fost judecat din 1 iulie 2014 de completul format din magistratii Camelia Bogdan si Mihai Alexandru Mihalcea, acestia fiind desemnati dupa ce presedintele completului initial, Stan Mustata, a fost arestat pentru trafic de influenta, iar celalalt membru, Florica Duta, s-a pensionat.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























4614 vizualizari

  • +3 (5 voturi)    
    varan odihnindu se (Joi, 9 aprilie 2015, 14:42)

    un domn [utilizator]

    10 ani la acre asteptam un BONUS in santajul RCS...varan odihnindu se...sforrrrrr...sforrrrr
  • -6 (12 voturi)    
    pai? (Joi, 9 aprilie 2015, 15:21)

    Gustav666 [utilizator]

    Va asteptati la altceva? Din pacate, pentru Voiculescu, dreptatea va veni prea tarziu, de la CEDO. Atat pentru numirea completului cat si pentru derularea procesului.
    • +3 (5 voturi)    
      Oare ? (Joi, 9 aprilie 2015, 15:49)

      Bogdan_100 [utilizator] i-a raspuns lui Gustav666

      CEDO nu judeca pe fond - unde lucrurile sunt clare: infractorul a furat, ci doar urmareste respectarea drepturilor persoanei justitiabile. In caz de incalcalre se dau daune. NU se revizuiesc sau caseaza sentinte. Asa ca infractorul face linistit puscarie. Dar nu odihna in parnaie il doare ci confiscarea bunurilor furate, aici e lovitura. Aici e si disperarea de a bloca recuperarea.
    • +1 (3 voturi)    
      ahhh (Joi, 9 aprilie 2015, 16:35)

      Alain Delon [anonim] i-a raspuns lui Gustav666

      si eu care credeam ca postezi numai pro-Putin...
  • +2 (4 voturi)    
    plange te la basescu: "drepturile omului borfas" (Joi, 9 aprilie 2015, 15:34)

    jackalphonse [utilizator]

    acum el este marele ambasador al "drepturilor omului" incarcerat, in care omul este borfasul. bine, el bate toba pentru nuti, dar ca sa o scape pe nuti, s-ar pupa in bot si cu tine. hai, poate faceti echipa si-l chemi si pe marele el la tine vreo cativa ani sa plangeti amandoi.
  • +2 (2 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Joi, 9 aprilie 2015, 19:19)

    [anonim]



Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by