Tribunalul Ilfov judeca cererea Monicai Iacob Ridzi de intrerupere a executarii pedepsei

de Alina Neagu     HotNews.ro
Luni, 30 martie 2015, 6:18 Dosare Anticoruptie


Monica Iacob Ridzi (2009)
Foto: AGERPRES
Tribunalul Ilfov va judeca luni cererea fostului ministru al Tineretului si Sportului Monica Iacob Ridzi de intrerupere a executarii pedepsei de 5 ani inchisoare primita in dosarul legat de organizarea Zilei Tineretului din 2009, anunta Agerpres. Tiberiu Iacob Ridzi, sotul Monicai Iacob Ridzi, declarat recent ca motivul pentru care se cere intreruperea executarii pedepsei este acela ca sotia sa trebuie sa efectueze o serie de investigatii medicale, care nu pot fi realizate in sistemul medical din penitenciar.

El a subliniat ca sotia sa are mai multe probleme medicale si o imunitate foarte scazuta. "Am inteles ca magistratii vor lua o decizie in acest sens in ideea de a se face o expertiza medico-legala la INML si apoi vor hotari, in concordanta cu ceea ce va rezulta din acea expertiza si din documentele pe care sotia mea deja le are", a declarat Tiberiu Iacob Ridzi.

El a spus ca ia in calcul inaintarea unei cereri de gratiere catre presedintele Klaus Iohannis, insa, in acest moment, solutia este intreruperea executarii pedepsei pentru a efectua investigatiile medicale.

Anterior, apropiatii Monicai Ridzi au declarat ca aceasta sufera de 13 afectiuni, printre care leuconeutropenie severa idiopatica si trombofilie.

Pe 15 februarie, Monica Iacob Ridzi a fost condamnata definitiv de Inalta Curte de Casatie si Justitie la 5 ani de inchisoare cu executare in dosarul in care este acuzata de abuz in serviciu in legatura cu organizarea Zilei Tineretului din 2009.

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut ca in perioada 17 martie - 22 mai 2009, Monica Iacob-Ridzi, in calitate de ordonator principal de credite, a hotarat ca, sub pretextul realizarii unor manifestari de amploare la nivel national dedicate Zilei Nationale a Tineretului si externalizarii serviciilor de organizare aferente, sa atribuie ilegal unor firme private contracte de prestari servicii avand acest obiect.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























955 vizualizari

  • +1 (1 vot)    
    Bolnavi inchipuiti !,ca ministru perfect sanatos ! (Luni, 30 martie 2015, 8:51)

    andreesanu [utilizator]

    Cata mizerie pot sa imprastie asemenea lichele,cat pot sa minta !!!.
    Toate bolile le-a descoperit ca le are doar dupa ce DNA
    a luat-o la intrebari,lipsita de orce responsabilitate Ridzi
    se vrea scapata orcum .
    Am vazut destule mizerii pina acum : Bradisteanu -Nastase ,bolile lui Hayssam,a lui Becali,Constantinescu,Niculescu.
    Sa speram ca s-a indesit ciurul cu care se cern hotiile si
    bolile inchipuite.
  • 0 (0 voturi)    
    Asta imi aduce aminte... (Luni, 30 martie 2015, 15:13)

    Bibanski [utilizator]

    ... de adeverintele medicale pe care elevii le obtineau ca sa stea acasa sa se joace la 486.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by