Darius Valcov sustine ca este de acord sa fie supus la detectorul de minciuni

de R.M.     HotNews.ro
Miercuri, 1 aprilie 2015, 20:38 Dosare Anticoruptie


Fostul ministru de Finante Darius Valcov a sustinut in instanta ca este de acord sa fie supus la detectorul cu minciuni, considerand ca nu exista nicio proba relevanta impotriva lui la dosarul in care este acuzat de trafic de influenta, scrie Agerpres.

Informatia apare in motivarea deciziei din data de 26 martie, prin care Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins cererea DNA de arestare preventiva a lui Darius Valcov.

'Totodata, arata ca, daca exista vreo dovada ca ar fi savarsit infractiunea de trafic de influenta, sa ii fie aplicata pedeapsa cea mai drastica, precizand faptul ca accepta inclusiv supunerea la detectorul de minciuni, chiar daca nu exista o proba relevanta in cauza', este declaratia data de Valcov in instanta pe data de 26 martie, potrivit motivarii.

Pe 31 martie, surse judiciare au declarat ca Darius Valcov a cerut la DNA incheierea unui acord de recunoastere a vinovatiei, insa a fost refuzat de procurorul de caz.

Potrivit DNA, in cursul anului 2009, Theodor Berna, administratorul companiei Tehnologica Radion, l-a contactat pe Darius Valcov, primar al municipiului Slatina, caruia i-a propus ca in schimbul oferirii sprijinului in influentarea factorilor de decizie in vederea castigarii unor licitatii de lucrari pentru obiective situate in municipiul Slatina, orasele Scornicesti, Piatra Olt si Draganesti, sa ii dea 20% din valoarea sumelor incasate (fara TVA). In schimbul acestor contracte, Darius Valcov ar fi primit suma de aproximativ 2 milioane de euro, atat direct, cat si prin intermediari.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























843 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    Comment sters de user (Miercuri, 1 aprilie 2015, 19:46)

    Hipius [anonim]

  • 0 (0 voturi)    
    Recunosc ca sunt mistret (Miercuri, 1 aprilie 2015, 21:35)

    ipolitic [utilizator]

    Asta cu detectorul de minciuni e o chestie rasuflata.
    E suficient ca la intrebarile neutre de control sa te gandesti la Raduleasca, imediat ti se accelereaza pulsul si incepi sa transpiri si adio testul.
    Mai degraba un test dermatologic, pe afirmatia unui postac ca cica Valcov "are bani si sub piele".


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by