Ora 13:00: Radu Pricop a parasit sediul DNA in jurul pranzului, urmand sa revina in fata procurorilor pentru a da declaratii in zilele urmatoare. Radu Pricop a luat act de faptul ca are calitatea de suspect, insa nu a vrut sa faca niciun fel de declaratie in fata anchetatorilor, el spunand ca, mai intai, vrea sa isi angajeze un avocat, au precizat surse din cadrul DNA citate de Mediafax. Ginerele fostului sef al statului le-a spus procurorilor anticoruptie ca va reveni in zilele urmatoarea pentru a da explicatii in legatura cu acuzatiile care i se aduc.
Omul de afaceri Sergiu Lucinschi, fiul fostului presedinte al Republicii Moldova Petru Lucinschi, a fost retinut de procurorii DNA dupa ce a fost audiat aproape doua ore in noaptea de luni spre marti si i-a fost perchezitionata locuinta. Lucinschi a fost dus in arest si va fi prezentat marti instantei cu propunere de arestare preventiva.
Sergiu Lucinschi, fiul fostului presedinte al Republicii Moldova Petru Lucinschi, este cercetat intr-un dosar in care este suspectat de savarsirea unor infractiuni de coruptie si asimilate celor de coruptie, comise in perioada 2014 - martie 2015, potrivit unui comunicat al Directiei Nationale Anticoruptie.
Sergiu Lucinschi ar fi pretins suma de 4 milioane de euro in perioada decembrie 2014 - martie 2015 intr-o cauza de trafic de influenta si santaj instrumentata de procurorii DNA. El ar fi constrans un om de afaceri sa ii dea 4 milioane de euro pentru a isi retrage o plangere la DIICOT.
- Radu Pricop, urmarit penal in dosarul "Mosia Bratienilor"
Oficiali din DIICOT au confirmat pe 19 martie pentru Agerpres ca aceasta structura de parchet si-a declinat, pe 16 martie, in favoarea DNA, competenta in dosarul "Mosia Bratienilor" in care Radu Pricop este urmarit penal.
Initial, dosarul a fost deschis de Parchetul General, care a dispus la data de 26 mai 2014 inceperea urmaririi penale pentru mai multi faptuitori, printre care se afla si Radu Pricop, pentru savarsirea infractiunilor de inselaciune si fals in inscrisuri sub semnatura privata.
Presa a relatat ca Radu Pricop ar fi cumparat, impreuna cu alte persoane, de la urmasii familiei Bratienilor drepturi de mostenire asupra unui teren.
Dupa ce a castigat mai multe procese in instanta cu statul roman, Radu Pricop si partenerii sai au obtinut de la Agentia Nationala pentru Restituirea Proprietatilor o despagubire de 10 milioane euro, folosind insa documente false, a relatat presa.
Pai, in primul rind e sotul nevestei, Ioana, e si ginerele Mariei Basescu, dar, in primul rind, e fiul parintilor sai.
Dar da, e ginerele dictatorului ;)
cine te-a oprit sa-ti faci si tu odraslele notar public si europarlamentar?
cine te-a oprit sa faci vanzari anterioare?
cine te-a oprit sa-ti dai o casa in Mihaileanu?
cine te-a oprit sa iei un credit de 1.000.000 euro de la CEC?
cine te-a oprit sa cumperi drepturi litigioase?
cime te-a oprit sa faci bisnita cu blugi si tigari?
comunistule!
Ahh da acum inteleg , socialismul le da alora lipiti pamantului de la burghezi ... basme.
la fel si ponta cu familia castigatoare de proiecte de finantare, base avea o familie castigatoare de procese de retrocedare.
au fost implicati in vreun fel poanta si bese in afacerile familiilor lor? nici vorba domn'le...
In perioada 2011-2013, Alexandru Horpos,a dispus înregistrarea în contabilitatea societăţii a unor facturi fiscale emise de SC Activ Invest Construct, ce atestau operaţiuni nereale, aferente executării lucrărilor proiectului Apă Canal Ilfov, cu scopul de a deduce în mod nelegal TVA aferent şi de a reduce cuantumul impozitului pe profit şi dividende, datorate bugetului de stat.I
In baza acestor documente justificative false s-a dispus transferul sumei totale de 14.443.879 lei în conturile SC Activ Invest Construct SRL, sumă care ulterior a fost transferată în conturile unor firme fantomă şi retrasă în numerar de către membrii grupului infracţional organizat, precizau procurorii.
Alexandru şi Traian Horpos, patronii Straco Grup, au câştigat ani de zile contracte bănoase de modernizare de drumuri şi construcţie de autostrăzi. Vorbim de proiecte de anvergură la care au lucrat în parteneriat cu drumari străini. Au asfaltat 22 de kilometri din cei 82 ai autostrăzii Oraştie-Sibiu, dar şi şoseaua de mare viteză dintre Orăştie şi Deva. Compania a fost înfiinţată în 2003 şi a pornit la drum cu contracte primite de la primăriile din Bucureşti. A încheiat anul trecut cu o cifră de afaceri de 140 de milioane de euro.
Contractele Straco Grup
- Autostrada Orăştie - Deva
Lungime: 32,8 km.
Valoare proiect: 178 mil. euro
- Autostrada Orăştie - Sibiu, lotul 2
Lungime: 19,7 km.
Valoare proiect: 85,8 mil. euro
- Modernizarea DN 73
Valoare proiect: 65,4 mil. euro
- Modernizarea tronsonului de cale ferată Micăsa-Aţel
Valoare proiect: 208,7 mil. euro
Sursa: CNADNR, CFR SA