Cornel Penescu va executa cinci ani de inchisoare, dupa contopirea pedepselor din sapte dosare

de R.M.     HotNews.ro
Marţi, 31 martie 2015, 22:18 Dosare Anticoruptie


Omul de afaceri Cornel Penescu, fost finantator al clubului de fotbal FC Arges, va executa o pedeapsa de cinci ani de inchisoare, magistratii de la Tribunalul Prahova admitand, marti, cererea sa privind contopirea pedepselor definitive pe care acesta le are in sapte dosare penale, potrivit Agerpres.

Potrivit portalului instantelor de judecata, Tribunalul Prahova a admis cererea de contopire formulata de condamnatul Cornel Penescu, aflat in prezent in Penitenciarul Ploiesti, cu privire la pedepsele definitive primite in sapte dosare.

Penescu a primit pedepse intre doi si cinci ani de inchisoare cu executare in patru dosare, intre care cel al fostului primar al Craiovei, Antonie Solomon, dosarul 'Mita pentru arbitri' si dosarul in care fostul presedinte al Consiliului Judetean (CJ) Arges, Constantin Nicolescu, a fost condamnat pentru frauda cu fonduri europene.

In alte trei dosare, fostul finantator al FC Arges a primit o pedeapsa de doi ani si sase luni cu suspendare si alte doua de cate trei ani, tot cu suspendare.

Tribunalul Prahova a constatat ca faptele pentru care a fost condamnat definitiv Penescu in cele sapte dosare sunt concurente, a dispus anularea suspendarii executarii sub supraveghere a celor trei pedepse si a descontopit doua dintre cele sapte.

Ulterior, prin contopire, magistratii au stabilit ca Penescu va executa pedeapsa principala cea mai grea, aceea de cinci ani de inchisoare, la care se adauga pedeapsa complementara cea mai grea, aceea a interzicerii, pe o durata de 10 ani dupa executarea pedepsei principale, a drepturilor de a alege si a fi ales in autoritatile publice sau in functii elective publice, de a ocupa o functie implicand exercitiul autoritatii de stat si de a avea orice functie de conducere, decizie sau control intr-o societate comerciala.

Decizia magistratilor nu este definitiva, putand fi contestata in termen de trei zile de la comunicare.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























937 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by